Luen huonoja kirjoja

Okei. Omasta mielestäni minulla on oikein hyvä maku kirjojen suhteen. 

Toisin sanoen: Tiedän mistä pidän enkä esim. sorru pitämään mukadiippejä tekotaiteellisia paskakirjoja syvällisinä vain siksi, ettei minulla ole verrokkina jotain oikeasti hyvää kirjaa. 

Kuitenkin säännöllisesti tulee luettua kirjoja, jotka ovat tönkösti kirjoitettuja, lapsellisia, epäuskottavia tai ärsyttäviä. Niin kuin nyt. 

Minä ja poikaystäväni luemme usein vierekkäin sängyssä ennen kuin menemme nukkumaan. (Se on ihanaa.) Minulla on tällä hetkellä kesken Jojo Moyesin Elä rohkeasti ja poikkis lukee jotain tietokirjaa, joka käsittelee luovuutta ja koneiden suunnittelua (omg).

Screenshot_20190215_032139.jpg

Jos lukemassani kirjassa on jokin hauska tai hieno kohta, luen sen ääneen. Tämän hetkisen teoksen kohdalla olen kuitenkin lähinnä nostanut esiin elementtejä, jotka eivät mielestäni toimi. Noin puolivälissä kirjaa poikaystäväni kysyi, miksen lopeta kirjaa kesken, jos en pidä siitä. 

Niin, se onkin hyvä kysymys. Kirja on aika pitkäkin: 500 sivua. Olisin samassa ajassa voinut lukea vaikka mitä älyllisesti stimuloivempaa, inspiroivempaa tai ainakin hyödyllisempää tekstiä kuten tenttikirjoja tai jonkin klassikon. Tai Julia Thurenin Kaikki Rahasta -kirjan loppuun, sillä sekin on minulla juuri nyt kesken (ja se on vieläpä oikein hyvä).

Mutta jostain syystä haluan lukea juuri tätä kirjaa. Minä ihan totta viihdyn sen parissa ja sen lukeminen on kivaa.

Enkä yhtään tiedä miksi. 

 

Muita kirjoja joista en pitänyt mutta jotka viihdyttivät siitä huolimatta:

Rakkautta au lait

Da Vinci -koodi

Linnunradan käsikirja liftareille

Kirjoja, joista pidin, mutta joita ei ollut yhtään kiva lukea:

Vihan hedelmät

Lolita

Rikos ja rangaistus

Kirja jota ei ollut kiva lukea ja josta en myöskään pitänyt yhtään:

P. S. Rakastan sinua

Kommentit (1)
  1. Mulla on luettavien listalla tuo. Olen lukenut Moyesilta monta ja löytyy kotoa hyllystäkin useampi kirja. Pari on ollut aivan ihania ja sitten osa sellasia ”tulipa luettua”. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *