Äitiys,itsetunto ja kauneusihanteet

Alohair

Kuten joku ehkä muistaa lukeneensa, tulin äidiksi reilu 7 viikkoa sitten. Huomasin raivostuvani ystäväni ehkä vitsinä heitettynä kommentointina lapseni ulkonäöstä ja aloin miettiä asiaa tarkemmin.Itselläni ei ole mikään loistava itsetunto, en pidä itseäni järin viehättävänä enkä erityisen lahjakkaana missään(vaikkakin osaan yhtä sun toista).Luulen että tämä juontaa pitkälle lapsuuteeni jossa ei paljoa halailtu tai kehuttu.Kuulin vaan olevani taiteellinen ja en tiedä oliko se kehu vai kiertoilmaus sille että olin vähän kummallinen.Nyt pienen ihanan ja kauniin tyttären äitinä haluan olla se äiti kuka ei mollaa omaa ulkonäköään,ei arvostele myöskään muita ja jaksaa kannustaa ja kehua lastaan(idealistina on hyvä olla mutta siksi tallennan tämän kirjotuksen bittiavaruuteen jotta voin tulla joskus seisomaan sanojeni takana).Tarkoitus ei ole kasvattaa itsekeskeistä narsistia vaan terve yksilö kuka ei häpeile itseäään ja viihtyy nahoissaan.

Tämän päivän kauneusihanteet on tälläsen muumion mielestä todella vääristyneet, en ymmärrä moneen kertaan suurennettuja huulia, katkottuja kylkyluita ja peppuimplantteja.Nämä kaikki on rantautunut Suomeen aika ryminällä ja en pysty käsittämään miksi nuoret kauniit naiset lähtee tähän mukaan.Trendi vai huono itsetunto?Itsekin tunnen toki itseni kauniimmaksi ripsienpidennysten ja meikin kanssa, eikä hiuksenikaan ole oman väriset mutta koen näiden parantelujen olevan vielä aika pieni tässä kohtaa.Onnekseni osaan olla myös ilmankin.Toivon että kun tyttäreni kasvaa tämä trendi on jo ohi ja voitaisiin kaikki iloita ja arvostaa eri kokoista sekä muotoista naiseutta.Toivon että yleinen kauneusihanne olisi kiltteys ja hyvyys(niin pitkälle luultavasti ei päästä) mutta olisipa se ainakin meidän perheessä niin.

Tajuan itsekin että suurimman muutoksen täytyy lähteä itsestäni, eli minun täytyy oppia hyväksymään itseni ja rakastamaan omaa epätäydellisyyttäni.Olen aina puheissani vähätellyt itseäni sekä mollannut millon mitäkin kohtaa kehostani ja sen täytyy loppua nyt.En voi kasvattaa lapsesta itsevarmaa jos itse vähättelen kaikkea itsessäni, ulkonäköäni ja taitojani.Eli nyt alkaa itsetunto-koulu ja pienillä teoilla aion vaikuttaa itseeni positivisesti.Ei, en aio muokata ulkonäköni enkä hae kohennusta sitä kautta vaan yritän muuttaa koko ajatusmallini positiivisempaan suuntaan.Minä osaan,minä kelpaan,minä pystyn ja minä oon ihan-medium-kuuma(ok,no jos en ihan medium-kuuma niin ainakin kädenlämmin)mutsi!

 

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

<3

Minäkin toivon, että maailman kauneusihanteet muuttuvat!

Haluaisin meidän tyttöjen saavan tuntea itsensä hyviksi juuri sellaisina kuin ovat. Että olit xs tai xl, olisit hyvä. Ettei isot rinnat, iso treenattu peppu ja valtavat huulet olisi se tavoiteltava asia, vaan luonnollisuus! Kauneus tulee sisältä. Viimisen päälle laitettu ihminenkin voi olla ruma ja sisältö on kuraa.

Olen itse aina ollut hoikka, tosin sitten saanut kouluiässä kuulla olevani anorektinen lauta. Jes.

Olen edelleen hoikka, kuitenkin sopusuhtainen. Edelleen huomaan vertailevani itseäni isotissisiin ja iso pyllyisiin viimisen päälle laitettuihin, mutta olen alkanut viimisen 6kk aikana tosissaan tuntea oloni hyväksi ihan näin. Joo, edelleen voisin isommat rinnat ottaa, mutta silikonia en ikinä! Ja nätit nämä pienet on, vaikka ei isoa tissivakoa voi esitellä. :P

Alohair
Alohair

Miusta pienet rinnat on  yleensä niin paljon kauniimmat ja nyt (imettäessä)jotenkin häpeilen isoja rintojani :D Nämä toki katoaa jossain kohtaa ja keho muuttuu enemmän oman tuntuiseksi.Ja nimenomaan, sisältä kaikki kumpuaa! Tyhjä nätti kuori käy tylsäksi ilman sisältöä!

SalkaT (Ei varmistettu) https://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/

Niin hyvä kirjoitus ja täynnä asiaa! Sivuhuomautus, ja tiedän ettet tarkoittanut tekstilläsi tätä että lukijat alkaisivat kommentoida näin, mutta sanonpa vain sen, että sä olet todella kaunis ja upea nainen! :) Toisten ulkonäön kommentoiminen ikävästi on ilkeää, oli tilanne mikä hyvänsä :( Mutta ehkä tulevaisuuden naiset ( ja miehet!) voivat elää aavistuksen ulkonäkökeskeisyydestä vapaammassa maailmassa, sitä sydämestäni toivon. Ja jos saan omia lapsia, yritän ohjata heitä ei-niin-ulkonäkökeskeiseen maailmaan, jossa kaikki ihmiset olisivat samanvertaisia.

Alohair
Alohair

Kiitos Salka! Kommentointi ja kaikenlainen arvostelu on tosi yleistä tänä päivänä ja sitä tekee ihan kaiken ikäiset.Aikuiset joiden pitäisi tietää paremmin ja toimia esimerkkinä, jopa nuoria pahempia tässä toisten(ja myös itseensä)kohdistuvassa vihapuheessa ja sille pitäisi tulla loppu.Samanarvoisuuden tavoittamiseen vaaditaan sekä hyväksyntä muita että itseään kohtaan.

Tärkeää asiaa! Olen myös kasvanut huonoon itsetuntoon vanhempien mallin ja ns. nöyrryttämiskasvatuksen myötä. Tilannetta pahensi toki vuosia jatkunut piina koulussa. Kehonkuvani on vuosien myötä parantunut ja minusta tuli voimakas ja kykenevä nainen: kauniina tai seksikkäänä en ole itseäni pitänyt koskaan. Nyt raskauden aikana muuttuva keho saa aikaan hyvin ristiriitaisia tunteita. Välillä olen omasta mielestäni verevä ja naisellinen, välillä kauhistun, kun vanhat vaatteet eivät (suprise!) mahdu enää ja reidet ja takamuskin kasvavat (suprise!) eikä vain pötsi. Kumppanini sanoo, että olen naisellinen ja upea vatsani ja muhkeiden rintojeni kanssa, pitäisi kai uskoa. Mutta se on niin vaikeaa, kun oma sisäinen puhe sanoo muuta. Pakko koettaa opetella pois ko. noidankehästä, sillä en halua siirtää tätä huonon itsetunnon taakkaa lapselleni. Se olisi tosi kauheaa. 

Alohair
Alohair

Nimenomaan! Jotenkin havahduin vasta raskausaikana siihen että mitä sitä tahtomattaankin siirtää eteenpäin ja nyt maailman sulosinta tytärtäni katsoessa haluan että hän tuntee itsensä kauniiksi,tärkeäksi ja rakastetuksi.Haluan samalla oppia itekin muistamaan että olen tuota kaikkea ja kuten sanoit, kauheaa olisi katsoa että oma lapsi kokisi saman taakan.

Kommentoi