Vegaaninen tacosalaatti

Tässäpä yksi lempiruuistani eli tacosalaatti, jota tulee tehtyä usein erilaisin variaatioin. Ruoka on ihanan raikasta, mutta tyydyttää silti ansiokkaasti myös pienen mässyhimon täyteläisen kastikkeen, mausteisten soijapalojen sekä tortillasipsien ansiosta. Salaatista saa halutessaan helposti myös varsin tuhdin, jos (lue: kun) lisäilee paria eri kastiketta ja vegejuustoa annoksen päälle. Itsetehdyn kastikkeen lisäksi salaattiin sopii hyvin myös esimerkiksi valmiina löytyvä vegaaninen Sriracha-majoneesi.

Korvasin tässä reseptissä guacamolen limen mehulla raikastetuilla avokadoviipaleilla, mutta jos oikein reippaalla tuulella on niin toki senkin voi kaveriksi valmistaa. Salaatissa on jo avokadoa, valkosipulia ja chiliä siinä määrin, etten nähnyt guacamolelle niin suurta tarvetta (tai sitten vain laiskotti). Reseptissä on oiottu myös soijapalojen maustamisessa, sillä Santa Marian Crispy Chicken-mausteseos tekee paloista ihanan rapsakoita, herkullisia ja on nimestään huolimatta vegaaninen. Oikomista ei mausta kyllä huomaa, sen lupaan.

Käytin proteiinina kaapissa valmiina olleita soijapaloja, mutta myös tacomaustettu soijarouhe tai härkis sopii salaattiin kuin nenä päähän. Näitä ja kastikkeita vaihtelemalla annokseen saa helposti uutta makua ja tekstuuria.

Vegaaninen tacosalaatti

Ainekset

6 dl
vettä
1/2
kasvisliemikuutio
1/4 pussillinen
soijapaloja
1 pussi
Santa Marian Crispy Chicken -mausteseosta
2 rkl
öljyä
1 ruukku
jääsalaattia tms.
2/3
kurkku
1-2
avokadoa
1 pieni tölkki
maissia
jalapenoja
Tomaattisalsa
200 g
kirsikkatomaatteja
1
salottisipuli (pieni)
1
valkosipulinkynsi (pieni)
1/3
limen mehu
1/2
punainen chili
1 tl
oliiviöljyä
1/4 ruukkua
tuoretta korianteria
muutama rouhaisu
suolaa ja mustapippuria
ripaus
sokeria
Lime-valkosipulikastike
1 purkki
kaurafraichea (esim. Oatlyn)
1/2
limen mehu
1/2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi (pieni)
4-5 rouhaisua
suolaa ja mustapippuria
tuoretta korianteria

Tee näin:

  1. Kiehauta vesi + puolikas kasvisliemikuutio kattilassa ja keitä soijapaloja noin 15 minuuttia.
  2. Valmista salsa. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit, chili ja korianteri. Sekoita ainekset yhteen suolan, pippurin, sokerin, limen mehun sekä oliiviöljyn kanssa.
  3. Kaada kattilasta ylimääräinen vesi ja painele soijapaloja lävikössä (esimerkiksi lusikan avulla) niin että enimmät nesteet valuvat pois.
  4. Sekoita uunivuoassa soijapaloihin ruokaöljy ja Crispy Chicken -mausteseos. Paahda uunissa 225 asteessa 30 minuuttia ja kääntele puolessa välissä.
  5. Valmista kastike. Sekoita kaurafraichen sekaan valkosipulinkynsi, puolikas chili, limen mehu, korianteri, suola ja pippuri. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  6. Pilko kurkku ja avokado. Revi salaatti lautaselle ja lisää edellä mainitut kasvikset, maissi ja jalapenot sen päälle.
  7. Soijapalojen ollessa kauniin ruskeita ja rapeita ota ne pois uunista. Lisää soijapalat, salsa ja kastike salaattiannoksen päälle.
  8. Asettele tortillasipsit haluamallasi tavalla annoksen reunoille tai murusta päälle.
Kommentit (1)
  1. Tacosalaatti | Yle Uutiset Fi
    8.5.2020, 04:27

    […] Vegaaninen tacosalaatti – Alisan eväät | Lily – Tässäpä yksi lempiruuistani eli tacosalaatti, jota tulee tehtyä usein erilaisin variaatioin. Ruoka on ihanan raikasta, mutta tyydyttää silti ansiokkaasti myös pienen mässyhimon täyteläisen kastikkeen, mausteisten soijapalojen sekä tortillasipsien ansiosta. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *