Kierrätys palkitaan

Alohair

Kun ostaa liikaa kosmetiikkaa, ei voi väittää olevansa ekologinen.Valinnoilla voi kuitenkin vaikuttaa.Hankkia kierrätysmateriaaleista tehtyjä pakkauksia sekä tukea niitä firmoja joilla on eettiset arvot.Tosin näissäkin on valtavia ristiriitoja, joten tiedostavana kuluttajana on oikeasti haastava olla.

Muutamilla firmoilla on kampanjoita tai jopa pysyvä käytäntö ottaa takaisin tyhjiä pakkauksia.Kerron nyt kahdesta yrityksestä, joilla tämä on ihan pysyvää(tosin Macilla se hetkeksi lakkasi, mutta äkäisen palautteen vuoksi teki comebackin).Sen lisäksi että huumaava tuoksuparatiisi Lush pakkaa pakkauksettomat tuotteensa biohajoavaan paperiin, ottaa se takaisin muovipurkit mikäli et keksi niille mitään käyttöä kotona ja bonuksena,kun palautat 5 mustaa pestyä muovipakkausta liikkeeseen, saat valita ilmasen normikokoisen tuorekasvonaamion.Jes!

Mac merkillä on myös back to mac käytäntö, eli kun viet 6 pakkausta takaisin saat valita itsellesi huulipunan veloituksetta(myös jesjesjes!).

Tyhjentelin kaappeja turhuuksista ja sain muutaman tyhjentyneen purkin myös ystävältäni, joten pääsin valitsemaan ilmaisia juttuja.

 

(Ikkunasta tuli sateenkaarimainen valo mukaan kuvaan,oho!)

Valitsin helppokäyttöisen sävyn Syrup.

Joka on my lips but better-tyyppinen nude jonka voi kiireessä laittaa vaikka ilman peiliäkin huulille.

Naamioksi valitsin Rosy Cheeksin, tasapainottavan, rauhoittavan sekä puhdistavan tuorenaamion.Naamio sisältää turkkilaista ruusuöljyä ja tuoksuu jotenkin todella tutulta,ihan kun joku tuote lapsuudessani olisi tuoksunut täältä,ehkä jokin mitä äitini käytti.Tuoksu on joka tapauksessa ihana.Naamio on todella paksua ja vaikka kuinka koitin levittää siististi siveltimellä niin jouduin vaihtamaan sormet työkaluiksi lopulta.10 minuutin vaikkarin jälkeen iho oli mattapintainen ja puhtaan tuntuinen ilman kiristävää tunnetta.

En ole kuullut että muilla olisi vastaavia käytäntöjä tyhjien pakkausten suhteen, jos tiedät paremmin niin kerro ihmeessä!

Kommentit

Maikku / Shopaholicmomlife - Blogi (Ei varmistettu) http://shopaholicmomlife.blogspot.fi/

Oho onpas kyllä kiva tollanen käytäntö että voi kierrättää ja saa uutta tilalle, en ollu kuullukkaan asiasta ennen. Ehdottomasti olisi hyvä jos muutkin firmat ottaisi käyttöön ton käytännön!
Onhan se kiva saada ilmasia tuotteita pienellä vaivalla ;)

Alohair
Alohair

Nimenomaan! Olen ahkerasti vienyt nukkaantuneet ja kirppiskelvottomat vaatteetkin hm.n tai lindexin tekstiilikeräykseen mutta näissä porkkana on hieman parempi :D

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Tää on kyllä ihan huippu käytäntö, itsekin oon MACille palautellut :) LUSHia ei Turussa valitettavasti ole niin sinne en ole saanut purkkeja vietyä. Ainakin Kiehl'silla on sama systeemi muuten, en nyt vaan muista, että mitä ne palkinnot oli :D

Alohair
Alohair

Damn, roskiin on menny kiehl'sit surutta!

Idsu / Huulipunamania-blogi (Ei varmistettu) http://huulipunamania.blogspot.fi

Back2MAC on kyllä kiva! Harmi etten saa ikinä loppuun muita kun puutereita, niitä kyllä jo useampi kasassa.

Alohair
Alohair

Mie vein muutaman huonoks menneenki sinne, mukisematta ottivat vastaan!

Katapultti (Ei varmistettu) http://katsclawz.blogspot.com

Sais kylla tollanen kierratyssysteemi tulla useammallekin merkille, ite en oikein kayta MACia enka Lushiakaan kuin joskus ja jouluna..

Alohair
Alohair

Itsellä myös macia ja erityisesti lushia tyhjenee aika hitaasti että sinäänsä ei oo kiva pitkiä aikoja niitä säilytellä kaapeissa:D mutta ehdottomasti lisää vastaavaa!

Kommentoi