Paska fiilis

Eka lomapäivä ja fiilis on niin maanraossa kuin vain olla ja voi.

Olen viikon potenut jotain ihme kurkkuvirusta – ei kipua mutta ääni on kuin murrosikäisellä mieshenkilöllä, oma isä ei tunnistanut ääntäni, kun hänelle soitin!
Viime keskiviikkona käväisin työterveydessä mittauttamassa tulehdusarvot, kuume kun ei mulle nouse tuon biologisen lääkkeen takia alkuunkaan. Ei ollut bakteeritulehdusta, joten ei kun vain etiäpäin.

Vähitellen semikälie on valunut alas kurkkua ja aiheuttaa järjetöntä yskimistä olin sitten missä asennossa hyvänsä. Ei auta hunajat, ei inkiväärit, ei edes apteekin mömmöt. Minä yskin. Yskin. Yskin.

Että elämä (ja loma) olisi vielä ihanampaa, kävin lauantaina töiden jälkeen kiertämässä satamamarkkinat ja tietenkin onnistuin kompastumaan sellaiseen kumiseen johtosuojaan, mitä oli viritetty kojujen väliin.
Räiskis-mäiskis-kops. Pää edessä taas kerran asfalttiin.
Oikealle puolen päätä kohosi sellainen patti, että se tarvitsisi ihan ikioman lippalakin. Ja osumaa sai niin polvi, käsi, kuin kylkikin.

Eli nyt sitten yskin, yskin, yskin – ja koskee päähän, kylkeen ja vatsalihaksiin (viikon tauoton köhiminen on aikamoista treeniä).

Ihanasti alkaneen Äitienpäivän torppasi sitten ojapohjalle ilmoitus, että toissaöinen ukkosmyrksy/trombi oli vieraillut kesämökillämme. Ajoimme katsomaan tuhoja ja oli itku päästä. Omalta tontilta on kaatunut kolmisenkymmentä puuta – saunamökin katosta puolet on lentänyt taivaan tuuliin ja sen niskassa on nippu mäntyjä-koivuja-leppiä.
Aittarakennuksen päällä on myös nippu puita.
Ylämökin ja saunan väliselle pitkälle portaikolle on kaatunut iso mänty ja kuusi.
Sähkölinjojen päälle on kaatuntu isoja kuusia monta-monta…
Positiivistakin toki löytyi – varsinaisen kesämökin tuhot olivat pienet – vain takakuisti oli ottanut osumaa, kun vieressä olleen kuusen latva oli katkennut ja pudonnut kaiteen päälle.

Rujot olivat näkymät.

Ja minua koskee päähän. Kylkeen. Polveen. Käteen.
ja minä yskin, yskin, yskin.

Nukuin viimeyönä huimaavat kaksi tuntia. Ja nekin istualtaan olohuoneen nojatuolissa.

Paska fiilis.

 

puheenaiheet terveys oma-elama piha-ja-puutarha
Kommentit (6)
 1. Kuullostaa samalta pöpöltä mitä mulla on ollut jo viikon, yskin, kurkku kipeänä, ääni tulee ja menee, mutta ei kuumetta. Nuorempi lapsi sairastaa myös samaa. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa, suoraan sanottuna vee-ituttaa olla puolikuntoisena. Ja voi ei mökkitilannetta!

  1. No mulla ei ole edes kipeä kurkku! Ensin muuttui ääni Eesau-vainaan ääneksi ja sit alkoi tämä yskiminen.
   Torstaina olisi lähtö Kreikkaan…

 2. Voihan nyt rähmä! Tsemppiä niin köhimiseen, pääkipuun, kuin mökin kuntoonlaittoonkin!

  1. Apteekissa huomattiin sitten, että ei ole enää miun astmalääkereseptejä siellä. Ja kotona kun onnessani kaivoin piiput lääkekaapista, niin MOLEMMAT oli menneet vanhoiksi.
   En käytä jatkuvasti, niin ei ole tullut huomattua vanhenemista 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *