Muotovaahto-unohdettu klassikko

Muotovaahto on aivan turhaan jäänyt taka-alalle trendikkäämpien tuotteiden tieltä. Muotoilutuotteissa on vähän se ongelma että pyörä keksitään yhä uudelleen vaikka vanhoissakaan ei ole mitään vikaa.

Vanha kunnon muotovaahto on ehdottomasti suomalaisen hennon hiuksen paras kaveri, oli hius missä mitassa tahansa. Muotoilusuihkeet on huomattavasti kevyempiä kuin napakka vaahto, ja föönikampaus on helpoin saada pysymään ryhdikkäänä juuri vaahdon avulla. Lyhyet, polkat sekä otsahiukset saa parhaiten muotoonsa vaahdolla ja oikealla föönitekniikalla.

Muotovaahto on parhaillaan sellaisenaan, on olemassa hoitavia vaahtoja myös mutta ne ei tuo samalaista ryhtiä hiukseen. Moni arkailee turhaan muotovaahdon kanssa, ehkäpä huonon kokemuksen takia. Muotovaahtoa ei laiteta märkään hiukseen, näin saa aika kovat koppurat kutreistaan aikaan. Hiuksen pitää olla lähes kuiva ennen vaahdon laittoa.

Eniten irti muotovaahtosta saa kun föönää hiuksen tai käyttää ilmakiharrinta mutta toimii vaahto mainiosti lettikiharoiden ja paplarikampausten pohjana myös. Muotovaahtoja on eri vahvuuksia ja myös annostelulla voit vaikuttaa lopputuloksen kestävyyteen.

pm4.jpg

Tämä Paul Mitchellin Extra Body Sculpting Foam on niin perusvarma vaahto kun vaan voi olla! Tällä saa kiiltävän, napakan ja kestävän kampauksen aikaan. Tarkka suutin, neutraali tuoksu sekä tahmaamaton koostumus tekee tästä helpon ja miellyttävän käyttää. Muotovaahtohan on muuten lähes raivostuttavan riittoisaa, vaihtelunhaluisille tiukka paikka mutta meille taloudellisille loistotuote.

Annostelu on helppoa mutta jos muotovaahto on tuotteena vieras, saattaa joutua hieman hakemaan omalle hiukselle sopivaa määrää. Itse turautan reilun tennispallollisen vaahtoa tähän mittaan. Turauttaminen ei ole mitään ammattisanastoa mutta kuvaa hyvin sitä mitä siinä tapahtuu. 

Tähän väliin pitää sanoa että Paul Mitchelillä on aina ollut onnistuneimmat tuoksut tuotteissaan, raikkaat sekä neutraalit ja tuoksumaailma käy ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikille. Niin tässäkin ja kehoittasin myös miehiä kokeilemaan tätä. Muotovaahdossa on sekin hyvä puoli ettei napakka pohjatuote enää vaadi lakkaa pysyäkseen ryhdissä. (Oon muuten tässä ootellut millon hiuslakka nostetaan framille kun kyllähän siitäkin vesistöön pääsee hartsiyhdisteitä.) Itse tykkään muotoilutuotteista joilla saa sen verran hyvän pohjan luotua hiukselle ettei lakkaa tarvitse enää käyttää.

pm2.jpg

Extra body sarja on muuten kaiken kaikkiaan täysi hitti jos tahdot tuuheat hiukset. Oon sarjan muotoiluneste Thicken uppia käyttänyt ties kuinka monta tuubia, se on yksi omia all-time-favourite-tuotteita. Sarjasta löytyy vaahtoa, suihketta, lakkaa, pesutuotteita …kaikkea mahdollista. Mullahan on omassa käytössä sekä liiketyöskentelyssä ne suurimmat ahaa-elämykset hiusten hoidosta ja muotoilusta tullut nimenomaan PM.n tuotteista, oon saanut oikeilla tuotteilla niin silkkisen suoraa, upean tuuheutta sekä rouheaa rakennetta. Tuotteet on mutkattomia, helppo käyttää ja toimivia.

Sain tämän vaahdon maahantuojalta pr-näytteenä mutta hyviä kokemuksia tästä löytyy vuosikymmenen verran!

Kommentit (3)
 1. Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi
  4.10.2018, 08:12

  Täähän hyppäs hyvin esille,just tuossa pohdiskelin oisko se aika hankkia taas sellanen! Pääsit muuten mun lukuvikkit-postaukseen 🙂

 2. Muotovaahto on parasta! En käytä juurikaan muotoilutuotteita, vaikka pitäisi, koska kaapit on täynnä ties mitä, mutta muotovaahto osoittautuu aina hyväksi valinnaksi. Olen ollut ihan kersasta saakka muotovaahdon vankka kannattaja, oli trendi mikä hyvänsä. Kampauksien pohjalla mikään muu tuote ei vaan pelitä yhtä hyvin. 

  Melkein tekisi mieli hankkia jotain ”vanhan ajan” muotovaahtoa. Mitäköhän niitä olisi… Tuulitukka? 😀 😀 

  Ja tuohon lakkahommaan: olen miettinyt samaa, että milloinkohan sen ympäristövaikutus nousee esille uudestaan. Saas nähdä!

  1. Retropurkit kunniaan! Ite haaveilen Biozellin pinkistä hiusgeelistä! Täytyy sanoa etten itekään käytä kauheesti enää muotoilutuotteita, tässä kaaoksessa nekin unohtuu…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *