Kierrätys palkitaan

Kun ostaa liikaa kosmetiikkaa, ei voi väittää olevansa ekologinen.Valinnoilla voi kuitenkin vaikuttaa.Hankkia kierrätysmateriaaleista tehtyjä pakkauksia sekä tukea niitä firmoja joilla on eettiset arvot.Tosin näissäkin on valtavia ristiriitoja, joten tiedostavana kuluttajana on oikeasti haastava olla.

Muutamilla firmoilla on kampanjoita tai jopa pysyvä käytäntö ottaa takaisin tyhjiä pakkauksia.Kerron nyt kahdesta yrityksestä, joilla tämä on ihan pysyvää(tosin Macilla se hetkeksi lakkasi, mutta äkäisen palautteen vuoksi teki comebackin).Sen lisäksi että huumaava tuoksuparatiisi Lush pakkaa pakkauksettomat tuotteensa biohajoavaan paperiin, ottaa se takaisin muovipurkit mikäli et keksi niille mitään käyttöä kotona ja bonuksena,kun palautat 5 mustaa pestyä muovipakkausta liikkeeseen, saat valita ilmasen normikokoisen tuorekasvonaamion.Jes!

Mac merkillä on myös back to mac käytäntö, eli kun viet 6 pakkausta takaisin saat valita itsellesi huulipunan veloituksetta(myös jesjesjes!).

Tyhjentelin kaappeja turhuuksista ja sain muutaman tyhjentyneen purkin myös ystävältäni, joten pääsin valitsemaan ilmaisia juttuja.

back.jpg

 

(Ikkunasta tuli sateenkaarimainen valo mukaan kuvaan,oho!)

back1.jpg

Valitsin helppokäyttöisen sävyn Syrup.back3.jpg

Joka on my lips but better-tyyppinen nude jonka voi kiireessä laittaa vaikka ilman peiliäkin huulille.back6.jpg

Naamioksi valitsin Rosy Cheeksin, tasapainottavan, rauhoittavan sekä puhdistavan tuorenaamion.Naamio sisältää turkkilaista ruusuöljyä ja tuoksuu jotenkin todella tutulta,ihan kun joku tuote lapsuudessani olisi tuoksunut täältä,ehkä jokin mitä äitini käytti.Tuoksu on joka tapauksessa ihana.Naamio on todella paksua ja vaikka kuinka koitin levittää siististi siveltimellä niin jouduin vaihtamaan sormet työkaluiksi lopulta.10 minuutin vaikkarin jälkeen iho oli mattapintainen ja puhtaan tuntuinen ilman kiristävää tunnetta.
back4.jpg

En ole kuullut että muilla olisi vastaavia käytäntöjä tyhjien pakkausten suhteen, jos tiedät paremmin niin kerro ihmeessä!

Kommentit (8)
  1. Sais kylla tollanen kierratyssysteemi tulla useammallekin merkille, ite en oikein kayta MACia enka Lushiakaan kuin joskus ja jouluna..

    1. Itsellä myös macia ja erityisesti lushia tyhjenee aika hitaasti että sinäänsä ei oo kiva pitkiä aikoja niitä säilytellä kaapeissa:D mutta ehdottomasti lisää vastaavaa!

  2. Idsu / Huulipunamania-blogi
    21.4.2017, 17:42

    Back2MAC on kyllä kiva! Harmi etten saa ikinä loppuun muita kun puutereita, niitä kyllä jo useampi kasassa.

    1. Mie vein muutaman huonoks menneenki sinne, mukisematta ottivat vastaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *