Perheen kolmas koronapotilas ja puhelinhaastattelu

Niinhän se kävi, että tytärkin tuplaviivasi Covid-testin perjantaina. Minulla on ollut joko todellisena tai kuviteltuna kurkkukipua ja päänsärkyä ilman kuumeilua, mutta testit näyttävät yhä negatiivista, joten jokohan nyt sunnuntaina uskaltaisin todeta, että tällä kertaa pääsin pälkähästä!
T. on jo kuumeeton, mutta todella väsynyt, ajattelin kuitenkin uskaltautua kotiutumaan huomisiltana täältä Olotilalta. Rakastan olla yksin, mutta nyt reilun viikon jälkeen mökkimaisemissa, missä ainoat elolliset olennot lisäkseni ovat olleet Rambo-orava, neljä valkohäntäpeuraa ja muutama kärpänen, alan kaivata ihmisseuraa 🙂

Maailman psoriasispäivää vietetään 29.10. ja  teemana tänä vuonna on Psoriasis on koko kehon sairaus.
Psoriasisliitto julkaisee Maailman psoriasispäivänä ja sen yhteydessä neljän webinaarin sarjan, jossa käsitellään psoriasikseen liittyviä teemoja. Webinaarien aiheina ovat syöminen (Patrik Borg), liikunta ja kivunhallinta (fysioterapeutti ja valmentaja Satu Salo), psoriasiksen hoidon mahdollisuudet (ihotautien erikoislääkäri Erika Wikström)sekä itsetunto ja lähisuhteet (seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen). Webinaarien tarkoitus on välittää tietoa sairauden eri puolista psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen. Linkki webinaareihin löytyy täältä.

Minä olen psoriasisliiton somelähettiläänä toiminut jo tovin ja FB-ryhmässämme huudeltiin halukkaita haastateltaviksi (psoriasiksen vaikutus lähisuhteisiin ja seksuaalisuuteen) mahdollisiin lehtijuttuihin ja koska mulle nyt ei paljon sellaista löydy, mistä en tohtisi avautua, lupauduin käytettäväksi ellei muita halukkaita löytyisi.

Toivottavasti muitakin halukkaita löytyi, mutta ainakin minulla oli eilen reilun tunnin puhelinhaastattelu Iltalehden toimittajan kanssa.
En tosin omasta mielestäni ole paras mahdollinen haastateltava, jos hakusessa oli vaikeuksien kautta voittoon – tarina tai vaihtoehtoisesti tarina siitä kuinka psori on vaikeuttanut ihmisuhteita tms. Ei nimittäin ole este ollut ikinä, ei edes hidaste.
Toisaalta ehkä se on ihan hyvä tuoda esille sekin näkökulma, että vaikka olisi miten ruvella ja laikukas, niin ei se ole este ihastumiselle/rakastumiselle/intiimille läheisyydelle/seksille.
Eikös näin?

Uudet kokemukset piristää!

Toivottavasti tänään olisi sateeton päivä, voisin lähteä rämpimään metsään ja katsomaan josko vaikka suppareita olisi noussut johonkin kosteikkoon.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (3)
  1. ayurvedic treatment
    1.11.2022, 11:29

    hy I am visiting your website daily , As I am suffering from bronchitis problem so I am treating my problem form Sandhya hospital they provide bronchitis treatment in ayurveda,A respiratory disorder, the inflammation of the lining in the bronchial tubes, which are responsible for carrying air to and from your lungs is known as bronchitis. Allergic bronchitis is a disorder that develops if you have severe allergies which results in a bronchial immune system reaction.

  2. Minäkin olen onnistunut välttämään koronan, niinkuin miehenikin. Lapsista 1/6 on sairastanut sen. Juuri se tytär sairasti, joka opiskelee Joensuussa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *