Sokeripupuja ja ”sitruunaiset hyydykemuffinit”

Testikokkaajageeni minussa aktivoitui taas eilen illalla.

Olin ihastellut erilaisia hyydytettyjä kakkuja, mutta jotenkin ne sellaisinaan, kakkuina,  tuntuivat tylsiltä. Niinpä päätin kokeilla valmistaa ne vaihteeksi pahvisiin muffinivuokiin…jos niistä tulisi hyviä, niin uusi satsi vain teon alle pääsiäiseksi!

Koska tämä hyydykekakkukutina oli vaivannut jo jonkin aikaa,  löytyi jääkaapista tarvittavat ainekset ja pääsin oitis puuhaan. Muistaakseni tyttären ylppäreihin olen tehnyt netistä löytämäni ohjeen mukaan limehyydykekakun ja tätä ohjetta mukaellen päätin herkkutestauksen tehdä, alkuperäisen ohjeen nimi on SUKLAAPEIKON Limehyydykekakku, hänen reseptinsä löytyy täältä.

Mukaeltu ohjeeni:

100 g gluteenittomia Digestive-keksejä
35 g laktoositonta voita

Täyte:
3,5 liivatelehteä
2 dl laktoositonta kermaa
200 g laktoositonta vanilja tuorejuustoa
1,5 dl sitruunan mehua
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3 rkl laimennettua sitruunamehua (vesikin käy) – tämä on liivatteen sulattamista varten.

Kiille:
2 liivatelehteä
1,5 dl laimennettua sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu + vettä)
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurskaan. Laita haluamasi paksuinen pohja pahvisiin muffinivuokiin. (Minä laitoin n. 2 rkl pohjaa/muffinivuoka). Laita vuokat jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista

Laita täytteen liivatelehdet lillumaan kylmään veteen kymmenisen minuuttiksi.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Toisessa astiassa sotke tuorejuusto, sitruunanmehu, sokerit, lisää kermavaahto.
Kuumenna 3 rkl mehua/vettä ja liuota siihen liivatelehdet, joista olet puristanut veden pois.
Kaada liivatteinen mehu tasaisesti sekoittaen täytemassan joukkoon.

Ota Muffinivuokat jääkaapista ja jaa täyte niihin tasaisesti. Kopauttele vuokia niin että pinta tasoittuu ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.

Tässä vaiheessa voit laittaa kylmään veteen kiilteen liivatelehdet ja kun ne ovat pehmenneet, liuottaa ne kuumentamaasi mehuun, jonka sitten värjään haluamasi tummuusasteen vihreäksi elintarvikevärillä. Kun kiille on jäähtynyt ja ehkä jo pikkuisen näyttää hyhmäiseltä  on aika lusikoida/kaataa se hyytyneen juustotäytteen päälle ja palauttaa sitten herkkukaunokaiset jääkaappiin, niin että kiillekin asettuu.

Ostin viime viikolla sokerimassaa, koska sormiani syyhytti kokeilla jotain koristeita väkertää. Valkoinen sokerimassa soveltuu oivallisesti PUPUJEN tekoon, joten niitäpä sitten nyhräsin posket punoittaen innosta… 

Tämä sokerimassa-askartelu vaatii vielä harjoittelua, mutta ihan söpöisen ja herttaisen näköisiä näistä ensikappaleistakin tuli, enkä yhtään häpeile tarjoilla näitä pupumuffineitani iltateellä!

PS: Älä unohda osallistua KIRJA-ARVONTAAN!

Kommentit (4)
  1. Strutsipuput on ihaneja!
    Ihailen noita testikokkaajageenejä. Niitä ei minulla leivonnan suhteen ole. Olen kyllä tosi hyvä syömään.
    Kiva lukea näitä!

    1. Mullakin ne geenit aktivoituu puuskittain kun satun lukemaan tai näkemään jonkun mielenkiintoisen reseptin, aktivoitumiseen vaaditaan yleensä myös pienoinen tylsistyminen, minkä kukistan sitten riehumalla keittiössä 🙂

  2. Siis nuo peppu pystyssä olevat, ruohoon sukeltaneet puput on aivan ihania!

    Mä rakastan sitruuna-lime-juustokakkua. Itse teen Sikke Sumarin ohjeella ja se on ihanan raikas. Herkku joka sopii hyvin myös kesään! 🙂

    https://naissanelioissa.wordpress.com

    1. Strutsipuput, eli juurikin nuo sukeltajat pyöreine peppuineen ovat minunkin suosikkejani.

      Näistä tuli oikein makoisia, mutta seuraavaan satsiin käyn kyllä muutaman limen sekaan, koska ”eläköön se pieni ero”!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *