Kuinka näyttää aina siltä kun kampaajan penkistä noustessa?

Olen muutamaan otteeseen kertonut kuinka olen vannoutunut ilmakihartimen käyttäjä ollut jo…no 20 vuotta ainakin. Kuivaan hiukset lähes aina ilmakihartimella, joko suoraksi tai kiharalle.

Nyt sain testiin mielettömän uutuuden BaByliss-merkin Digital Sensorin, eli vaihtopäillä varustetun ilma/harjakihartimen, jolla tekee hetkessäkin kampaukselle ihmeitä. Kihartimeen on 4 päätä, sekä 50mm&40mm pyöröharjat, suoristuspää sekä jännä stailausharja.

Tämä on ihan superhyvä, tällä saa työstettyä sekä kuivaa että kosteaa hiusta nopeasti ja kampaus kestää hyvin parikin päivää kun tekee sen huolellisesti. Olen aiemminkin käyttänyt merkin ilmakihartimia mutta tämä on kyllä kaukana niistä perusmalleista, kaunis sekä tyylikäs kiharrin lämmönsäädöllä sekä rotaatiotoiminnalla (pyöröharjojen kanssa toimii).

babybliss7.jpg

Ilmakiharrin käy kaikille, hiusten pituudesta riippumatta kunhan muistaa muutaman seikan! Hiuksia ei aleta muotoilla litimärkänä vaan hiusten annetaan kuivaa lähes kuivaksi (tai kuivataan föönillä) ja vasta sitten aletaan työstää osioittain hiuksia. Muotoilutuotteet kannattaa valita hiustyypin sekä sen mukaan mitä millaista kampausta hakee takaa. Koska kyse on lämpömuotoilusta niin kannattaa valita lämpösuojallisia tuotteita.

Tässä näytän muutamia tapoja käyttää tätä ilmakiharrinta.

Itse en varsinaisesti hiuksia suoristele mutta tällä freesaa todella nopeasti aamulla yön jäljiltä pöllähtäneet hiukset ojennukseen. Tämä suoristuspää on vähän kuin kampa ja suoristusrauta samassa. Käytännössä kampaat hiukset suoraksi ja kiiltäväksi.

babybliss12.jpg

Aamulla hiukset monesti on tälläset,vähän joka suuntaan harottavat ja välillä on paikallaan pieni siistiytyminen vaikkei aikaa olisi liiemmin. 

babybliss2.jpg

En todellakaan tehnyt siistiä osittelua vaan nostin vain päällimmäisiä hiuksia hieman tieltä pois, suihkasin lämpösuojallista hiuslakkaa ja isoissa osioissa kampasin suoristuspäällä hiukset läpi.

babybliss6.jpg

Luonnollisen suora lopputulos syntyi noin viidessä minuutissa. Todella vaivattomasti kiiltävä ja huoliteltu lopputulos.

babybliss13.jpg

Pesun jälkeen hius luonnontilassa, ei vielä täysin kuiva eli juuri parhaimmillaan lämpömuotoilulle. Alle laitoin napakan muotovaahdon, tuon unohdetun klassikon. joka on nimenomaan föönin alla paras mahdollinen kun halutaan napakkaa ja kestävää lopputulosta.

Kampaaja työstää hiukset usein kuivaksi föönillä sekä pyöröharjalla ja näin hiukseen saa loistavaa volyymia sekä kauniin kiillon. Kunnolla föönattu hius kestää itsellä 3-4 päivää kuohkeana ja ilmavana. Tällä 50 millisellä pyöröharjalla on helppo työstää hiusta, etenkin kun oppii käyttämään rotaatiotoimintaa.  Itsestään pyörivä pää helpottaa kummasti kun käsin ei itse tarvitse pyörivää liikettä tehdä mutta hyvä osittelu tekee siitä vieläkin helpompaa.

babybliss14.jpg

babybliss15.jpg

Puolet hiuksista kuivattu, aikamoinen ero!

babybliss16.jpg

babybliss17.jpg

Lopputulos tällä isomalla pyöröharjapäällä on kuohkea sekä ilmava. Klassinen kuivaus jossa latva pyöristetään sisäänpäin, toimii hyvin kaikissa mitoissa. En viimeistellyt hiuksiani kuvaan, tässä suoraan kuivauksen jälkeen. Tämä on oiva pohja lähteä tupeeraamaan isompaa tukkaa esim.kuivashampoon avulla.

Pienemmällä (40mm) pyöröharjalla taas saa jopa kiharaa hiukseen. Käytin hiuksiin kosteuttavan muotovaahdon ja osittelin hiukset pieniin osiin jonka jälkeen kuivasin hiukset harjan ympärille ja annoin hetken vielä lämmön vaikuttaa osioissa jotta hiukseen sain muotoa.

babybliss18.jpg

babybliss19.jpg

Tukkaa tuli hetkessä puolet lisää!

babybliss20.jpg

Kaunis pehmeä kampaus syntyi nopeasti, ja mahdollista olisi tehdä ihan kiharakin tällä päällä mutta päädyin tähän lempeän luonnolliseen taipuisuuteen tällä kertaa.

Neljäs vaihtopää on viimeistelyyn tarkoitettu harja jolla taikoo vielä hieman kiiltoa sekä ryhtiä hiukseen. Olen tätätkin kuivaan hiukseen käyttänyt pesujen välillä freesaamaan hiusta.

babybliss8.jpg

Tämä on todella monipuolinen laite jolla korvaa monta muuta. Törmään aina siihen että ilmakiharrinta pidetään epätrendikkäänä verrattuna muihin tämän hetken muotoilulaitteisiin mutta kyseessä kuitenkin on varma klassikko, jolla taikoo kestävän kampauksen.

Olen saanut kihartimen maahantuojalta.

Kommentit (2)
  1. En ole koskaan ajatellut, että ilmakiharrinta voisi käyttää pitkään tukkaan! Tutorial tuon pienemmän pään käytöstä kiharoiden teossa (ja myös noiden loivempien laineiden jotka jo tässä postauksessa näkyy) olis tosi jees! Täytyy ottaa äidin kiharrin testiin tän jutun jälkeen…

    1. Hei loistava idea, yritän saada kasaan jonkin step-by-stepin piakkoin! Ite oon siis AINA tehnyt ilmavat laineet nimenomaan ilmakihartimella, kestää parhaiten niin sekä lopputulos on pehmeämpi kuin peruskihartimella!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *