Hauskaa ja luonnollista hampaidenhoitoa

Sain Ruohonjuurelta testiin Ecodentan hampaidenhoitotuotteita ja innostuin heti näistä! 

Hammastahnapakkaus jossa on aamulle sekä illalle, molemmille omat tahnansa erityisesti sai aikaan välittömästi innostusta. Idea on varsin mainio. Loogisesti ajateltuna on ihan järkevän kuuloista että aamulla suukin tarvitsee eri hoitoa kuin illalla. 

ed.jpg

Aamuhampaille on todella freesi ananastahna ja illalla tapahtuvalle hammaspyykille taas lempeä mustikkainen tahna. ed5.jpg

ed10.jpg

Ananastahna on raikas, puhdistaa kivasti ja suuhun jää freesi tunne. Ananas on täynnä entsyymejä ja niitä tämäkin tahna hyödyntää. Tahna lupaa suojan kiilteelle sekä plakkia vastaan ja myös valkaista hampaat luonnollisesti. 

ed4.jpg

ed3.jpg

ed9.jpg

Iltatahna on todella lempeän makuista (mustikkaa maussa aika miedosti mutta tunnistettavissa kuitenkin) ja tahna on väriltään tummaa. Tässä on mukana fluoria ja tahna lupaa vahvistaa ikeniä sekä hampaita. 

Aamutahna tosiaan on fluoriton ja iltatahna taas sisältää fluorin. Nythän on kovasti ollut tapetilla fluori ja fluorittomuus, ja itse en osaa fluoriin suhtautua negatiivisesti. En ole jättämässä sitä pois ihan hepposin perustein hampaidenhoidosta mutta kokeilen mielelläni muitakin vaihtoehtoja. Tällä duolla suu on tuntunut puhtaalta, rakastan ananasta ja uusien juttujen testailua sekä onhan se kiva tuoda jotain uutta arkirutiineihin. 

ed7.jpg

Jännittävä on myös saamani Ecodentan Extraordinary Whitening valkaiseva suuvesi. Tässä on mukana hiiltä ja kuvassa musta suuvesi on aivan läpinäkyvää ennen ravistamista. Suuvesi sisältää suolaa sekä minttuöljyä ja tosiaan mustaa hiiltä joka on ollut iso hitti luonnollisessa hampaidenhoidossa. Tämä on hyvä lisä noiden tahnojen kanssa aamuin illoin ja tällä saa todella pitkäkestoista raikkautta. Olen ite käyttänyt ennen hampaiden pesua suuveden koska tämä pitää muistaa huuhdella pois. Monet suuvedet on tarpeettoman tujuja mutta tämä tuntuu yllättävän hellävaraiselta. Fiilis on todella erilainen kuin esim.jollain Listerinellä purskuttelun jälkeen ja suu ei kuiva niin paljon tämän kanssa. 

Kommentit (5)
  1. Vähän hammasnatsina epäilyttää tuo tahna jossa lukee fluoride free. Hammasterveyden kannalta olennainen ainesosa.

    1. Suunterveyden kannalta huolellinen mekaaninen puhdistus on se tärkein osuus, ei se tahna.

      1. Hammaslääkäriliiton suositus on vähintään 2 kertaa päivässä pehmeällä harjalla fluorihammastahnalla.

      2. En sitäkään yhtään väheksy mutta en itse kuitenkaan koe tarpeelliseks luopua fluorista. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *