Puunhalaajan paratiisi

Puunhalaaja sisälläni oli hurmiossa koko Ruotsin roadtrippimme ajan.
En osannut unelmoidakaan siitä vanhojen, ikivanhojen ja sitä vanhempien puiden määrästä minkä sekaan pääsisin kuljeskelemaan kun reissuun läksimme.
Itärannikolla pikkutiet veivät usein mutkitellen mitä ihmeellisimpien satumetsien läpi ja kaupungeissakin seisoi uljaita puuvanhuksia vähän joka paikassa.
Olin aivan täpinöissäni ja T:lla oli piteleminen kun sinkouduin milloin mihinkin suuntaan taputtelemaan toinen toistaan upeampia Tammia, Haapoja, Hevoskastanjoita, Saarnipuita ja Lehmuksia..

Se mikä erityisesti lämmitti sydäntäni, olivat nämä ”kelot”, joita oli jätetty pystyyn ihan keskusta-alueillekin, koska ne ovat elinalustaa mitä moninaisemmille öttiäisille!

Toista se on täällä Susirajalla – täällä kaadetaan ennakoiden jo vähänkin vanhemmat ja komeammat puut, ettei vaan vahingossakaan joku oksa tipahda ja tapa miljoonaa ihmistä tai riko autoja. Täällä kun on sekä ihmisiä että autoja niin hirmuisen paljon enemmän kuin tuolla pikkukylien naapurimaassa.

Puheenaiheet Piha ja puutarha Matkat Suosittelen

Cinderellan ylellinen äyriäisvati

Vuosipäivänämme 9.7. mietimme, että tänään voisi syödä vähän fiinimmin ja suuntasimme Cinderellan Seaview Dining à la carte-ravintolaan. Ravintola on rauhallinen ja ikkuinoista avautuva merimaisema ei voisi olla kauniinpi.

Minähän aloin puhua ruotsia heti kun laivalle astuin, mutta T. pysytteli englannissa kommunikoidessaan henkilökunnan kanssa, joten neuvottelu tarjoilijan kanssa oli varsin hupaisaa. Päädyimme lopulta valitsemaan ravintolan bravuurin, eli ylellisen äyriäisvadin kera pullollisen pirskahtelevaa Rieslinkiä.

T. koki hetken epätoivon, kun tarjoilija kattoi eteemme koko äyriäisten käsittelyyn tarvittavan aterinarsenaalin, mutta rauhoittui, kun totesin, että tässähän räpelletään, ei kukaan ole seppä syntyissään. Kiitos omien sukulaisteni ja Ruotsin vuosien minä ainakin pääpiirteittäin tiesin mitä milläkin välineellä tehtiin ja miten mitäkin öttiäistä syödään.

Äyriäisvati oli upea jo ulkoisestikin!

Jääpedille aseteltuna meille tarjottiin:
1/2 hummeri
rapuja ja merirapuja,
viinissä keitettyjä sinisimpukoita,
chilisavustettuja sinisimpukoita,
tuoreita katkarapuja
ravun saksi
ja
ostereita.
Lisäksi leipää ja dippiä

sekä jälkiruoaksi
Raparperibavaroise
roseeviinimarmeladia, vaniljalla maustettua
sokerikakkua, kauracrumblea ja mansikkasorbetti

Ateria oli ihana meristen makujen sinfonia ja koska rapujen vaatiman käsityön ansiosta ruokaa ei voinut vain nopeasti lappaa naamaansa vietimme merimaisemissa pari tuntia nautiskellen herkkuja ja heitellen toisillemme ideoita tulevan kaksi viikkoisen kiemuroista.
Koko saalista emme jaksaneet kuitenkaan syödä, vaikka todellakin parhaamme teimme, eli tämän herkun kanssa ei kyllä kukaan pääse mainitsemaan liian pienestä annoksesta 😀

Vaikka vatsa tuntuikin täydeltä, niin tarjoilijan tuodessa eteemme annokseen kuuluvan Raparperibavaroisen, oli se täydellinen ja juuri sopivan kokoinen lopetus massiiviselle herkkuannokselle.

Eipä olisi voinut olla oivallisempaa ateriaa yhteisten vuosiemme juhlimiseksi. Listalla kalliilta tuntunut annos oli jokaikisen euron arvoinen ja vähän ylikin!

 

Puheenaiheet Ravintolat Ruoka ja juoma