Päiväristeily – Trippi tarunhohtoiseen Tallinnaan

IMG_1655.JPGToimeliaan viikonlopun päätteeksi pääsimme Päiväristeilylle – tosin vain katselijoina, mutta hulvatonta oli meno kyllä katsomon puolellakin!

IMG_2653.JPG

Utran Uittotuvan areena on huippu paikka kesäteatterivisiitille.
Katsomon penkit ovat tukevia ja miellyttävät niin selkää kuin persaustakin. katsomo on katettu, joten normaalisuven sadekuurotkaan eivät haittaisi (tänään ei kyllä satanut) ja maisema näyttämön takana hivelee silmiä ja mieltä.
Tänään ei myöskään ehtinyt kuikuilla sitä kaunista jokimaisemaa, koska näyttämön tapahtumat pitivät tiukassa otteessaan koko esityksen ajan.
Esitys oli  Päiväristeily – Trippi tarunhohtoiseen Tallinnaan.

IMG_4323.JPG

Komedian on ohjannut ja käsikirjoittanut Antto Terras ja koko parituntinen ilotulitus vedetään läpi vain kolmen näyttelijän voimin. Juha Suihko, Katriina Sinisalo ja Laura Eriksson eivät kyllä kaipaakaan apujoukkoja, niin suveneeristi kolmikko moninaiset roolinsa hoitaa.

Uskomattoman paljon saivat Terras ja oivat näyttelijät mahdutettua Tallinnan matkalle – on Viikinkejä, Figaroa (& hurmaavia eläkeläismummoja), Mustanmäen toria, Viruhotellia ja reippaanakäydäänrekkainalle-taksikuskikin…
IMG_1979.JPG

Henkilökohtainen suosikkini oli tämä opas, joka esitteli erittäin yksityiskohtaisesti kylttinsä avustuksella vanhan kaupungin monet vanhat talot. Pitäisiköhän itsekin ottaa käyttöön mahdollisissa tulevissa kaupunkiopaskeikoissa selkeä tyyli osoittaa ”apusormella” rakennuksia todeten vain että ”vanha talo” ”vanha talo” ”ja arvatkaas…vanha talo!”?IMG_2919.JPG

Replikointi roolihenkilöiden kesken oli  totaalisen hervotonta ja osansa sai myös paikalla oleva yleisö.
Ennen puoliaikaa olin nauranut jo niin hysteerisesti, että sain kaksin käsin pyyhkiä naurunkyyneleitä kasvoilta ja silti paidan rintamus ehti kastua niistä. Vatsalihakset ovat taatusti kipeät aamulla.
Tsiisus, voin vain kuvitella jos tätä näytelmää katsoisi muutaman siiderin kostuttamin aivoin!! Pyörtyisi varmaan naurusta.

IMG_2273.JPG

Sain kaiken huipuksi Antto Terrakselta hänen uusimman kirjansa Helsinki-Tallinn express (omistuskirjoitus kunnioittaen eikä rakkaudella, koska Turjake oli mukana) ja odotan innolla tulevaa lukukokemusta – jos mies saa aikaiseksi teatterilavalle niin iskevää tekstiä kuin mistä Päiväristeilyssä sai nauttia, ovat odotukset suuret kirjankin suhteen.
Terraksen repertuaariin kuuluu muuten Wikipedian mukaan myös stand-up ja sepä se vasta voisi olla kokemus livenä!

kulttuuri suosittelen suosittelen
Kommentit (1)
  1. Omistuskirjoitus kunnioittaen eikä rakkaudella, koska Turjake oli mukana. HAAHA. 😀

     

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/08/26/nettikeskustelijat-eivat-edes-halua-ymmartaa/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *