Cattier-Paris savinaamio kuivalle iholle

Sheetmaskit on vähän vieneet mennessään mutta olen kuitenkin ennen kaikkea perinteisen savinaamion ystävä.

Savea on käytetty jo todella kauan ihonhoidossa,teho on hyväksi todettu jo sukupolvien ajan ja itsekin parhaat tulokset olen savinaamioilla saanut. Ihoni on epäpuhdas ja tukkoinen mutta samalla armottoman kuiva, joten oikeanlaisen naamion löytäminen on haastavaa.

Luonnonkosmetiikan saralla jo 50 vuotta toiminut Cattier-Paris oli tätä ennen outo (mutta kiinnostava) merkki ja välillä ihan hävettää kuinka vieras luonnonkosmetiikka on itselle. Minä tukkanörtti en edes ole IKINÄ testannut luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossa.

Cattier-Paris satsaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja tahtoo hyödyntää ne vahingoittamatta luontoa. Luonnonmukaisista aineosista osa on luomuviljelty ilman synteettisiä lannotteita tai torjunta-aineita. Merkin tuotteet ei sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita, parafiineja, silikoneja, PEG-yhdisteitä,aluminisuoloja, synteettisiä väri-,hajuste- tai säilöntäaineita. Pakkaukset on valmistettu pääosin kierrätysmatskuista ja suurin osa tuotteista on ilman ulkopakkausta. Tuotteet todellakin on ECOCERTinsä ansainneet! Huh mikä litania,mahtavan valveutunutta toimintaa!

20180610_223841.jpg

Masque Argile on mutkaton ja helppo savinaamio. Naamio on sekoitus valkoista sekä keltaista savea, se sisältää kosteuttavaa jojobaöljyä sekä piparminttua että geraniumia jotka puhdistavat ja raikastavat ihoa. 

20180610_233658.jpg

Ennen käyttöä hyvä napakka ravistus, naamiota paksu kerros kasvoille, noin 10 min vaikkari ja jos naamio meinaa kuivahtaa niin suihkauta hieman vettä päälle, jotta naamio pysyy kostena. Lempikasvovesi toimii myös mainiosti tähän tarkoitukseen.

Naamioinnin jälkeen kasvot tuntuvat puhtailta sekä raikkailta,ihohuokoset näyttävät pienemmiltä (tämä on erityisesti se syy miksi juuri savinaamioista pidän) sekä hoitotuotteet oli helppo imeyttää ihoon. Tätä juuri tietynlaista puhtauden tunnetta ei saa sheet maskeilla, ja päädyn taas toteamaan että vanhat konstit on parempia kuin kourallinen uusia.

Tilasin omani NHS.ltä ja harmittaa etten tilannut Cattierin herkän ihon naamiota samalla mutta enköhän kerkeä siihenkin tutustumaan.

Hieman täytyy vielä vertailla pinnalla olevia sheet maskeja näihin perinteisiin. Kertakäyttönaamioista tulee enemmän roskaa sekä ne maksavat enemmän.Tämä 100ml naamio maksoi alle 10e ja luultavasti tästä reilun 10 kertaa itseni naamioin.

Kommentit (2)
  1. Tää on kyllä bueno,miulla on iho tosi herkkis ollut nyt jo tovin (mistä syytän hormooneja) ja aika moni putsaava naamio on liian styrkka ollut.

  2. Tarviiko edes sanoa, tää on yks mun lemppari savinaamioista, varsinkin silloin jos iho on herkkä ja haluan käyttää sille hellävaraisia tuotteita, käytän tätä. 🙂 Myös se herkän ihon versio on hyvä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *