Uusi lääke nivelpsoriin

FullSizeRender 6.jpg

Koska on alkanut tuntua siltä, että metotreksaatin teho on alkanut heikentyä ja biologista lääkettä ei Kela minulle suo, reumalääkäri kirjoitti minulle kokeiluun uuden lääkkeen.

Sinänsä järjetöntä – metotreksaatinkin jouduin vaihtamaan pistokseen, kun suolisto-ongelmia tableteista tuli niin paljon ja tässä Salazopyrinissä todennetusti haittana juuri maha- ja suolisto-oireet.
Mutta minkäs teet – pakko kokeilla ja ottaa ne kivut ja mahdolliset muut sivuvaikutukset että sitten voidaan todeta, että käyttö lopetettu pahojen sivuvaikutusten takia.

Eihän siinä mennyt kuin pari vuotta noiden edellisten tabujen aiheuttamien vaivojen tasaantumiseen…

Ainoa hyvä puoli tässä pelleilyssä on se, että kokeilun jälkeen on se Kelan vaatima kahden eri lääkkeen käyttö tehty ja olen viimeinkin heidän mielestään oikeutettu  Biologisiin lääkkeisiin.

Tulee mieleen kun pojalla vauvana todettiin maitoallergia ja erikoiskorvikkeisiin vaadittavaa lääkärintodistusta varten piti käyttää lasta altistustesteissä. Ei riittänyt näytöksi se, että jo pelkällä ihokosketuksella ilmestyi ihottumaa, vaan pienelle piti juottaa sitä maitoa. Voitte arvata sen kipuitkun määrää!

Se oli turhaa ihmisen kiusausta, kuten tämänkin lääkkeen pakkokokeilu, IMHO.

Kommentit (2)
  1. Voi miten ikävää että piti lasta siten kiusata, eikä aikuistakaan tarvitsisi. No toivottavasti kestät kaiken ja saat vihdoin oikeat lääkkeet. Tsemppiä. 🙂

    1. Kestänhän minä 🙂 Mie vain tykkään välistä aina vähän ”purppasta” asioista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *