Sulje se samperin WC-pöntön kansi ennenkuin vedät!

Luettuani vuosia sitten tutkimuksesta, jossa todettiin että vessan ilmassa ja pinnoilla pyörii bakteereja jopa kuusi tuntia vessan vetämisen jälkeen mikäli kansi on  vedettäessä avoinna, olen visusti pudottanut kannen alas pöntöltä noustuani.
Yleensähän esim. hammasharjatkin ovat söpösti rivissä siinä lavuaarin reunalla tai peilin edessä ja ajatus niistä miljoonista bakteereista laskeutumassa hammasharjaan ja sitä kautta suuhuni on suorastaan oksettava.Ja vaikka ne hammasharjat olisivatkin ”turvassa” kaapin sisällä, niin kulkeutuuhan ne bakteerit käsien kautta ties minne vaikka hiusharjan kautta.

Ajatteletko tuon luettuasi että taas yksi Neuroottisen pöpökammoinen?

Ajattele aivan vapaasti, mutta se on valitettava tosiasia, että avoimen wc-pöntön vetäisy pöllähdyttää niitä taudinvälittäjiä ympäriinsä.
Kotonahan asia ei ole niin dramaattinen, koska mahdolliset vatsataudit saman talouden sisällä yleensä tarttuvat vaikka miten yrittäisi pitää hygieniasta huolen.
Mutta työpaikkojen, kauppakeskusten, lääkärikeskusten vessat ovat sitten eri juttu. Nyt talvikauden lähestyessä lähestyy myös esim. noroviruksen sesonkiaika.
Vain 100 norovirusta riittää taudin saamiseksi ja grammassa noroilevan ulostetta on niitä 1000 000 000! Norovirus elää kuivilla pinnoilla jopa viikon, tartuntaan
riittää pisara, jota ei silmällä nää. Ikävintä näissä vatsapöpöissä on se, että vaikka taudin oireet ovat jo ohi, säilyvät mikrobit vielä suolistossa ja näin ollen voivat yhä tartuttaa toisia!V

Korona on muistuttanut ihmisiä käsienpesun tarpeellisuudesta ja käsienpesuhan onkin se tärkein keino, millä omaa terveyttään voi suojella, mutta miksi
jättää vain siihen, kun pienellä vaivalla, sulkemalla wc-pöntön kannen ennen tuotteidensa huuhtelua, riskejä voi vähentää huomattavasti?
Ilokseni olen huomannut muutamissa yleisissä vessoissa jo ohjekylttejäkin missä neuvotaan kansi sulkemaan ennen huuhtelua.

Pieni vaiva, suuri vaikutus, miksi et sinäkin tekisi niin?

Kommentit (8)
 1. Kiitos tästä!

  T. Pöntönkannen sitkeä ja päättäväinen sulkija

  1. Ihanaa että meitä löytyy!

 2. Kirjoitit ihan asiaa, mutta… Olin tässä pitkästä aikaa kaupungissa ja kauppakeskuksessa iski pakollinen tarve päästä vessaan. Arvaa kuinka moneen koppiin kurkkasin, kunnes totesin, että pärjään sittenkin kotiin asti 🙈🙊
  Ne järkyttävät jarrutusjäljet! 🤢🤮

  1. Joskus käy noin mullekin – ei pysty ei kykene menemään niihin vessoihin kun siivo on jo päälle päin kammottava – voi vain kuvitella sitä silmälle näkymättömän saastan määrää.

   1. Vielä on jatkettava tähän; positiivistakin 😁
    Olin just ”yön yli” kokouksessa viiden miehen kanssa ja olin varautunut siihen, että wc-rengas on ylhäällä JOKA kerta kun meen vessaan. Vaan ei, hämmästyksekseni koko kansi oli kiinni joka kerta!
    Olitko käynyt kouluttamassa niitä 🤔🤔

    1. hahahha, tiedä vaikka olisinkin 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *