Kuinka käyttää eteerisiä öljyjä?

Tykkään paljon eteerisistä öljyistä mutta kesti tovin itsellä ymmärtää mitä niillä tehdään ja kuinka käyttää joten kokosin muutamia vinkkejä ylös.

Jos öljyistä tietää enemmän voi niillä mm.hoitaa lihaskipuja, päänsärkyä, verenkierto-ongelmia, hakea apua unettomuuteen sekä alakuloisuuteen mutta alla olevat vinkit on enemmän aloittelijalle, kuka vasta tutustuu eteeristen öljyjen maailmaan.

öljyt2.jpg

Saunassa

Löylyveteen muutama tippa tuo hauskaa vaihtelua perushikoiluun. 

Kylvyssä

Kylvyssä käynti on aina ihanaa mutta mitä jos samalla saisi kunnolla rentouduttua, virkistyisi tai löytäisi avun kuukautiskipuihin? Myös jalkakylpy jossa on hieman suolaa mukana, on aisteja herättelevä sekä ihoa pehmentävä.

Suihkepullossa

Laventelia petivaatteisiin, sitrusta wc.hen ikäviä hajuja peittämään tai vaikka vartalotuoksuksi omaa lempparia.

Hieronnassa

Jos kotoa löytyy innokas hieroja niin hieronta on helppo myös viedä seuraavalle tasolle eteeristen öljyjen avulla. Muutama tippa hierontaöljyn joukkoon hemmottelee mieltä ja kehoa.

Pyykinpesussa

Tuoksuttoman pesuaineen joukkoon tai voit tehdä itse oman pyykkietikkasi, simppelisti etikasta ja lempiöljystäsi.

Kaikkia öljyjä ei voi laittaa iholle kuin laimennettuna ja osan iho ei siedä öljyjä lainkaan joten kannattaa varovaisella kokeilulla lähteä liikenteeseen. Annostelussa myös kannattaa muistaa että tippa kerrallaan kannattaa aloittaa, osa tuoksuista on todella voimakkaita.

Vaatteisiinkin voi laittaa öljyjä mutta itse en ole innostunut ajatuksesta. Tea tree öljyä laimennettuna olen suihkepullosta käyttänyt kyllä haiseviin lenkkareihin. 

Käyttötapoja on näiden lisäksi lukuisia ja useampia öljyjä voi käyttää yhdessä saaden ihan uusia elämyksiä. 

Kommentit (4)
  1. Googlailun perusteella sopivat myös mm. hyönteisten ja ampiaisten karkottamiseen esim. suoraan vaatteeseen käytettynä tietyt tuoksut. Myös ymmärtääkseni kynttilään voi lisätä, jolloin saa huonetuoksun/käyttää myös esim. terassilla hyttysten torjuntaan.

    1. Totta! Moneen nuo öljyt taipuvat, tänään tiputin muutaman tipan tea tree öljyä lattianpesuaineen joukkoon torjumaan pikkuöttiäisiä mitä tulee kun on ikkunat ja ovet auki. Saa nähä toimiiko!

  2. Hei tää oli tosi hyvä vinkkilista. 🙂 Kylppärin kaapissa löytyy parikin eteeristä öljyä mut en oo keksinyt niille käyttöä. Kiitos tästä!

    1. Raskaana ollessa ei muuten suositella ainakaan kaikkia öljyjä käytettäväksi! En ite pystyny juuri mitään tuoksuja käyttää joten en enempää asiaan perehtynyt mutta kannattaa ottaa selvää tosta mikäli nyt meinaat testailla<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *