Silmälasien hankkimisen vaikeus

Alohair

Äh, taas on käsillä kakkulakaupoille meno ja se ahdistaa jo etukäteen. Miinusta 7.5 molemmissa silmissä tekee hommasta ahdistavaa monesta syystä. Noilla vahvuuksilla ei voi ihan mitä tahansa kehyksiä valita, ja nekin mitkä valitsee saattaa näyttää vahvoilla miinuksilla ihan kauheilta, toki tietyillä malleilla ja ohennuksilla saa hieman kauniimman lopputuloksen mutta yleensä nuo mallit on niitä pienehköjä perusmuovikehyksiä ja haluaisin kivat ja persoonallisetkin lasit. Valikomaahan on, aivan upeita tyylikkäitä sekä revitteleviäkin kehyksiä.

Oon kohta 6 kk lykännyt prillikaupoille menoa mutta pakko sinne on kammeta ittensä. Käytän piilareita lähes aina siksi että viime vuosien lasivalinnat on mennyt ihan metsään. Vaikka kuinka joku opastaisi ja neuvoisi niin ei, en vaan tee oikeaa valintaa. Plus että oma ennakkoasenne liikkeeseen mennessä on jo nihkeä. Haluaisin lasit joita käyttäisin, kivan näköiset ja mukavan tuntuiset.

Nyt on toiveena löytää keskikokoiset pyöreähköt lasit, ruskeana. Tiedän että näitä on mutta se oikea pari ei vielä ole tullut vastaan. Aina kun kivat kakkulat bongaan niin optikolta tulee joku kommentti miksei juuri niitä kannata valita. Ja tietäväthän he mistä puhuvat ja neuvot on tarkoitettu vaan avukseni. Moni tuntuu hermostuvan jahkailuuni aika nopeasti mutta koska lasit eivät ole ilmaisia ja iso osa ulkonäköä, tahdon testata pitkään ja hartaudella.

Viimeeksi prillikaupoilla menin todella pahasti metsään, ostin  kevyet Raybanit jotka näyttävät pullonpohjalinssin kanssa kauhelta. Niissä kävi vielä joku hiontavirhe enkä jaksanut käydä niitä vaihtamassa ikinä parempiin. Joku toinen saattaisi olla sexy nerd chic noissakin mutta ihan en saa tota lookkia toimimaan.

Tartteisin apua nimenomaan paksun linssin häivyttämiseen eli optisen harhan aikaansaamiseen mutta välillä kaikki optikotkaan ei ymmärrä mitä haen takaa. Ehkä vitkuttelen seuraavat 6kk vaan suosiolla tän ongelman kanssa. 

Kommentit

Suttastiina

Jep. Lisääpä noihin miinuksiin vielä ikänäkö, eli on hankittava monitehot, niin ai että on lystiä. Hinnasta puhumattakaan...
Tosin omalla kohdalla (toivottavasti) onni kääntynyt myötäiseksi, kun jo KAHDESTI olen löytänyt sangat, joihin olen rakastunut ja joihin on vielä tarvitsemanilaiset linssit saatu hiottua.
Edellisiä sankoja pidinkin sitten varmaan 5 vuotta ja näitä nykyisiä meinaan pitään niin kauan kuin kasassa pysyvät (jakautuupahan järkyttävä ostohinta pidemmälle ajalle samalla...).
Mutta tsemppiä, suosittelen kiertämään isot ketjuliikkeet kaukaa ja tutkimaan pienempien optikkoliikkeiden tarjontaa, löytyy usein persoonallisempia pokia helpommin!

Alohair
Alohair

Aah eli homma menee vielä vaikeemmaks joskus! Oon niin huono tossa valitsemisessakin, haluisin jotku ärhäkät ja muutamat överit hankkineena tiiän että mieli muuttuu todella nopeasti. Kävin kiertelee kaupat läpi taas ja bongasin yhet kivat ja katotaan miltä ne sitten valmiina näyttää. 

Tuulitar
Arolan tuulia

Lasien vaihto, tai pokien hankinta on yksi maailman vaikeimmista asioista! Pitäisi varmaan taas ensi vuonna, mutta en kehtaisi millään mennä silmälasikauppaan. Viimeksi tein niin että laitoin laseja päähän ja otin selfien joka kakkuloiden kohdalla. Niistä sitten kavereiden kanssa valikoitiin sillä hetkellä mukavimman oloiset. Ja nyt nämä tuntuu enemmän ahdistavilta kuin mukavilta.

Alohair
Alohair

Selfiet toimii hyvin valinta-apuna mutta aina noi jättimiinukset tekee lopullisista kakkuloista vähemmän mairittelevat. Kovasti koitti prillimyyjä kaupata silmäleikkausta ku tajus kuinka vaikeeta asia mulle oli :D

Tuulitar
Arolan tuulia

Mulla vain pikku miinukset mutta hajataittoa. Ei siis tarvi olla paksut lasit. En siis osaa samaistua. Kummasti kyllä hintaa tulee aina. Jos on linssit tarjouksessa niin loppuhinta vähintään 300-350 € ja jos pokat tarjouksessa niin loppu hinta sama.

Alohair
Alohair

Onneks hinnat kuitenkin on tullu alaspäin, n. 10v sitten silmälasit makso aina sen 600-800e. Oli miinusta tai plussaa niin vaikeeta se valinta silti on, kuitenkin pitäs jaksaa se vähintään pari vuotta niiden kanssa elää :D

Torey
Näissä neliöissä

Sama täällä! Vaan vähän miinusta ja hajataitto tekee eniten hallaa näölle. 

 

Mulla on nyt ollut lasit 3 vuotta. Just hain uudet ja löysin nuorten puolelta hyvät. Selkeä kuva oli millaset haluan ja optikko oli mitä mainioin. Aion jatkossakin asioida hänellä! Aikaisemmat lasitkin löytyi helposti aikoinaan. Nyt halusin ihan eri tyyliset ja näön huonontumisen takia oli pakkokin hankkia uudet. Ja rakastan nykyisiä lasejani! 

Mun lasien hankinnasta voit lukea täältä, jos kiinnostaa: 

https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/10/17/optikolla-kaynti-kannattaa/

Tsemppiä lasien hankintaan! :)

Alohair
Alohair

Tää ois parasta kun löytäs sen vakkarioptikon, kenen kanssa ajatukset kävis yhteen! Sain lasit hankittua vihdoin ja näissä on moni asia paremmin kuin vanhoissa laseissa. 

Suttastiina

Silmäleikkausta kannattaa oikeasti harkita! Mulla on parikin kaveria sen läpikäynyt ja kun nykyisellään myös isoja miinuksia saadaan fixattua, on se oiva vaihtoehto. Turjake on yrittänyt saada minua menemään leikkaukseen, mutta kun sit kuitenkin pitäis lukulasit/päätelasit näillä vuosilla taas hankkia, niin en viitsi. Keksin niille rahoille muutakin käyttöä :D Sie olet kuitenkin niin nuori vielä, että ehtisit nauttia PITKÄÄN sangattomasta näkemisestä...

Alohair
Alohair

Oon sitä miettinyt mutta todistin läheltä yhtä ei niin onnistunutta operaatiota joten pikkunen pelko syntyi. Plus omaan nyt jo ihan onnettoman hämäränäön niin pelkään että loputkin siitä katoaa. 

S u v i (Ei varmistettu)

Tiedän mistä puhut. Itsellä oli - 9,25 ja vaikka olin itse opiskelujen ohella töissä optikkoliikkeessä, jouduin tuskailemaan jokaisten lasien kanssa. Lopulta vajaa 4 vuotta sitten uskaltauduin Smile-operaatioon. Riskejä tietysti oli, mutta kaikki meni ja on mennyt käsittämättömän hyvin. Näen nyt ilman laseja paremmin kuin ennen laseilla. Suosittelen perehtymään tuohon Smile-tekniikkaan, siinä kajotaan silmään vähän "vähemmän" kuin monissa muissa. Ja itse operaatiokin oli todella iisi. Hintaa tietysti oli, mutta muutamien lasien ja vuosien piilareiden hinnoilla sen kattaa helposti. Mutta tietysti mietittävä riskit ja kuunneltava lääkärien mietteet, koska kaikkien silmiin tuo ei varmastikaan sovi. Itse kiersin useammalla lääkäriasemalla ja perehdyin asiaan huolella ennen kuin uskalsin tehdä ratkaisun.

Alohair
Alohair

Tuohon smileen kallistuisin kyllä jos meinaisin leikkaukseen mennä mutta vielä hetken joudun rohkeutta keräämään sen suhteen. 

Salka T (Ei varmistettu) https://inthislightandonthisevening.blogspot.com/

I feel You! Kun sitä miinusta on, niin lasien valinnan kanssa saa olla tarkkana. Ja joo, ei pilottilasit toimineet mulla, apua miten kamalat ne olivatkaan :D Tykkään eniten ruskeista kehyksistä, klassinen kilpparikuosi toimii aina. Ja nörttilook. Nyt puolen vuoden jahkailun jälkeen ostin uudet lasit, tällä kertaa Synsamilta. Olen varmaan kohta kiertänyt kaikki optikkoliikkeet läpi :D Näille jäi tyylipäivien jälkeen hinnaksi n. 450 €, eli ei paha! Pitäisikin ottaa kunnon kuvat ja esitellä prillit blogissakin :)

Alohair
Alohair

Mieki sain kakkulat hankittua! Omat raybanit tuli nyt maksamaan 320e ja nää on aika ohuet ja kevyet. Tosi kivat pitää, himassa siis. En taaskaan saa itteeni prillikkäänä ihmisten ilmoille menemään. 

Emma / WL (Ei varmistettu) http://www.wastinglifestyle.fi

SAMAISTUN. Miinusta reilut 5 ja hajataittoa vaikka muille jakaa. Sain lasit joskus kolmannella, olen inhonnut niitä siitä asti, ja edelleen näkö vaan huononee. Kirsikkana kakussa sain juuri silmälääkäriltä kiellon käyttää enää piilareita ja tiedon, että silmäleikkaushaaveet voin näillä superkuivilla silmilläni myöskin unohtaa. Toisaalta lähipiirissä on useampi jolla leikkaus on tuonut ongelmia mukanaan, joten en mä hirveästi sinne hinkunutkaan - ja niin kauan kuin näkö edelleen vaan huononee, ei leikkaukseen olisikaan mitään järkeä mennä. Enemmän vituttaa tuo piilarikielto. Urheilu silmälasien kanssa on aivan hanurista, ja sitäpaitsi koen etten ole lasien kanssa nätti.

Lasien valinta on sikavaikeeta, juurikin linssien paksuuden vuoksi mutta myös siksi ettei mulle tunnu sopivan mikään malli. Sitten jos joku kiva löytyy, niin viimeistään se tulee ongelmaksi että ripset hinkkaa linsseihin ja sitte pitää hankkia kehyksiin nenätyynyt, jotka tietysti pilaa trendikkäiden muovipokien lookin täysin. :D Nyt mulla on kahdet lasit, toisista tykkään, toisista en. Haluaisin hamstrata useita erilaisia kehyksiä (jollain on kompensoitava sitä harmitusta että laseja on pakko käyttää), mutta se suunnitelma menee aina pieleen, koska joka kerta kun menen optikolle niin näkö on huonontunut ja sitten vanhat pokat ei enää käykään uusien linssien kanssa.
ääääääh lietsoin itseni vitutukseen :D

Alohair
Alohair

Miulla on toi sama etten vaan koe itteeni nätiks kakkuloissa. Ja sama ton leikkauksen suhteen, läheltä oon tosiaan seurannu miten leikkauksen jälkimainingeissa ei oo kaikki ollutkaan niin ihanaa. Plus toi että oispa ihana että niitä laseja ois joka lähtöön omansa mutta ei ihan varallisuus anna myöten. Miulla on lasit ollut tokalta luokalta eli nyt 28vuotta jo ja en vaan osaa niitä käyttää.

Kommentoi