Uusi tuttavani karenssi

Tässä postauksessa kerron karenssista eli siitä, mitä se tarkoittaa, mistä karenssi johtuu ja missä tapauksessa mielestäni kannattaa irtisanoutua.

Mikä on karenssi?

Tämä karenssin määritelmä on TE-toimiston sivuilta: ”Karenssi tarkoittaa sitä, että työnhakija menettää oikeuden työttömyysturvaan määräaikaisesti, koska on menetellyt työvoimapoliittisesti moitittavalla tavalla. Lainsäädännössä karenssista käytetään termiä korvaukseton määräaika.”

Voiko karenssin välttää?

Minulle lätkäistiin siis 45 työpäivää kestävä karenssi, joka päättyi tänään. Tiedon päätöksestä sain tosin vasta vajaa viikko sitten. Päätöksellä on sikäli merkitystä, että TE-toimiston mukava virkailija oli sitä mieltä, että voisin välttyä karenssilta, jos osallistun työllistymistä edistävään toimintaan. Päätös tuli niin myöhään, että koko karenssiaika on jo melkein ohi, joten miten jokin osallistuminen enää voisi vaikuttaa siihen? Mielenkiintoisinta lienee se, ettei karenssi todellakaan kestä kolmea kuukautta, kuten yleensä puhutaan, vaan ainakin minun tapauksessani ”vain” puolitoista kuukautta. Todennäköisesti lainsäädäntö on tämän asian suhteen muuttunut ja se elää koko ajan.

Milloin kannattaa irtisanoutua?

Kerroin ensimmäisessä postauksessani joulukuussa, että irtisanouduin työsuhteesta. TE-toimisto pyysi minulta selvityksen eli selitin, mitkä syyt johtivat irtisanoutumiseen. En mene syihin tässä postauksessa, mutta olin melko toiveikas sen suhteen, ettei karenssia ehkä tulisikaan. Karenssia ei nimittäin tule, jos työsuhteen päättämiselle on ollut hyväksyttävä syy. TE-toimisto arvioi, mikä tällainen hyväksyttävä syy on, mutta olin hyvin tietoinen siitä, että esimerkiksi terveyteen liittyviä syitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Minulle kuitenkin lätkäistiin karenssi ja todettiin, ettei minulla ole ”elinikäistä terveyssyytä”, joka ilmeisesti sitten olisi estänyt karenssin. Tämä tiedoksi kaikille muille, jotka miettivät, onko oma terveyssyy sellainen, että karenssilta voisi välttyä.

Karenssin voi saada myös siitä syystä, että ei toimi TE-toimiston edellyttämällä tavalla, mutta minä sain nyt karenssin irtisanoutumisen vuoksi. Lähtökohtaisesti en suosittele irtisanoutumista kenellekään. Muistan, kun eräs hyvä ystävänäni vuosia sitten irtisanoutui. Ajattelin silloin, että hän oli todella rohkea, mutta samalla ihmettelin hänen tekoaan. Tiedän, että häntä ei arvostettu töissä ja että työyhteisössä oli erittäin huono ilmapiiri.

Tuntuu siltä, että ymmärrän ystävääni oman irtisanoutumiseni jälkeen paremmin. Irtisanouduin, kun stressi kasvoi yksinkertaisesti liian suureksi. Joku voisi kysyä, miksen jäänyt sairauslomalle, ja sitä olenkin paljon miettinyt. Sairauslomalta kun on kuitenkin tarkoitus palata työhön joskus, ja minä tiesin, etten halunnut enää tehdä edellistä työtäni. Jokainen varmasti tietää itse, milloin oma jaksaminen päättyy ja mitta tulee täyteen. Jokainen joutuu myös kantamaan tämän päätöksen seuraukset. Kannattaa siis varautua taloudellisesti siihen, että pärjää, jos karenssi tulee.

 

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan oma-elama tyo
Kommentit (1)
  1. Minä sain pari vuotta sitten 3 kuukauden karenssin, vaikka työsuhteen irtisanominen tapahtui koeajalla yhteisymmärryksessä työnantajan kanssa ja vaikka valitin päätöksestä ja lähetin lääkärinlausunnon asiaan liittyen. Eipä auttanut. Siitäkin onneksi selvittiin. Kehotan vain kaikkia muita tarkkaan miettimään ja selvittämään, milloin kannattaa irtisanoutua ja milloin saattaa tulla sanktioita. Onneksi sinä selvisit ”vain” puolella siitä mitä minä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *