Silmälasien hankkimisen vaikeus

Äh, taas on käsillä kakkulakaupoille meno ja se ahdistaa jo etukäteen. Miinusta 7.5 molemmissa silmissä tekee hommasta ahdistavaa monesta syystä. Noilla vahvuuksilla ei voi ihan mitä tahansa kehyksiä valita, ja nekin mitkä valitsee saattaa näyttää vahvoilla miinuksilla ihan kauheilta, toki tietyillä malleilla ja ohennuksilla saa hieman kauniimman lopputuloksen mutta yleensä nuo mallit on niitä pienehköjä perusmuovikehyksiä ja haluaisin kivat ja persoonallisetkin lasit. Valikomaahan on, aivan upeita tyylikkäitä sekä revitteleviäkin kehyksiä.

Oon kohta 6 kk lykännyt prillikaupoille menoa mutta pakko sinne on kammeta ittensä. Käytän piilareita lähes aina siksi että viime vuosien lasivalinnat on mennyt ihan metsään. Vaikka kuinka joku opastaisi ja neuvoisi niin ei, en vaan tee oikeaa valintaa. Plus että oma ennakkoasenne liikkeeseen mennessä on jo nihkeä. Haluaisin lasit joita käyttäisin, kivan näköiset ja mukavan tuntuiset.

Nyt on toiveena löytää keskikokoiset pyöreähköt lasit, ruskeana. Tiedän että näitä on mutta se oikea pari ei vielä ole tullut vastaan. Aina kun kivat kakkulat bongaan niin optikolta tulee joku kommentti miksei juuri niitä kannata valita. Ja tietäväthän he mistä puhuvat ja neuvot on tarkoitettu vaan avukseni. Moni tuntuu hermostuvan jahkailuuni aika nopeasti mutta koska lasit eivät ole ilmaisia ja iso osa ulkonäköä, tahdon testata pitkään ja hartaudella.

Viimeeksi prillikaupoilla menin todella pahasti metsään, ostin  kevyet Raybanit jotka näyttävät pullonpohjalinssin kanssa kauhelta. Niissä kävi vielä joku hiontavirhe enkä jaksanut käydä niitä vaihtamassa ikinä parempiin. Joku toinen saattaisi olla sexy nerd chic noissakin mutta ihan en saa tota lookkia toimimaan.

Tartteisin apua nimenomaan paksun linssin häivyttämiseen eli optisen harhan aikaansaamiseen mutta välillä kaikki optikotkaan ei ymmärrä mitä haen takaa. Ehkä vitkuttelen seuraavat 6kk vaan suosiolla tän ongelman kanssa. 

Kommentit (16)
  1. Miulla on toi sama etten vaan koe itteeni nätiks kakkuloissa. Ja sama ton leikkauksen suhteen, läheltä oon tosiaan seurannu miten leikkauksen jälkimainingeissa ei oo kaikki ollutkaan niin ihanaa. Plus toi että oispa ihana että niitä laseja ois joka lähtöön omansa mutta ei ihan varallisuus anna myöten. Miulla on lasit ollut tokalta luokalta eli nyt 28vuotta jo ja en vaan osaa niitä käyttää.

  2. SAMAISTUN. Miinusta reilut 5 ja hajataittoa vaikka muille jakaa. Sain lasit joskus kolmannella, olen inhonnut niitä siitä asti, ja edelleen näkö vaan huononee. Kirsikkana kakussa sain juuri silmälääkäriltä kiellon käyttää enää piilareita ja tiedon, että silmäleikkaushaaveet voin näillä superkuivilla silmilläni myöskin unohtaa. Toisaalta lähipiirissä on useampi jolla leikkaus on tuonut ongelmia mukanaan, joten en mä hirveästi sinne hinkunutkaan – ja niin kauan kuin näkö edelleen vaan huononee, ei leikkaukseen olisikaan mitään järkeä mennä. Enemmän vituttaa tuo piilarikielto. Urheilu silmälasien kanssa on aivan hanurista, ja sitäpaitsi koen etten ole lasien kanssa nätti.

    Lasien valinta on sikavaikeeta, juurikin linssien paksuuden vuoksi mutta myös siksi ettei mulle tunnu sopivan mikään malli. Sitten jos joku kiva löytyy, niin viimeistään se tulee ongelmaksi että ripset hinkkaa linsseihin ja sitte pitää hankkia kehyksiin nenätyynyt, jotka tietysti pilaa trendikkäiden muovipokien lookin täysin. 😀 Nyt mulla on kahdet lasit, toisista tykkään, toisista en. Haluaisin hamstrata useita erilaisia kehyksiä (jollain on kompensoitava sitä harmitusta että laseja on pakko käyttää), mutta se suunnitelma menee aina pieleen, koska joka kerta kun menen optikolle niin näkö on huonontunut ja sitten vanhat pokat ei enää käykään uusien linssien kanssa.
    ääääääh lietsoin itseni vitutukseen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *