Sohvaa odotellessa

Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että tammikuussa  ostamamme unelmasohvamme Belluksen Infinity-sohva voi saapua minä päivänä hyvänsä.

Tammikuussa otetussa panoraamakuvassa näkyy tilanne vanhojen sohvien uloskannon jälkeen, eli alkutilanne raivaukselle ja uudelleenjärjestelyille. Ennenkuin Infinity mahtuu olohuoneeseemme, on
– oikealla kuvassa näkyvän kirjahyllyn siirryttävä takkahuoneessa näkyvän metallisohvan tilalle  sohvan siirtyessä nykyiseltä paikaltaan takkahuoneen ikkunan eteen .
– televisio tasoineen hyppää kirjahyllyn paikalle näin alkuun, Turjakkeen unelmissa kajastelee (kas kummaa) uusi, uljas ja entistä suurempi (tietysti ”parempikin”) telkkari tai sitten valkokangas, mutta se joutuu kyllä odottamaan saapumistaan vielä jonkin aikaa!
– erkkerin kulmissa olevat pikkupöydät siirtyvät varastoon ja erkkeriin on tarkoitus kasata pitkä taso Chileille ja muille kukille. Taso tulee jäämään sohvan taakse.

Ja onkos nämä muutokset tehty jo viikkoja sitten?

No ei.

Olemme asuneet hävityksen kauhistuksen keskellä jo pari kuukautta ja asiat ovat edenneet  h i  t a a s t i .
Siinä kun minä olisin hoitanut homman yhteen viikonloppuun vauhdilla suoraviivaisesti ja napakasti, olen joutunut taantumaan Turjakkeen tahtiin. Joustamista parisuhteessa, sitä vaikeinta laatua, sanonpa vaan.

Mitäpä olemme sitteen saaneet aikaiseksi? Tyhjensimme kirjahyllyn & cd-hyllyn ja pakkasimme kirjat pahvilaatikoihin odottamaan hyllyn siirtymistä takkahuoneeseen. Laatikoiden kanssa onkin ollut oikein viimeisen päälle mukavaa asustella (not), mutta ainakin Mörkö-kissa on viikonloppuisin vieraillessaan ollut intopiukeana onnessaan hyppiessään pinolta toiselle ja  teroitellessaan kynsiään laatikoiden kylkiin.Erkkeriin olemme saaneet tason ja chilit viihtyvät siinä oivallisesti.  Kohta nuo kasvilamputkin voi sammuttaa pois kun luonnonvalo alkaa tulvimaan ikkunoista riittävillä luxeilla! Sohvan saavuttua tasoa joutunee tuuppaamaan vähän lähemmä seinää,mutta tuossa sen paikka suurinpiirtein on ja pysyy. Takkahuoneen gobeliinitaululle löytyi kirjahyllyn takaa (unohdettu) ripustusruuvi, joten roikkukoon taulu tuossa kunnes telkkari hiipii paikoilleen. Ja sehän tapahtuu todennäköisesti siinä vaiheessa, kun sohvaa kannetaan sisään 🙂 Ja muutenhan meillä on eletty lattialla. Tyynyjä siellä, tyynyjä täällä, tyynyjä trampoliininkin päällä! Yksinäinen recycler-tuoli on pojan valtakuntaa ja saa pitää sijansa siihen saakka kunnes…tulen iloitsemaan hetkestä kun tuo rumilus lähtee muille maille! Mutta olkkarissa on vielä paaaaaaaljon raivaamista ja laatikko tolkulla tavaroita etsii uutta sijoituspaikkaansa. Toivottavasti kaikille se paikka löytyy, sillä jotenkin ylimääräistä tavaraa tuntuu nyt olevan tosi paljon. Olen vienyt kasseittain tavaraa kierrätykseen, myynyt kirpparilla ja jakanut facen ryhmissä ilmaiseksi, mutta vielä tavaraa vain tuntuu olevan niin etten tiedä mihin niiden kanssa mahdun.

MUTTA! Takkahuone on uudelleenjärjestelty! Olohuoneen kirjahylly on lopullisella (hahahahha) paikallaan, sohvasänky siirretty ja takanvieressä ainakin hetken nuo kaksi pientä työpöytää. Lundian keskelle on tarkoitus kiinnittää ulosvedettävä työtaso, kunhan T. vai keksii kuinka hän saa siitä vaatimuksensa täyttävän,  tarpeeksi stabiilin (tytär kaipaa työpistettä kotikotona ollessaan) niin, että se ei ole koko ajan esillä. Odotan innolla, että pääsen heittämään nuo pikkupöydät huitsinnevadaan, koska haluan takkahuoneen olevan oleskelutila meille, eikä vain työtila tyttärelle, kun hän kotona käy. Eli johtotähti ei tule olemaan neidin tarpeet, vaikka hän kenties vähän niin ajatteleekin…

Kun huonekaluliikkeestä lopulta soitetaan, oli se huomenna tai viikon päästa, aiheuttaa puhelinsoitto hillittömän loppurutistuksen, joka tulee satavarmasti olemaan ärhäkkä ja vauhdilla toteutettu, koska ihana mammuttisohvamme ei todellakaan sovi olohuoneeseen jos siellä sen saapuessa on tilanne nykyhetken mukainen…

Hitaasti hyvä tulee, sanoo sananlasku, mutta minä olen kyllä vähän eri mieltä!

Kommentit (2)
  1. En tiedä mitä aivoissani tapahtuu, mutta nuo tason päällä pitkässä rivissä seisovat vaasit(?) näyttävät pitkältä riviltä koko projektille keskaria näyttäviä käsiä.

    Jotenkin lohdullista, että muuallakin eletään keskeneräisyydessä, terveisin ikuinen remontti, pöydättömyys ja lattialla seilaavat hyllyt.

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. hahahahha, nyt nuo kissaviinipullot (ei siis maljakot) näyttää minustakin keskaririvistölle!
      Lohdullista kuulla muistakin ei-niin-täydellisistä-remontteeraajista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *