Tapahtumaähkyä susirajalla aka ”Kyllä maalla on mukavaa”

Hyvin yleinen marmatuksen aihe täällä rakkaassa kotikaupungissani on, että ”eihän täällä tapahdu mitään”, mutta ainakin nyt elokuussa Joensuussa tapahtuu niin paljon ettei perässä tahdo pysyä 🙂

Elokuun ekana viikonloppuna oli Strongman Champions Leaguen osakilpailu, jonka myötä pääsi torilla ihmettelemään mm. metsäkoneen vetoa, tukkipunnerrusta toistoina ja säkkien heittoa. Isoja miehiä ja kovaa karjahtelua, ihan ilmaiseksi keskellä kaupunkia.

Viime torstaina rantautui joenvarteen Kansainväliset suurmarkkinat ja perjantaina & lauantaina rilluteltiin Sirkkalan puistossa Iskelmäkesän rytmeissä.
Torilla heiluivat vähän nuoremmat Fiktio Open airin tahtiin ja Laulurinteellä raikui Suomen Tivolin laitemeteli (tivoli Joensuussa 19.8. asti).

Ensi viikon torstaina alkaa kolmipäiväinen Parafest, jonka aikana pääsee nauttimaan kuvataiteesta, teatterista, musiikista, runoista, kirjallisuudesta, seminaareista ja elokuvista. Kaikki tapahtumat ovat kaiken lisäksi ilmaisia!

Torstaina alkaa myöskin kolmipäiväiset Gospelfestivaalit, jotka tarjoavat hengellisestä pohjavirtauksestaan huolimatta tapahtumia ja konsertteja myös ei-niin-uskovaisille.

Viikonloppuna 16.-17.8. Sirkkalan puistossa on taas menoa ja melutusta kun Rock in the City avaa porttinsa. Lavalla esiintyvät mm. Sonata Arctica, Eput, Dumari, Pelle Miljoona United ja Klamydia. Unelmakattaus keski-ikäiselle yleisölle siis. Mutta kai sinne alle viiskymppisiäkin sekaan mahtuu 🙂

Joen Yö saa keskustassa hulinat päälle perjantaina 23.8.: tekemistä, näkemistä ja kuulemista riittää ympäri kaupunkia niin sisätiloissa kuin avaran taivaan allakin!

Samana viikonloppuna 23.-25.8. kaupungissa pääsee myös joogaamaan, kun ensimmäinen Joen Joogafestivaali startaa kehoa ja tajuntaa-avaavan ohjelmansa. Mottona festivaalilla on, kas kummaa, joogaa jokaiselle!

Jo kolmastoista SciFest järjestetään tänä vuonna tapahtumapuutarha Botanialla 29.-31.8. Ohjelma pitää sisällään työpajoja, kilpailuja, näyttelyitä ja siellä pääsee helposti ja mielenkiintoisesti tutustumaan moninaisiin tieteeseen, ympäristöön ja teknologiaan liittyviin juttuihin. Kohderyhmä taitaa olla peruskouluikäiset, mutta saa sinne vanhemmatkin mennä ja osallistua.

Ekaa kertaa Joensuussa järjestetään myös ExtremeRun lauantaina 31.8. ja sunnuntaina pääsevät lapsetkin juoksemaan. Todennäköisesti niin osallistujajoukkueilla kuin katsojillakin tulee olemaan hauskaa.

Elokuun viimeisinä päivinä 30.-31.8. torille nousevassa tapahtumateltassa juhlitaan ToriFest ja lavalla esiintyvät mm. Evelina, NEON 2, Waldo’s People ja DJ Oku Luukkainen.

Valinnan varaa siis riittää, joten jos omilla kotikunnailla ei tapahdu mitään niin hurautapa rohkeasti Joensuuhun joku viikonloppu osallistumaan johonkin yllämainituista tapahtumista! Saatat törmätä minuunkin 😉

 

kulttuuri ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (2)
  1. No siinähän sitä on vaikka ja mitä!

    Ja sinäkös se olit kun instassa jakelit kuvia koomikoista. Ai että olin kade! Kivelän ja Johanssonin haluisin itsekin nähdä!

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/08/11/tokaluokkalainen/

    1. Juu, viime perjantaina olivat tuossa ihan naapurissa keikalla. Naurettiin niin että vatsa ja kyljet vieläkin kipeinä! Aivan mahdotonta tekstiä suolsivat herrat 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *