Katkooko Tangle Teezer hiuksia? Ammattilaisen mielipide kysymykseen

Oon nyt todella useasti törmännyt väittämään että juuri Tangle Teezer katkoo hiuksia. Moni samassa asiayhteydessä väittää että tuon alkuperäisen takkuharjan jälkeen markkinoille tullut vastaava versio taas ei katko. En tiedä miten jotakuinkin samoista matskuista, samalla toimintaperiaatella toimivista harjoista toinen katkoisi hiusta ja toinen ei. Tiedän että maailma on pullollaan mielipiteitä, joten heitän omani ilmoille myös. 

IMG_20190223_205642.jpg

En varsinaisesti itse kuulu Tangle Teezer-uskovaisiin vaikka hyvä harja onkin kyseessä eli annan aika puolueettoman mielipiteen asiaan. Meillä kyllä on kotona TT.n lähes kaikki versiot ja niitä tykkää koko perhe käyttää. 

Tangle Teezer on tehty kiiltävästä muovista, piikkejä on kahden mittaisia harjassa ja piikit joustavat. Muovissa on sileä pinta ja mikäli harjaa hiukset normaalisti, hellävaroen ja hiusta repimättä ei tämä harja hiusta katko. Mikäli hius on märkä sekä todella takkuinen ja sen voimalla harjaa auki niin hius kyllä venyy ja viimeistään jossain kohtaa katkeaa. Teki sen millä tahansa harjalla. Luonnonharjalla harjatessa aivan sama juttu. Hiusta ei tule voimalla riuhtoa auki vaan harjaus tulee tehdä latvasta tyveä kohti, pienissä osissa ja hellävaraisesti. 

IMG_20190223_205654.jpg

Tangle Teezerin suomenettu lempinimi eli takkuharja hämää, tämä ei ole oikotie onneen. Toistan nyt jo itseäni, takut selvitetään aina varovasti, latvasta aloittaen oli hius märkä tai kuiva. Monet alan ammattilaiset kehoittavat välttämään hiusten aukiharjausta märkänä mutta koska moni noin tekee niin siksi neuvon olemaan kärsivällinen. Jos hius on todella takkuinen niin kannattaa avuksi ottaa hoitosuihke tai hiusöljy, kuiva latva (myös märkänä ollessaan) vaatii kosteutta pysyäkseen elastisena.

Osa hiustyypeistä haurastuu sekä takkuuntuu helpommin jo luonnostaan ja monesti käsitelty hius on kemiallisesti ajettu katkeamispisteeseen. Välillä hius katkeaa mekaanisen rasituksen takia. Syitä katkeamiseen on liian napakan harjauksen lisäksi monia mutta yksin harja ei hiusta katkaise. Harjan varressa on syy silloin. 

Muutamia keinoja välttää hiuksen katkeamista yleisellä tasolla ovat:

Hiuslaadulle sopivat tuotteet

Hellävarainen käsittely

Ponnarin paikan vaihtelu sekä metallittoman hiuslenkin käyttö

Hiusten harjaus ja takkujen selvittely ennen hiusten pesua

Latvojen säännöllinen leikkaus

Lämmöltä/lämpötilan vaihteluilta suojaus (lämpöraudat, sauna sekä mm.jäätymiseltä suojaus) 

Yhteenvetona sanoisin että Tangle Teezer ei hiusta katko oikein harjatessa mutta sillä saa hiuksen katkeamaan takuuvarmasti jos aloittaa harjaamisen takkukohdasta ja voimalla. Niin saa millä tahansa harjalla. 

kauneus hiukset
Kommentit (7)
  1. md mamun ahmmed
    25.2.2019, 05:47

    Hi, Your articles are beautiful I hope you success in your life.

  2. I’ll be happy you can check the works file. Let me know about you are any problem. I will solve it again & again.
    Big Exchanger

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *