10 vinkkiä kotoilusta nauttimiseen

Meistä moni on nyt kotona, tekee töitä kotona ja järjestää samalla hoidon lapselleen kotona. Tekee käytännössä kahden ihmisen työt, jos ihan rehellisiä ollaan. Silti on tylsää satunnaisesti, ei ehkä siksi että oikeasti olisi tylsää vaan siksi että elämää rajoitetaan, se ahdistaa ja tylsyys onkin sitä täytyy saada muuta ajateltavaa!

Tässä vinkkejä millä käännät huomion maailman tilasta pois ja lisäät omaa hyvinvointia!

1. Hemmottele itseäsi ja perhettäsi hyvällä ruualla, haasta kotitalous kokeilemaan jotain uutta tai panosta lempiruokasi.

2. Harrasta himassa. Tee kyykkyä, väännä vatsalihasliikkeitä tai oma lemppariani Jen Hilmanin joogavideot!

3. Tee käsitöitä. Vaikket osaisi niin aina voi lohduttautua sillä että lämmittää se rumempikin villasukka.

4. Hoida itseäsi, ihoasi, kehoasi tai mieltäsi. Kaiva mindfullnesit ja mielikuvaharjoittelut ja uppoa hetkeksi toiseen todellisuuteen.

5. Jottei liian henkimaailmaan ja foliohattuiluun mene niin ota pitkä videopuhelu parhaan ystävän kanssa ja käy läpi tilannetta. Meitä kaikkia ahistaa ja välillä puhuminen helpottaa kunhan ei mene jatkuvaksi negatiivisuudessa vellomiseksi.

6. Leivo. Useimmat meistä jonkun käntyn saa aikaan ja suosittelen ehdottomasti leivän leivontaa. Uunituoreissa sämpylöissä on jotain mikä lohduttaa kummasti.

7. Tee jalkahoito, kasvonaamio (omia lemppareita kuivalle ja stressaantuneelle iholle ovat Cattierin savinaamiot) tai hiero vaikka puolisoasi. Hemmottele itseäsi, hemmottele puolisoasi ja tehkää tästä omaa aikaa, parisuhdeaikaa.

8. Lakkaa kynnet, laita huulipunaa tai pue lempimekko ylle. Toki jos pieruverkkareissa on parempi olla niin turha niistä on kuoriutua.

9. Ole vain. Olemisen jalo taito on itselle hepreaa joten mikäs parempi kuin treenata sitä puolta. Puhelin pois, ärsykkeet pois ja pää tyhjäksi. Ihan vielä en väittäisi zen-mestari olevani mutta ehkä vielä joskus.

10. Rauhoitu, hengitä syvään ja pysy vahvana. Se mikä kenetkin rauhoittaa on hyvin henkilökohtainen asia ja saattaa vaatia hikijumpan, viinilasin tai turvallisen sylin.

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *