Pinjatan askartelua

Kummipojan isoveli oli kaipaillut synttäreilleen Pinjataa ja äitinsä mainitsi asiasta pienellä silmän vinkkauksella minulle ja minähän tietysti nappasin syötistä heti kiinni.
Aika usein kun on mahdollisuus räpeltää käsillään jotain jännää ja tietty siinä sivussa ilahduttaa muitakin kun itseäni tartun ärhäkästi mahdollisuuteen ja näin ollen lupasin tietty ottaa haasteen vastaan ja testata josko muistaisin vielä kuinka kyseinen juhlien ohjelmanumero valmistetaan. Edellisen kerran liisteröin Pinjatan kasaan omien lapsien yhteisille 10- & 8-vuotis synttäreille ja siitä olisi kyllä vähän petraamisen varaa.

Aloitin valmistelut repimällä sanomalehtipaperista suikaleita ja vispaamalla vehnäjauhosta & vedestä liisteriä (1:1). Tämän jälkeen puhalsin  semisuuren ilmapallon, jonka päälle aloin paperisuikaleita liisteröidä. Ekan kerroksen jälkeen annoin tekeleen kuivahtaa seuraavaan päivään, liisteröin uuden kerroksen ja toistin proseduurin vielä kertaalleen. Edellinen tekeleeni oli niin jämäkkä, etteivät piltit palleroiset saaneet sitä rikki vaikka miten hakkasivat kepeillään ja jouduin itsekin tekemään töitä olan takaa, ennenkuin se RÄJÄHTI lopulta iskiessäni sitä lattiaharjalla olan takaa.

Vaikka muna onkin muotona viehättävä, ajattelin kohdeyleisön ikää miettien rakennella jonkinlaista laajennusta sen muotoon ja päädyin lajia määrittelemättömään lintuotukseen…

Kartonkitötteröstä syntyi nokantekele ja samaisesta kartongista töpösiivetkin leikkelin.
Maalarinteippi tai tavallinen pakkausteippi ei ottanut vehnäjauholiisteröityyn pintaan kiinni, mutta tuollainen joskus Ikeasta ostettu keltainen ”jesari” tarttui riittävän napakasti ja tilanne oli pelastettu!

Kun nokka ja siivet olivat kiinnitetty, työnsin parsinneulan avulla pohjasta läpi  narun, mistä pinjatan saisi aikanaan roikkumaan.

Leikkasin ”päälakeen” sen verran suuren aukon, että sain laitettua sisään erilaisia karkkeja, paljetteja, serpentiinejä, höyheniä ja paukkuserpentiinejä vielä kaupan päälle!. Lopuksi teippasin luukun kiinni Seuraavaksi saksin kreppipaperista suikaleita, mitkä hapsuttelin vähän miten sattuu. Pinjatan PITÄÄ ollä riemunkirjavan värikäs, joten valitsin hapsusuikaleiden väriksi sinisen, vihreän, oranssin ja keltaisen.

Kreppipaperihapsut kiinnitin askarteluliimalla palleroon, toivottavasti useat liimahapsut eivät tee Pinjatasta liian vahvarakenteista!

 

Kun Hapsukakkiainen oli päällystetty kokonaan,  askartelin sille vielä ISOT silmät ja Pinjata-otus, nimeltään ”Hapsukakkiainen” on valmis lapsukaisten tuhottavaksi synttärisankarin johdolla!

puheenaiheet diy tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (5)
 1. Voi vau!
  Nyt vasta lukaisin juttusi kahvitauolla. Ihailen tällaista osaamista…

  Minna

  1. jaaha, tämä kommentti tulikin väärään postaukseen. Pinjataa kommentoin 😀

   Minna

 2. Ihana, siis oikeesti!
  Ei olisi minusta tuollaisen tekijäksi….

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *