Spagettikurppaa pekonilla ja suppilovahveroilla

Spagettikurpitsa on kiinnostanut minua jo pisemmän aikaa ruoanlaittomielessä ja nyt viikonloppuna viimein otin vihanneksen (?) työn alle. Kuori oli uskomattoman kova ja vaikka teroitin luottoveitseni ja käytin avuksi jopa vasaraa, kurppa säilyi voittajana.

Onneksi Turjake hyppäsi pelastamaan tilanteen ja pääsin kaapimaan siemenet kurpasta ja laittamaan sen uuniin kypsymään (200 astetta, reilu tunti)Kurpitsan kypsyessä uunissa aloin valmistella kastiketta. Kylmälle pannulle 140g pilpottua pekonia,  levy päälle ja kun pekoni alkoi olla sopivasti kärtsännyt, lisäsin pannulle suppilovahverot.Kääntelin sieniä pannulla niin että niistä haihtui liika neste ja ne saivat imaistua makua pekonista. Suolaa ripsuin summamutikassa sekaan.Sieni-pekoniseoksen päälle kumosin purkin creme fraichea ja jätin kastikkeen muhimaan pienelle lämmölle. Spagettikurppien kypsyttyä rapsuttelin haarukalla pehmenneen malton ja se todellakin etäisesti muistuttaa spagettia (rakettispagettia)! Sotkin kastikkeen irtonaiseksi rapsuteltuun kurpitsaan ja päälle ripottelin cheddarraastetta, joka suli kuuman täytteen päälle siihen mennessä kun kuoret lautaselle nostimme.Tässä vaiheessa ruoan tuoksun yltiömäiseksi nostattama nälkä vei mennessään ja todella herkullisen näköisestä ”valmiista” ruoasta en ehtinyt kuvaa ottaa!

Tämä kokeilu jää satavarmasti meidän reseptikirjaamme, maku ja suutuntuma ansaitsevat 10/10 pistettä.

Kurpitsa itsessään on varsin miedon makuista, joten esim. tulinen bolognesekastike sopisi varmasti sieni-pekonikastikkeen sijasta ja sitä veikkaisinkin meidän testaavan seuraavalla kerralla.

Suosittelen todellakin testaamaan!!

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.