Kampaajana kampaajalla

Inhottaa kun haluaisin nauttia kampaajalla käynnistä niikuin muutkin mutta en osaa.Tiedän kompastuskivet oman haastavan karvani suhteen ja en osaa pitää suuta kiinni.Kerron yhteen hengenvetoon koko historian mitä tukalle on tehty ja milloin on väri pahasti epäonnistunut.Luultavasti jo tässä kohtaa olen se painajainen penkissä.

Haluan yleensä luonnollisia sävyjä,neutraalissa värimaailmassa ja rentoja raitoja.Vien monesti kuvia mukanani koska ulosantini on monesti aika kirjavaa.Selitän ja sepostan kädet heiluen mitä tahdon,mitä en tahdo ja tässä kohtaa jo tiedän että kampaaja toivoo työn olevan nopeasti ohi ja riemuitsee kun kävelen ulos liikkeestä.

Olen myös tarkka siitä millä sarjalla hiuksiani värjätään,ihan jo päänahkani takia.Osa väreistä kutisee /kirvelee päätä ja kutina saattaa jäädä muutamaksi päiväksi.Osaksi tästä syystä olenkin ollut vain raidat/suoraväri-linjalla vuosia.Myös se että hiusvärit rakennetaan aina tietylle tummuusasteelle,tekee osasta sarjoja liian voimakkaita.Esim.Italialaiset/Saksalaiset värisarjat tehdään huomattavasti tummemmalle hiukselle kuin meillä Suomessa,ja näin ollen jo itse värit on vahvempia kuin mitä Sim tai KC Professional tekee.Siksi suosin kotimaisia värisarjoja niin omaan kuin muidenkin vaaleiden värjäykseen.

Raidat on tosiaan oma juttuni ja niiden ohuus on minulle tärkeää,pidän rennoista väriosioista joista ei jää selkeää rajaa kasvaessa ja en tykkää että raidat alkaa tyvestä.Tämän takia vien usein kuvia mukanani.Aika monelle kuitenkin perinteiset lappuraidat on se nopein,varmin ja helpoin tapa tehdä raidoitus.

Harvoin olen ollut erityisen tyytyväinen ollut koska olen aivan liian tarkka.Tiedän tasan itsekin tämän että kaiken lisäksi odotan aina liikaa.Luulen monesti että vaikka menen mörrimöykkynä penkkiin niin parin tunnin kuluttua lähden kauniina tukka hulmuten ulos maailmaa valloittamaan.Olen nyt pari päivää yli 35 vuotias ja käynyt kampaajalla aikas monta kertaa mutta kertaakaan(!!!)hiuksiani ei ole viimeistelty kun olen maksavana asiakkaana ollut palveltavana.Minulla on todella paksut hiukset ja rehellisesti täytyy myöntää ettei läheskään aina hiuksiani edes kuivata täysin kuivaksi.Vihaan itsekin föönillä työstöä mutta pidin kampaajana ollessa aina tärkeänä että asiakas lähtee penkistäni sen näköisenä että on kampaajalla käynyt.

Olen kuullut monen vihaavan kampaajalla käyntiä ja itselle siitä on vähän sama homma tullut.Ystävissäni on kyllä loistavia ammattilaisia joille pääni luotan jatkossakin mutta ”hieman” siis arkailen hypätä vieraaseen penkkiin!

Että tässä maailman vaikein kammattava tilittää hyvin irrallista tekstiä flunssasen sunnuntain ratoksi sängynpohjalta ja miettii leikkaisko otsiksen,vai ottaisiko kesäksi pidennykset(Erika Vikmanin kullansävyinen pitkä tukka otsiksella on haaveena) vai leikkaisko superlyhyen polkan aika viileän sävyisessä blondissa.Siis tukkaunelmia on,näille kun löytyis samaa kieltä puhuva tukkanörtti toteuttajaksi!

Onko siellä muillakin kampaajakammo?

Kommentit (2)
  1. HAHA, mä niin tiedän tuskasi. Mulla oli vastavalmistuneena ihan kamalia vaikeuksia mennä kampaajalle. Lopulta homma meni siihen, että mies leikkasi tukkani ja värjäsin sen itse kotona. Sitten kului aikaa, enkä alkanut niitä parturi-kampaajan hommia koskaan työkseni tekemään, tiesin, etten ole niin kartalla, että minulla olisi mitään sanottavaa tai tietoa tuotteista niin paljon, et voisin alkaa sen enempää selittämään. Tapasin sitten nykyisen mieheni, jonka sisko on parturi-kampaaja, miten helppoa kun voi mennä muutenkin tutulle ihmiselle, jolle todella uskaltaa sanoa jos ei ole hyvä ja se korjataan. Tosin tätä ei ole ikinä tarvinnut tehdä, koska hän tietää niin hyvin tyylini ja vuosien aikana oppinu hiusteni käyttäytymisen. Tiedän olevani tämän asian kanssa ihan superonnellisessa tilanteessa. 😀

    1. Tästä on tullu jotenki liian isokin ongelma!En jotenkin vaa luota tarpeeks etten ite alkas neuvoo ja härppii siinä penkissä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *