Case Nextory, second act

Tammikuussa Nextory ystävällisesti katkaisi rajattoman tilaukseni, koska olin lukenut liikaa.
Keskustelu vastausrobotin kanssa ei auttanut tilannetta ja tilini jäädytettiin seuraavaan maksupäivään asti ja ystävällisesti kehoitettiin vähentämään lukemisen/kuuntelun määrää jos haluaisin välttää blokkauksen jatkossa.

Vastarannankiiski kun olen, niin vähentämäänhän minä en lukemistani alkanut, vaan luin silmät sumeiksi ja kuuntelin korvat punaisiksi ja 28. helmikuuta – kas kummaa –  katkesi taas tilaus!

Nextorin omavaltaisista tilausten lukitsemisista oli viikolla parikin juttua, joiden myötä kuluttaja-asiamies kehoittikin uusista tapauksista eteenpäin ilmoittamaan.
Tämä mielessä laitoin Nextoryn asiakaspalveluun torstai iltana viestin, jossa
1) Pyysin välittömästi palauttamaan lukuoikeuteni, koska rajatonta tilausta ei voi lukita liian lukemisen perusteella.
2) Pyysin selkeästi yksilöimään lukitsemisen syyt.
3) Kerroin ilmoittavani kuluttaja-asiamiehelle lukitsemisesta mikäli se jatkuisi.

Arvatkaas naurattiko, kun perjantaina tsekatessani Nextoryä homma pelittikin kuin junan vessa?
Hieman epäilen, että lähikuukausina Nextory lopettaa rajattoman vaihtoehtonsa, koska selkeästi heidän systeeminsä ja liikeideansa ei siedä reilusti yli 100h lukevia…

 

 

puheenaiheet kirjat oma-elama

Testissä ”yön yli sämpylät”

Ostan yleensä  paistopisteestä viikonloppuaamujen erikoisherkuksi tuoreita sämpylöitä tai vaikkapa briosseja, mutta viime viikolla muistin että pakastimessa on pussitolkulla kurpitsasosetta juurikin sämpylöiden leipomista varten.
Mutta kuka jaksaa herätä aamuvarhaisella viikonloppuna tahkoamaan taikinaa ja odottamaan sen kohoamista ja leipoa sen sämpylöiksi ja taas odottaa niiden kohoamista ja sitten paistumista. Johan siinä nääntyy nälkään tai ainakin kärttyyntyy koko viikonlopuksi!

Muistin lukeneeni  yön yli kohotettavista sämpylöistä ja siitäpä heti googlettelemaan. Reseptejä löytyy pilvin pimein ja luettuani useamman version, nostin tarvikkeet pöydälle ja aloin säveltämään:

1 l kurpitsasosetta
2 pussia kuivahiivaa
1 rkl suolaa
ripaus sokeria
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl sämpyläjauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Sotkin puuhaarukalla kuivahiivan huoneenlämpöiseen kurpitsasoseeseen, heitin suolan ja sokerin sekaan ja sekoittelin sörsseliin kaurahiutaleet ja pellavansiemenet.
Jauhot sotkin seokseen vähän kerrallaan ja lopuksi sekoitin vielä öljyn varsin  löysään taikinaan.

Minkäänmoista alustamista EI tarvinnut, reseptien lupauksen mukaan sitko muodostuu hitaan kohoamisen aikana jääkaapissa ja koska inttervebissä näin luvataan, niin sehän on tietysti tuhannen totta!
Kulhon tai minun tapauksessani kattilan päälle vetäisin muovihupun ja nostin kattilan jääkaappiin.

Aamulla herättyäni pistin uunin lämpiämään 250 asteeseen, nostin TODELLA HYVIN kohonneen taikinan pöydälle ja lusikoin taikinasta sämpylöitä leivinpaperille. Päälle ripottelin vielä kaapista löytyneita seesaminsiemeniä.
Sämpylät saivat paistua puolisen tuntia ja simsalabim, meillä oli tarjolla pellillinen ihanan rapeakuorisia, sisältä pehmeän meheviä sämpylöitä!

Taikinaa ei tarvitse leipoa kerralla, joten jääkaapissa odottaa paistoon pääsyä sunnuntai-aamun herkut.

Aivan mahtava idea nämä yön yli sämpylät, kannattaa kokeilla, koska kruunaavat aamupalapöydän upeasti.
Tuoreet sämpylät <3 <3

koti suosittelen ruoka-ja-juoma diy