Suuri opas vaaleatukkaisille

Blondius on laaja käsite ja blondeja on satoja eri sävyjä, joten vaalean hiuksen ylläpito voi olla haastavaa! Käyn läpi kompastuskiviä ja annan vinkkejä nyt niin laajasti kun muistan! Myös esittelyssä kotimaisen Kc Professionalin Color maskit, eli suoraväripigmenttejä sisältävät sävyttävät tehohoidot.

Pesutuotteet: Vaalennettu hius kaipaa aina kosteutta, mutta usein myös rakennepaikkaavuutta. Jos latva on hieman ohentunut niin ensiapuna kannattaa käyttää rakennepaikkaava tehohoito mutta jos latva on todella kulunut niin kannattaa leikkauttaa hieman mittaa pois (jo sentin napsaisu tasoittaa latvaa kummasti).Älä turhaan säästele hamppulatvaa.

Sävyttävät shampoot: Silver-tuotteet on tuttuja kaikille viileille vaaleille ja siinä missä ne on loistavia niin täytyy muutama pointti tuoda esiin! Kaikille vaaleille tuo violettishampoo ei ole paras mahdollinen viilentäjä, esim. hius jossa on paljon rakenne-eroja imasee helposti huokoisiin kohtiin liikaa pigmenttiä, jolloin lopputulos on läikikäs. Todella kuivaan/karkeaan hiukseen saattaa saada kauttaaltaan tunkkaisen sävyn. Jos näin käy, älä hätäänny ja heitä päähäsi vaalennusainetta vaan pese hiukset muutamaan kertaan syväpuhdistavalla shampoolla, jolloin ylimääräinen pigmenntti peseytyy hiuksesta pois.Hellävaraiset sävyttävät naamiot samalla hoitavat kun freesaavat sävyä, niin nämä on tietyille hiuslaaduille huomattavasti parempia ja turvallisempia vaihtoehtoja. Välillä kannattaa muutenkin violettishampoota putsata hiuksesta pois syväpuhdistavalla shampoolla, koska pigmentit kerääntyvät hiukseen tehden siitä tunkkaisen sekä kiillottoman. Silvershampoita on eri sävyisiä sekä eri koostumuksia, toisissa on valtavasti pigmenttiä mutta joskus shampoo josss on vain kevyt taitto, voi olla paikallaan!

Muu hoito: suojaa hius kuumuudelta, älä revi harjatessa ja jos mahdollista niin pidä reilut pesuvälit!

Suosittelenkin jokaisen blondin kylppärikaappiin seuraavat pesutuotteet: Silvershampoo, kosteuttava shampoo, syväpuhdistava shampoo, kosteuttava hoitoaine, rakennepaikkaava tehohoito latvoille ja sävyttävä hoitonaamio.

b12.jpgJoicon BlondeLife sarjan naamio hoitaa, kosteuttaa sekä kirkastaa vaaleaa hiusta.

Kuinka valita sävyttävät kotihoitotuotteet?

Oma hiuksen sävy ratkaisee. Mikäli taitat oranssia pois, valitse sininen taitto ja keltaiselle violetti. Jos hius on valkoinen, siis rehellisen valkoinen voit sävyttää sitä helposti maskeilla/suoraväreillä esim.puhtaaseen helmiäiseen.Hiuksessa pätee aikalailla samat periaatteet kuin vesiväreillä maalatessa kun puhutaan suoraväripigmenteistä. Keltainen+sininen on vihreä siinä kohtaa kun taitto on mennyt yli.

b8.jpg

b9.jpg

b10.jpg

Platium on entiseltään nimeltään silver, eli samaa tavaraa uudella nimellä. Hennon violetti naamio on tehokas mutta turvallinen.

Yleisiä ongelmia vaalean hiuksen kanssa:

Hius vihertää. Pese syväpuhdistavalla ja käytä vastaväriä. Kc Professionalin Pearl mask on yksi lempparituotteistani blondeille, se käy niin moneen tarkoitukseen eri tummuusasteille. Maskissa on aavistus vaaleanpunaista joukossa, jolla pelastat hieman vihertävät kutrisi tai sävytät upean helmiäisen ihan blondiin hiukseen. Toimii myös raidoitetulla pohjalla upeasti! Silvershampoo muuten ei ole ainoa sävyttävä shampoo vaan monilta sarjoilta löytyy omansa kullan, helmiäisen ja beigen sävyisenä.

b6.jpg

b7.jpgPearl maski on massana hurjan näköistä mutta turvallista käyttää ihan blondillekin. Todella, siis todella kuiva ja rapsakka blondi voi napata tästä hieman vaaleanpunaista itseensä joten jos se pelottaa niin kokeile pieneen hiustupsuun ensin.

Tyvi on keltainen, latva valkoinen. Tämä on ehkä se yleisin ongelma, oli värjännyt hiukset sitten itse tai kampaamossa. Tyvelle voi levittää silvershampoon vaikuttamaan siveltimen avulla, näin taitto menee oikeaan kohtaan. Toimii myös sävyttävällä naamiolla. Tämä on myös hyvä vinkki; sävytä vitivalkoista latvaa hieman lämpimämmäksi! Ihan valkoinen hius tekee aavistuksenkin lämpimän tyven entistä keltaisemmaksi kontrastillaan. Usein aavistus lämpöä sävyssä tekee hiuksen myös todella paljon terveemmän näköiseksi huijaten sen myös kiiltävämmäksi. Kun hiukseen saa yhtenäisen sävyn, on silveshampoonkin käyttö helpompaa.

b4.jpg

b5.jpgHoney naamio tuo tyylikkäästi lämpöä hiukseen, lopputulos ei ole keltainen vaan lempeän hunajainen. Tällä hetkellä trendikäs blondi onkin retrohenkisen lämmin ja nimenomaan kullansävyinen.

Kiillottomuus. Hoida hiusta, jokainen blondi tarvitsee kosteutta ja se kuinka paljon, niin riippuu ihan hiuksen kunnosta ja hiuslaadusta. Käytä tehohoitoja, hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita tai kosteuttavia muotoilutuotteita. Kuiva hius ei toista kiiltoa vaan näyttää kuolleelta. Myöskään kiilloton hius ei peilaa hiuksen sävyjä kauniisti.

Vaalennettu hius ei kasva. Kasvaa se, mutta huonokuntoinen hius vaan katkeaa ja rapisee pois latvasta. Tällöin kannattaa etsiä hyvä rakennepaikkaava tuote ihan kärsineimmässä latvassa käytettäväksi.

Kannattaa myös muistaa että tänä päivänä vaalennus kampaamossa voidaan tehdä todella hellävaraisesti mm. käyttäen hiusväriin lisättäviä tehohoitoja (mm.olaplex) ja muutenkin värejä on kehitetty niin että tehokkuudesta ei tarvitse tinkiä vaan hiuksen kunto on mahdollista säilyttää isoissakkin vaalennusprojekteissa.

Myös yksi huomionarvoinen seikka on se ettei viileä ole ainoa vaalean sävy! Kaikille ei platina, hopea ja granny istu kasvojen sävyyn ollenkaan vaan hunajan sävyt saakin kasvot hehkumaan. Älä jämähdä vain siihen ajatukseen että lämpö on nujerrettava hiuksesta!

b1.jpg

b3.jpg

Vanilla naamio on sävyltään tyylikäs, hento beige ja mielestäni kaunein sävy näistä maskeista! Tämä on erityisen kaunis raidoitetussa pohjassa ja tasottaa loistavasti sävyeroja hiuksessa.

Kaikkia suoravärejä voi sekoitella  keskenään, niin myös näitä maskeja! Jos maskit on tuttuja ja uskaltaudut miksailuun, niin suosittelen kokeilemaan seuraavia komboja:

Pearl+honey= huurteinen helmiäishunaja

Vanilla+platinum= viileä hopeabeige

Platinum+pearl= tyylikäs helmiäishopea

Honey+vanilla= kauden trendikkäin vaalea murrettu hunajabeige

 

Kuvien tuotteet saatu blogin kautta.

 

Kommentit (6)
 1. Tuota Vanillaa mä olen lätkinyt tähän tukkaani ja se on kyllä ollut hyvä! Tällä hetkellä kaipaisin jotakin punertavampaan taittavaa, mutta Copperin lätkäiseminen päähän tuntuu aika riskaapelilta vedolta. Ehkä siis vielä makustelen asiaa ja mietin vaihtoehtoja. 😀

  1. Sekoita copperia vaniljaan ensin pikkutilkka,se itessään on aika styrkkaa kamaa nimittäin.Sillä saa sellasen hullun naisen oranssin helposti,joka voi olla ihanakin kyllä

   1. Olisiko 1:3 oikeanlainen suhdeluku? Olen sillä Copperilla kuparia aikoinaan virkistänyt ja kyllä tukka leimusi sen jälkeen, että pigmenttiä riittää!

    1. Voi olla sekin liikaa,riippuen mitä haet!Kannattaa mieluummi tehä tosi laimee ensin niin näet mitä tulee,kirkkaammaksi saa aina mutta poispesu voi olla vaikeempaa.Se nimittäin tarraa hyvin hiukseen.

 2. Tosi kiva postaus! Itsellä vaalennuprojekti kampaajalla käynnissä, joten kiva kuulla tuotesuosituksia!

  1. Blondeilla onkin aina hauskempaa,vai miten se oli!Kiva kuulla että olin avuksi.Itelle tummien vuosien jälkeen blondimaailma oli yks iso mysteeri

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *