Diy kahvikuorinta

Kahvikuorinnat oli vuoden 2017 hitti,niitä tuli joka merkiltä omansa.Kahvikuorinnoissa THE juttu on kahvi,joka vilkastuttaa verenkiertoa ja helpottaa selluliittiin sekä venymäarpiin.

Myös muovittomuus kuorinnoissa kiinnostaa monia,nyt kun ollaan tajuttu kuinka sitä muovia on kaikkialla.Moni kahvikuorintahan sisältää pääaineina kahvinpuruja sekä kookosöljyä.Toki ihan noin simppeli inci ei ole useimmissa mutta kuitenkin lähtökohtaisesti tämä onnistuu kotonakin,moni luulisi.Ihan perus juhlamokka tässä ei toimi niin hyvin kun esim.espressojauhettu robusta,joka on huomattavasti hienojakoisemaa.Juhla Mokka,tuo kansallisjuomamme on sen verran karkeasti jauhettu että sen iho tuntuma ei ole paras mahdollinen( ja myöskään koostumus kuorinnassa,ei meinaa ns.pysyä kasassa).Ideahan siis on käyttäää keitettyjä puruja,ja koska se on kahvinautinnon sivutuote niin miksei tätä testaisi?

Itse juon välillä kunnon sumpit Lehmus Roasteryn Sammonlahti espressosta ja joskus siinä kun mutterikeitintä tyhjensin, päätin testata kuinka robusta taipuu kuorintaan.

kahvi11.jpg

Perusohjeeksi kuorinnalle sanoisin että tee oman mieltymyksen mukaista koostumuksesta.Itse kuitenkin laitoin 5 kahvimitallista robustaa ja ruokalusikallisen kookosöljyä sekaisin.Tästä tulee helposti levittyvä koostumus,ei niin karkea mutta lähestulkoon liukuu iholla.Tiputin joukkoon tipan eteeristä eucalyptusöljyä,hyppysellisen karkeaa merisuolaa sekä hieman puristin sitruunaa ja limeä mukaan.(Hyppysellinen tässä tapauksessa oli noin 1/3 teelusikallista ja hieman noin puoli teelusikallista.)Käytät sitten millaista keitintä tahansa,anna purujen jäähtyä ja hieman kuivahtaa ettei kuorinnasta tule vetistä.

kahvi.jpg

Kannattaa antaa kuorinnan tekeytyä muutamia tunteja niin koostumus muuttuu yhtenäiseksi kun kahvin purut hieman imevät kookosöljyä itseensä.Heti sekoitettuna kuorinta on aika juoksevaa ja aika sotkevaa myös.

Eteeriset öljyt ei sovi kaikkien ihoille edes laimennettuna näin talviaikaan, joten jos iho on herkkä niin skippaa suosiolla.Myös suolan ja sitrukset voi jättää pois mikäli iho on kuiva tai ihon pinta on rikki.

kahvi3.jpg

Tämän kuorinnan voi käyttää päästä varpaisiin mutta jos haluaa tehokkaan jalkakuorinnan niin suolaa voi lisätä aavistuksen enemmän koska se kuorii tehokkaammin ja myös pehmentää ihoa.Ja tosiaan riisuttuna versiona eli pelkkä kahvi ja kookosöljy,käy hyvin herkimmällekkin iholle.

Itse olen tehnyt kuorintaa aina noin kahden koko kropan kuorinnan verran(tulee siis tällä 5mittaa robustaa/puoli rkl kookosöljyä ohjeella) ja muutamassa päivässä käyttänyt pois sen,enkä uskaltaisi luvata mitään viikkojen säilyvyyttä muutenkaan.(Tätähän voi käytännössä säilyttää jääkaapissa kunhan ottaa esille hyvissä ajoin ennen käyttöä että kookosöljy kerkeää hieman lämmetä.)

kahvi10.jpgValmis kuorinta on aika paksua koostumukseltaan mutta hierottaessa iholle,kookosöljy sulaa ja kahvikuorinta on helppo saada leviämään.

 

 

Kommentit (2)
  1. Mulla on ihan hirveä määrä kahvikuorintaa vielä jäljellä viime kesäisestä arvontavoitosta, mutta sitten kun se on kulutettu pois voisin kokeillakin tehdä kuorintaa itse 🙂

    1. miullakin on kyllä varastoissa jos millasta coffeescrubia mutta pakko oli testaa millasta ite tehtynä tulee

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *