Safkasunnuntai-helposti muunneltava wokki joka makuun
Kosmetiikan lisäksi olen kiinnostunut ruuanlaitosta,ja päätin että alan silloin tällöin tiputtamaan ruokajuttujakin blogiin.Eli kaavailen tälläistä safkasunnuntai-sarjaa että sunnuntaisin postailen helppoja ruokavinkkejä.En suinkaan ole huippukokki,enkä alan ammattilainen joten en kauheen monimutkasia juttuja edes yritä vääntää,saati kuvailla.
Sarjan starttaa wokki jota meillä paljon syödään,tämä on superhelppo muokata jokaiseen makuun ja tämän reseptin possu on helppo korvata kasviksilla,tofulla,kanalla,naudalla tai katkaravuilla.
Ainekset:
300g kesäkurpitsaa,1 paprika,1 sipuli,2 valkosipulin kynttä,tuoretta inkivääriä maun mukaan,400g porsaan suikaletta,3 nuudelikiekkoa (blue dragon),2-3 retiisiä,1 tuore chili,1-2 limeä ja soijakastiketta sekä pähkinöitä (itse käytän usein suolapähkinöitä mutta cashew myös mainio vaihtoehto).
Lisäksi öljyä paistamiseen (ja suolaa ja pippuria,mikäli niitä on laillani pakko laittaa joka ruokaan).
Aloita pilkkomalla paprika ja kesäkurpitsa valmiiksi.Itse tykkään jättää kaikki palat aika isoiksi että purutuntuma säilyy eikä ruoka ole yhtä mössöä.
Jopa sipulin jätän aika isoiksi palasiksi vaikka yllättävän monelle aikuisellekkin tuntuu isot sipulipalat olevan kompastuskivi.Viipaloi valkosipulia maun mukaan toki mutta itse ainakin kaksi kynttä aina wokkiin laitan.Inkivääriä laitan aina sellasen reilun peukalon pään kokoisen biitin ja tuosta inkivääristä käytin pikkasen vajaa puolet.Kuori ja raasta inkivääri myös valmiiksi.
Nämä nuudelit olen kokenut heittämällä parhaiksi ja monia olen testannut.Nämä Blue Dragonit tulee ’kiekoittain’,ovat sen verran napakoita että pysyvät kasassa ruuassa sekä näihin jää hyvä suutuntuma kun eivät ole niitä pehmeimpiä.Nämä nuudelit on helppo myös hauduttaa kiehuvassa vedessä,eli vesi keitetään kiehuvaksi ja nostetaan liedeltä pois,nuudelit veteen ja kannen alla haudutellaan 6min.
Vaikka nyt käytin possua,niin myös kana,nauta ja katkaravut on loistavia vaihtoehtoja ja mikäli liha ei maistu niin sen voi jättää pois,tämä wokki menee tälläisenään myös ilman lihaa.Lihan voi korvata vaikka herkkusienillä tai tofulla.
Retiisi ja chili tulee ruokaan lopuksi,ja ne ei käy pannulla ollenkaan.
Chilejä saa nykyisin joka lähikaupasta ison skaalan ja tulisemmalla chilillä saa tähän ruokaan potkua kunnolla jos tahtoo.
Tee siis näin:Pilko ensin paprika,kesäkurpitsa,sipulit ja raasta inkivääri.Pannulle menee ensin öljy,valkosipuli ja inkivääriraaste,kuullota valkosipuli kevyesti ja lisää possu.Possun päälle purista 1 lime ja lisää soijakastiketta,tässä joudun olemaan epämääräinen ja sanon että ihan oman maun mukaan.Itse yleensä lisään reilusti soijaa ja lähinnä keitän lihan siinä mutta tiedän ettei kaikille tuo soija makuna tai suolapläjäyksenä uppoa ihan siinä määrin.
Keitä nuudeleille kiehuva vesi(keitinveteen voi lisätä suolaa mikäli tahtoo mutta soijakastike kyllä on valmiiksi jo suolaista ettei ole missään nimessä välttämätöntä maun takia valmiiksi,nosta kattila pannulta ja nosta nuudelit sinne hautumaan kuudeksi minuutiksi kannen alle.
Nosta possun joukkoon kasvikset ja pudota lämpö levyltä neloselle ja kypsennä kasviksia muutama minuutti.Kasvisten ei missään nimessä tarvitse olla liian pehmeitä joten älä liikaa niitä kypsyttele.Siivilöi nuudeleista vesi ja nosta pannulle possun ja kasvisten kanssa hetkeksi ja purista lisää limeä seoksen päälle ja sekoittele wokkia hieman.
Valmis wokki koristellaan retiisiviipaleilla, chilillä ja pähkinöillä.
Tää ruoka on ihanan tuoksuva,värikäs ja maukas,sen lisäksi superhelppo tehdä.Suosittelen kokeilemaan!