Songs for the Heart

Käykääs kuulkaas kaikki tänne eksyvät tutustumassa Rosacaninan loistavaan blogiin, mistä tämäkin idea elämän biiseistä on pöllitty. Tästä taitaa tulla ainakin kaksi osainen, ekassa biisejä rakkauteen liittyen ja toiseen taidan kasata Voimabiisejä!

Dr Hook: Only 16

”She was only sixteen, only sixteen
But I loved her so
But she was too young to fall in love
And I was too young to know”

En tainnut kyllä olla kuin 14vee kun istuskelimme kotini etukuistilla ystävieni kanssa ja kuuntelimme
veljeni bändiä soittokämpäksi muutetusta autotallista. Samaistuimme biisiin Only 16 sydänjuuriamme myöten,vaikka vähän nuorempia olimmekin. Bändin Pitkätukkabasisti oli öisten unieni ja päiväaikaisen kaipaukseni kohde,
kehitin itselleni jopa innon oppia bassonsoittoa ihan vain hänen lähelleen pääsemiseksi ja soittotuntien lopputulos oli kuin olikin toivottu. Basistista tuli Ensimmäinen ”Oikea Poikaystävä”! Tyttöbändirikitelmämme sortui siinä sivussa, mutta ei se ollut ainoa syy, koska myös ystäväni treenaus rumpaliksi kaatui soitonopettajan supermustasukkaiseen tyttöystävään…

Ratsia: Lontoon skidit
”Me mentäis tanssiin -konkareita
Tehtäis keikkaa -humppaveikot
Juodaan viinaa -mentiin putkaan
Mitä jäljelle jää?
Me mentäis baariin -se on kiinni
Mennään Krouviin -”antaa vetää”
Mennään ulos -siellon kylmä
Mitä enää nyt tehdä vois?”

Voi kuinka pieni  ja kapinallinen sydämeni tuntuikaan repeävän ulos rinnasta kun Ratsia kyseli Lontoon skideiltä tietääksne millaista on Pihtiputaalla?  Minä NIIN TIESIN vaikka Joensuussa asuinkin! Punkin ja Uuden Aallon nousu sai kyllä sellaisen myllerryksen aikanaan, että oksat pois. Osaan vieläkin kaikki Ratsian biisit ulkoa ja kailotan niitä kurkku käheänä – kasetit & LP:t on aikaa sitten loppusoitettu, mutta onneksi on remasteroidut cd:t olemassa.

Pelle Miljoona: Tahdon rakastella sinua
Kuinkahan monella keikkapaikalla tulikaan käytyä 10 kiloa painava nahkarotsi ketjuja & badgeja helisten ja pvc-housut vinkuen? Jalat kipeinä pogoamisesta ja huulet hellinä jonkun piikkipään kanssa intohimoisesta suuteloinnista? Keikkaheilan saaminen oli helppoa (ja sellainenhan piti tietysti olla!), eikun tiukkaa tuijotusta kohti salin kiinnostavinta headbangeriä ja jos ei siitä älynnyt, niin suoraa toimintaa kehiin:

”Paina huules huulia vasten
Kosketa mua joka paikkaan

Katso syvälle silmiini
Tunnetko tän hetken kauneuden?”

Eva Dahlgren: Titta på Mig
Opistoaikoihin olin aivan hurmiossani niin Evan lyriikoista kuin hänen ulkoisesta habituksestaan. Upea Nainen! Samoihin vuosiin kuului myös kausi, jolloin huomasin omaavani persoonan, joka huomattiin ja tajusin myös nauttivani huomiosta.Niinpä tästä Titta på Mig -biisistä tulikin jonkinmoinen tunnussävel toilailuilleni sen jälkeen kun yksi valloituksistani oli sen minulle ”nimennyt”. Taisin olla aika sika naiseksi…mutta nautin joka hetkestä!

”Titta på mej
Jag är sexig som fan
Titta på mej
Jag är gjord efter mall
Jag är skön
Jag är störtball”

J. Karjalainen: Doris
Mielettömän taianomaisena kesäyönä olin kävelemässä kotiin yöksi ja matkalla törmäsin oikein söpöön nuorukaisen, jatkoimme matkaa yhdessä ja vein miekkosen mukanani kotiin. Aamulla herätessäni ainoa ajatus päässäni oli
saada mies ulos mahdollisimman nopeasti, hauskaa oli mutta heipähei. En antanut edes puhelinnumeroa, totesin vain, että törmäillään jos törmäillään.
Seuraavana päivän kotiin tullessani kämppis kertoi jonkun ”pitkän miehen” käyneen kyselemässä perääni ja ohjeistin että vastaisuudessakaan en olisi ikinä kotona, jos hän vielä palaisi. Sitkeä oli miekkonen kuitenkin – kerran en ehtinyt huoneeseeni ja hän ehti nähdä minut. En silti ollut kotona…
Pari tuntia tästä rappukäytävästä alkoi kaikua epävireisesti laulettu Karjalaisen biisi:

”Doris, Doris
Sä veit mun sydämmen
Doris, Doris
Tuo se pois, takasin sydäntäni vielä tarvitsen”

Naapurit onneksi häätivät Romeon rappukäytävästä.

Popeda: Pitkä kuuma kesä
Toukokuu  joskus kauan sitten – Olin juuri eronnut pitkäaikaisesta poikaystävästäni ja edessä oli kesä ilman sitoumuksia ja sopimuksia. Kalenteriin kirjattu joka viikonlopulle festivaalit jossain päin Suomea ja matkaseurana kaksi reipasta miehenalkua sekä musta kuplavolkkari, minkä konepeltiin oli maalattu Motörheadin logo.

”Huuda tyttö tää maa sun on
Se päästä päähän ajetaan
Mä tahdon nähdän kaiken
Ja jokaista rakastaa

Ja miehän huusin ja näin ja rakastin!

Sade: Smooth Operator
Olin sitä mieltä, että olin saavuttanut tavoitteeni Ruotsissa asumisen suhteen ( puhuin ruotsia niin ettei aksenttini eronnut muista Tukholmalaisista ) ja halusin muuttaa takaisin Suomeen. Sanoin, ettei hänen tarvitse muuttaa, mutta minä kuitenkin lähtisin. Hän ei halunnut erota, joten  yhdessä muuttaisimme.
Mutta.
Ilta illan jälleen töistä palattuaan hän asettui olohuoneen hämärään, pisti Saden levyn soimaan luuppina ja korkkasi pullon whiskyä. Siihen että alkaa inhota jotain biisiä ja yhdistää sen puhumattomaan viinalle haisevaan mieheen ei mene loppujen lopuksi kovin pitkää aikaa.

”No place for beginners or sensitive hearts
When sentiment is left to chance
No place to be ending but somewhere to start
No need to ask
He’s a smooth operator
Smooth operator
Smooth operator
Smooth operator”

Jatkoimme yhdessä vielä puolisen vuotta Suomeen palattuamme. Sitten minä läksin.

Meatloaf: I would do anything for love
Kun nainen valitsee elämäänsä peräjälkeen alkoholistin ja narkkarin, niin vanhan sananlaskun ”kaks ei mee kolmatta” mukaisesti minkähänlaisen ääliön olisin minä  Fiksu ja Älykäs Itsellinen Nainen valinnut sulhokseni?
No, heinäkuun yössä, tai pikemminkin Grandin yökerhossa Tampereella vastaani käveli opistovuosilta tuttu salarakas ja sepä oli sitten siinä. Ei ollut alkoholisti eikä narkkari, mutta pikkuisen peliriippuvainen (tästä onneksi pääsi eroon).  Samana iltana hiihtelimme pikkuruisella tanssilattialla Meatloafin biisin tahtiin ja siitähän tuli tietysti ”meidän biisimme”.
”As long as the planets are turning
As long as the stars are burning
As long as your dreams are coming true
You better believe it
That I would do anything for love
I’ll be there till the final act
And I would do anything for love!
And I’ll take the vow and seal a pact
But I’ll never forgive myself if we don’t go all the way”

Anna Eriksson: Tahdon pois
En paljon kuuntele iskelmää, mutta jossain vaiheessa Susirajalle muutettuamme, minulla ja Turjakkeella oli tosi vaikeaa. Käytiin perheterapeutilla ja puhuttiin (minä huusin) ja itkettiin ja puhuttiin lisää.
Jonain iltana, kun hyppäsin autoon ja läksin ajelemaan päämäärättömästi pimeille teille, tuli radiosta tämä biisi ja oli pakko vetää auto pientareelle, koska aloin itkeä holtittomasti.
”Mun mentävä on
Aion katsoa kauempaa
Mentävä on
Että jotain vielä takaisin saan
Tahdon pois ja takaisin
Tahdon tietää mitä kaipasin
Tahdon pois ja takaisin
Tahdon muistaa miksi rakastin
Tahdon pois
En lähde ketään etsimään
Mä sinut unelmissain nään
Tiedät että mielummin
Sylissäs sun heräisin”

Kaikesta paskasta huolimatta minä silloinkin tiesin, että meidät on toisillemme tarkoitettu. Minun oli vain saatava tilaa tulla uudestaan itsekseni.
Tänä vuonna meillä tulee täyteen 28 vuotta yhdessä, joten taisin onnistua.

Chisu: Ihana 
Hahah, tämä on pakko laittaa tähän #lovesongs postaukseen. Chisuhan on siis maailmankaikkeuden upein, seksikkäin, taitavin ja tajunnanräjäyttävin artistitaiteilija moneen kymmeneen vuoteen!
Hylkäisin kaiken, jos hänestä rakkaan saisin!
Mutta tämä Ihana-biisi on kuitenkin Turjakkeen eikä Chisun soittoäänenä puhelimessani ja vaikkakin se alkujaan oli tarkoitettu vähän vitsiksi, niin…

”Ku beibi sä oot vaan niin ihana
Sun kanssa kaikki on vaan ihanaa
Mä haluun olla sulle ihana
Tää kaikki on vaan ihan ihanaa
Sä oot ihana
Ihana”

Eiks sitä neuvota että sano se ääneen niin se toteutuu?

************************

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan musiikki oma-elama
Kommentit (1)
  1. Mä niiiin odotin tästä postausta, enkä turhaan! Itketti ja nauratti tätä lukiessa. Oot sinä vaan aika moinen Doris! Vitsi mä nyt kuvittelen sut punkkaripirkkona festaroimassa ja viettelemässä piikkipäisiä poikia. Voihan pitkät kuumat kesät.
    Näistä renttuhommista ollaanki ajatuksia vaihdettu, toi ’Siihen että alkaa inhota jotain biisiä ja yhdistää sen puhumattomaan viinalle haisevaan mieheen ei mene loppujen lopuksi kovin pitkää aikaa.’ osui ja uppos. Lisäksi naismakusi on mainio 😀 Chisu on kyllä kuumis eikä Eva ainakaan kalpene karismassa hälle.
    Voimabiisejä tuun kyllä sit nappaamaan omalle soittolistalleni, olen niiden tarpeessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *