Safkasunnuntai-Ihanan värikäs kasvisvoileipäkakku
Uusintapostaus muutaman vuoden takaa
Tein voileipäkakun kun meidän Elli täytti neljä kuukautta,joo oon just se mutsi! Ei vaan,tämä vuosi on Elliä lukuunottamatta ollut täynnä surua ja menetyksiä joten päätin että juhlitaan kaikkea. Katetaan kahvit pöytään vaikka perussunnuntain kunniaksi.
Ajatuksena oli raikas,värikäs ja erilainen voileipäkakku joka karistaa sen kasarileiman hienolta herkulta. Tein kakun irtopohjavuokaan ja vähän tuolla trendikkäällä naku-kakkuidealla.
Kakkuun tulee vaaleaa vehnäpaahtoleipää ja tummempaa kaurapaahtoleipää. Määrä riippuu vuuan koosta ja kuinka saat palaset aseteltua. Varasin itse molempia isot paketit tähän.
Kakku koostuu kolmesta eri täytteestä,alimmaisena ihanan violetti punajuuri,keskellä raikas kurkku ja päällimmäisenä kauniin vihreä avokadotäyte.
Itse kakku tehdään edellisenä päivänä kun on tarkoitus laittaa esille, näin kakku on kostunut ja koostumus on hyvä. Avokadotäyte tehdään vasta tarjoilupäivänä. Näin avokado on kauniin vihreää ja koristeet tuoreita.
Punajuuritäyte: 100g mustapippurituorejuustoa,6 keskikokoista etikkapunajuurta,2 ruokalusikallista majoneesia,hieman suolaa.
Pilko punajuuret aika pieniksi kuutioiksi ja sekoita tuorejuuston ja majoneesin kanssa tahnaksi. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
Kurkkutäyte:100g mustapippurituorejuustoa,n.100g kurkkua,2 ruokalusikallista majoneesia,wasabia maun mukaan,n.teelusikallinen limenmehua,hieman suolaa.
Kuutioi kurkku pieneksi ja ripottele hieman suolaa päälle hetkeksi ja purista kurkuista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkku,tuorejuusto,majoneesi ja wasabi massaksi ja lisää limenmehua. Wasabia on niin montaa eri tulisuutta että neuvon vaan käyttämään ihan oman maun mukaan.
Avokado täyte:100g valkosipulituorejuustoa,kaksi syöntikypsää avokadoa,n.teelusikallinen limenmehua ja hieman suolaa.
Avokado on syöntikypsänä helppo painella mössöksi haarukalla ja vaikkei tulisikaan aivan sileää tahnaa,notkistaa tuorejuusto sen helposti levittyväksi. Mausta avokadotuorejuusto seos suolalla ja limenmehulla.
Leikkaa kuoret leivistä valmiiksi.
Kokoaminen:pohjalle kaurapaahtoleipää,kostutus sitruunavesiseoksella(noin puoli desiä per kerros mutta leivän tuoreus hieman vaikuttaa siihen kuinka paljon nestettä kuluu,itse jätän alimman kerroksen yleensä aika kuivahkoksi). Päälle punajuuritäyte.
Toinen kerros koostuu vehnäpaahtoleivästä,kostutuksesta sekä kurkkutäytteestä.
Päällimmäinen kerros on kaurapaahtista ja tälläisenä kakku menee odottamaan jääkaappiin syöntipäivää.
Avokadotäyte tulee kakun päälle tarjoilupäivänä ja se on helpoin laittaa kun on poistanut irtopohjavuuan. Avokadotahnan voi levittää siististi tai jättää hieman elävämmäksi kakun pinnan.
En sivuja kuorruttanut piiloon koska nimenomaan halusin että eriväriset täytteet näkyvät, erityisesti punajuuri on niin kauniin sävyistä!
Kakun voi koristella millä tahansa mutta itse käytin mm.syötäviä kukkia,basilikaa ja herneenversoja.
Tosi hauska ja erilainen voileipäkakku ja ulkoasu ehkä kielii enemmän makeasta herkusta mutta tälläisen tein ja tahdoin reseptin jakaa teillekkin.
Heti innostuin asiasta. Näyttää helpolta tehdä ja täytteitähän voi sitten muunnella vähän siten mitä kaapista kulloinkin löytyy ja sesongin mukaan. Avokado täytteen jättäisin itse tekemättä mutta makuja on moneksi . Taidanpa kokeilla viikonloppuna.
Nuo pois leikatut leivän sivut kannattaa kuutioida ja paistaa pannulla öljyssä ja yrteissä krutongeiksi; hyviä salaatissa 🙂
Kiitos reseptistä! Itse en ole vielä koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta olen päättänyt, että se saa olla sellainen tämän kesän juttu 🙂 Tämä vaikuttaa hyvältä, ja vielä niin kauniskin!<3 Tosin avokadotäytteen tilalle pitäisi keksiä jotakin, koska siitä en ole oppinut tykkäämään… Mutta kiitos inspiraatiosta ja mukavaa sunnuntaita!<3
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
Nythän on paljon puhuttu avokadon viljelystä ja siitä kuinka trendikäs mutta tehotuotettu avokado on järetön vesisyöppö eli ei kannata opetella tykkäämäänkään🙊