Diy:ajatuksia virkistävä suolasuihke

Olen aiemmin tehnyt erilaisia suolasuihkeita hiuksille ja kokeilin vesisuolaseokseen Nurmen eteeristä eucalyptus öljyä tipan verran ja rakastuin!Ihana freesi suolasuihke ilman mitään ylimääräistä ja hyvin edullisesti.

Suolaa käytetään paljon ihon hoidossa ja se mm.poistaa epäpuhtauksia ja auttaa taistelussa tulehduksia vastaan joten ehkä tästä on muutakin hyötyä kun pelkästään hiusten muotoilussa. Muotoilutuotteena suolasuihke tuo rakennetta,tuuheutta sekä kitkaa hiukseen,jolla luodaa illuusio isommasta ja muhkeammasta kuontalosta.

Eucalyptus puolestaan raikastaa,puhdistaa ja auttaa kirkastamaan ajatuksia.Myös lihasjännitykseen on sanottu eucalyptuksen auttavan.Eucalyptusta myös on käytetty tunnepuolella rauhoittamaan ja tasapainottamaan tunteita sekä mieltä.Itse uskon eteeristen öljyn vaikutukseen ja käytän niitä eri tarkoituksiin,lähinnä itseni hemmotteluun.

Suolasuihkehan on naurettavan helppo tehdä ja sopii sellaisenaan lapsille mm.lettikampauksien avuksi.Hyvin passaa myös allergisille sekä tuoksuherkille muotoilutuotteeksi,suola eikä vesi ei luultavasti ärsytä ketään tai kenenkään nenää.Tuoksuja siis voi lisätä tai olla lisäämättä mutta itse niin tästä eucalyptus-versiosta tykkään.

suola1.jpg

Tarvitset omatekoiseen suolasuihkeeseen suihkepullon,vettä ja suolaa.Jokaista 2dl vettä kohden reilun tl merisuolaa(esim itse keitin 4 dl ja kaksi aika reilua teelusikallista suolaa).Ja 4-6 tippaa eucalyptusöljyä(lisää tippa kerrallaan ettei tule liian stydiä,eucalyptus on aika vahva tuoksu).

Keitä vesi ja sulattele suola joukkoon,anna jäähtyä,lisää tuoksu ja kaada pulloon.Ei mitään sen kummempaa kemistin vikaa siis tarvita.

suola2.jpg

Jos suolan suhde veteen jää liian valjuksi tai sitä on selkeästi liikaa,on helppo tehdä uusi satsi ja miettiä reseptiä uusiksi.Helppoa ja halpaa testailla,ja siis toki tästä tulee hiukseen erilainen tuntuma kun teollisista suolasuihkeista mutta tämä ”luomuversio” eniten jäljittelee sitä merivesi-efektiä kun tuotteessa ei ole mitään ylimääräistä(ok,tiedän kyllä että merivesi on tänä päivänä pahimmillaan täynnä vaikka mitä…).suola4.jpg

Ostin näitä Nurmen öljyjä muutaman testiin ja voi vitsi nää on ihania! Niin puhtaat ja kauniit tuoksut!

Kiinnostaako teitä itsetehdyt tuotteet? Testaisitko itse?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *