Peruna-gnocchit tofupestolla

Ihastuin viime viikon Prahan reissulla Eaterniassa syömääni gnocchi-annokseen niin paljon, että kotiin päästyäni sen tyyppistä ruokaa oli kokeiltava tehdä itsekin. Ja hyväähän siitä tuli! Ostin gnocchit valmiina, mutta surauttelin peston itse sauvasekoittimella. Nopeaa ja vaivatonta – juuri sopivaa reissun jälkeiseen elämään.

Lopputuloksesta tuli ihanan raikas ja kesäinen, mutta yllättävän täyttävä. Annos maistui hyvin myös kylmänä, joten se taipuu helposti myös hellepäivien ruuaksi. Pestoon saa laittaa reilusti suolaa ja yrttejä, sillä gnocchit itsessään ovat melko mauttomia. Maustamisessa ei siis kannata kitsastella!

Peruna-gnocchit tofupestolla

Ainekset

500 g
vegaanisia peruna-gnoccheja
2 rkl
oliiviöljyä
3
kevätsipulia varsineen
2
lehtikaalin lehteä (isoa)
1/2 dl
kurpitsansiemeniä
Tofupesto
1/2
sitruunan mehu
1 dl
vettä
2
valkosipulinkynttä
1 dl
saksanpähkinöitä
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
1/3
maustamatonta tofua (esim. Jalotofu)
rucolaa
2 kourallista
basilikaa
1 ruukku
minttua
1/2 dl
ravintohiivahiutaleita
1/2 dl
vegaanista Parmesania (esim. Violifen Prosociano)
1 rkl
oliiviöljyä
reilusti
suolaa ja mustapippuria
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Keitä peruna-gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
  2. Valmista pesto. Lisää kaikki peston ainesosat kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista suola.
  3. Pilko kevätsipulit ja lehtikaalit.
  4. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kypsät ja valutet peruna-gnocchit, kevätsipulit, lehtikaali sekä kurpitsansiemenet. Kuullota hetki.
  5. Lisää sekaan pesto ja anna lämmetä.
Koti Ruoka ja juoma

Maailman paras perunasalaatti

Varhaisperunakausi on täällä, mahtavaa! Näitä herkkuja on tullut keiteltyä harva se päivä ja välillä pottuja jää yli seuraavallekin päivälle. Keitetyt perunat eivät mikrossa lämmitettyinä enää maistu, joten niille on pitänyt keksiä uutta käyttöä. Mikäpä olisi parempi ruoka, jossa perunat pääsevät toisen kerran oikeuksiinsa kuin kesäinen perunasalaatti. Tituleerasin salaatin vaatimattomasti maailman parhaaksi, mutta tämänkaltaisia ylistyksiä se viime kerralla sai kun sitä valmistin, heh.

Raikas perunasalaatti sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen ja maistuu varmasti kaikille. Tässä versiossa käytin perinteisten ainesosien lisäksi kevätsipulia ja rucolaa. Tämä lisuke on vaivaton valmistaa ja sopii erinomaisesti grillattujen vegenakkien tai muiden grilliherkkujen kanssa. Nam!

Maailman paras perunasalaatti

Ainekset

800 g
varhaisperunoita
1
omena
1
maustekurkku (iso)
2
kevätsipulia varsineen
2 kourallista
rucolaa
2 rkl
ruohosipulia
1 purkki
kaurafraichea (esim. Oatly)
1 rkl
vegaanista majoneesia (esim. X-tra kevytmajoneesi)
1,5-2 tl
Dijon-sinappia
2 rkl
sitruunan mehua
merisuolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Varo, etteivät perunat mene ylikypsiksi vaan pitävät sekoittaessakin hyvin muotonsa.
  2. Pilko omena, maustekurkku, kevätsipulit, rucola ja ruohosipuli.
  3. Sekoita yhteen kaurafraiche, majoneesi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Huomioi suolaa lisätessä, että maustekurkku on myös melko suolainen.
  4. Perunoiden jäähtyessä sekoita kaikki ainekset yhteen. Nauti grilliruuan tai paistettujen vegenakkien kanssa.
Koti Ruoka ja juoma