Safkasunnuntai-ihanan värikäs voileipäkakku

Tein tämän kakun alunperin kun vauva täytti 4 kk ja nyt 8 kk myöhemmin juhlitaan ykkösiä ja sama resepti pyörii mielessä joten jaan sen uudelleen teillekkin.Tiedän että siellä moni pähkäilee kevät-sekä kesäjuhliin tarjottavaa ja tämä on helppo,freesi tarjottava.

Ajatuksena oli raikas,värikäs ja erilainen voileipäkakku joka karistaa sen kasarileiman hienolta herkulta.Tein kakun irtopohjavuokaan ja vähän tuolla trendikkäällä naku-kakkuidealla.

Kakkuun tulee vaaleaa vehnäpaahtoleipää ja tummempaa kaurapaahtoleipää.Määrä riippuu vuuan koosta ja kuinka saat palaset aseteltua.Varasin itse molempia isot paketit tähän.

Kakku koostuu kolmesta eri täytteestä,alimmaisena ihanan violetti punajuuri,keskellä raikas kurkku ja päällimmäisenä kauniin vihreä avokadotäyte.

Itse kakku tehdään edellisenä päivänä kun on tarkoitus laittaa esille,näin kakku on kostunut ja koostumus on hyvä.Avokadotäyte tehdään vasta tarjoilupäivänä.Näin avokado on kauniin vihreää ja koristeet tuoreita.

kakku13_0.jpg

Punajuuritäyte: 100g mustapippurituorejuustoa,6 keskikokoista etikkapunajuurta,2 ruokalusikallista majoneesia,hieman suolaa.

kakku6_1.jpg

 

Pilko punajuuret aika pieniksi kuutioiksi ja sekoita tuorejuuston ja majoneesin kanssa tahnaksi.Maista ja  lisää suolaa maun mukaan.

Kurkkutäyte:100g mustapippurituorejuustoa,n.100g kurkkua,2 ruokalusikallista majoneesia,wasabia maun mukaan,n.teelusikallinen limenmehua,hieman suolaa.

 

Kuutioi kurkku pieneksi ja ripottele hieman suolaa päälle hetkeksi ja purista kurkuista ylimääräinen neste pois.Sekoita kurkku,tuorejuusto,majoneesi ja wasabi massaksi ja lisää limenmehua.Wasabia on niin montaa eri tulisuutta että neuvon vaan käyttämään ihan oman maun mukaan.

Avokado täyte:100g valkosipulituorejuustoa,kaksi syöntikypsää avokadoa,n.teelusikallinen limenmehua ja hieman suolaa.

kakku10_1.jpg

Avokado on syöntikypsänä helppo painella mössöksi haarukalla ja vaikkei tulisikaan aivan sileää tahnaa,notkistaa tuorejuusto sen helposti levittyväksi.Mausta avokadotuorejuustoseos suolalla ja limenmehulla.

Leikkaa kuoret leivistä valmiiksi.

kakku2_1.jpg

kakku4_1.jpg

Kokoaminen:pohjalle kaurapaahtoleipää,kostutus sitruunavesiseoksella(noin puoli desiä per kerros mutta leivän tuoreus hieman vaikuttaa siihen kuinka paljon nestettä kuluu,itse jätän alimman kerroksen yleensä aika kuivahkoksi).Päälle punajuuritäyte.

Toinen kerros koostuu vehnäpaahtoleivästä,kostutuksesta sekä kurkkutäytteestä.

kakku8_2.jpg

 

Päällimmäinen kerros on kaurapaahtista ja tälläisenä kakku menee odottamaan jääkaappiin syöntipäivää.

kakku9_1.jpg

Avokadotäyte tulee kakun päälle tarjoilupäivänä ja se on helpoin laittaa kun on poistanut irtopohjavuuan.Avokadotahnan voi levittää siististi tai jättää hieman elävämmäksi kakun pinnan.

kakku11_1.jpg

En sivuja kuorruttanut piiloon koska nimenomaan halusin että eriväriset täytteet näkyvät,erityisesti punajuuri on niin kauniin sävyistä!

Kakun voi koristella millä tahansa mutta itse käytin mm.syötäviä kukkia,basilikaa ja herneenversoja.

kakku12_1.jpg

Tosi hauska ja erilainen voileipäkakku ja ulkoasu ehkä kielii enemmän makeasta herkusta mutta tälläisen tein ja tahdoin reseptin jakaa teillekkin.

kakku14.jpg

Kommentit (2)
  1. Näyttää syötävän hyvältä ja voisin jopa osata tehdäkin 😀

    Pakko antaa yksi palaute, joka minua henk.koht. häiritsee sun blogissa;
    blogin sisältö on kiinnostava, mutta minua häiritsee suunnattomasti,
    kun pisteen ja pilkun jälkeen ei ole välilyöntiä. Tekstiä on hankala lukea,
    tuntuu vain yhdeltä pitkä pötköltä ilman oikeaoppisia välilyöntejä. Kiitos ja anteeksi!

    1. Tiedostan tuon ja siihen on syy, en tiedä onko fontista kiinni mutta jos laitan välilyönnin pilkun/pisteen jälkeen niin teksti pilkkoutuu mobiililaitteissa ihan kummalliseksi ja sitä on vielä hankalampi lukea :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *