Ronjabergin tortut

IMG_7573.jpg

Runebergin tortut ovat jälleen yksi leivonnainen, jota ei meidän perheessä kaupasta saada – jos ihmejakumma löytyy versio (gluteeniton sellainen), jossa ei ole käytetty mantelia, on taikinaan ropsittu sitten kanelia.
Eli eikun leipomaan.

Kaivoin sunnuntaina esiin reseptin, jota olen käyttänyt aikaisemminkin, mutta en sitten ollutkaan varustautunut kaikilla tarveaineilla ja päädyin säveltämään jälleen kerran omasta päästäni. Sunnuntai oli Ronjan nimipäivä, joten luomuksista tuli Ronjabergin torttuja ja ne nautittiinkin sunnuntai-iltana kahvin kera.

Taikina:
200g margariinia (tai voita)
1,5 dl sokeria (fariinilla tulee tummempia, valkoisella kuvan mukaisia)
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl piparimurskaa (meillä piti olla Annas apelsin peppareita, mutta olikin Polka-versio…)
1,5 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

aprikoosimarmeladia (tai mansikkaa tai vadelmaa tai mustikkaa tai…) (paistonkestävää)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Itse käytin silikonista Runebergintorttu-vuokaa, mutta tokihan nämä voi tehdä muffinivuokissakin – paperisia laittaisin kaksi päällekkäin, ettei löpsähdä paistuessaan.
Täytä vuoka n.puolilleen, pistä nokare marmeladia väliin ja täytä 3/4 korkeuteen. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Koristele jäähtyneenä.

Minä lorautin valkoista rommia torttujen päälle odotellessani niiden jäähtymistä. Hyvältä maistuivat 😀

IMG_7574.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Fiffigt värre, sulla oli hilloklikki siellä taikinan sisällä. Ensi kerralla minäkin teen noin! Kiitos vinkistä.

    1. Enemmän on enemmän! Runsaus kunniaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *