Viisi vinkkiä pipokaudelle

Uusintapostaus parin vuoden takaa.

Ilmat kylmenee, pipokelit lähenee ja samalla myös hiuspohjan ongelmat. Kylmät kelit on se syy miksi iho kuivaa ja alkaa hilseillä mutta ei se pipon alle piiloutuminenkaan auta tilannetta. Tässä muutama vinkki hiuspohjan hyvinvointiin talvellakin!

Vaihda shampoo ja hoitoaine kosteuttaviin. Auttaa myös hiusten sähköisyyteen. Yleensä neuvoisin että älä pese liian usein mutta jos käytössä on useampi muotoilutuote niin kannattaa sitten pestä hiuspohja useammin puhtaaksi ettei tuotteet jää ärsyttämään ihoa.

Hanki luonnonkuituinen pipo. Näin päänahka pääsee hengittämään, kosteus ei jää muhimaan pipon sisään ja hiukset sekä iho pysyy raikkaana pidempään. Luonnonkuidut ei myöskään tee hiusta niin sähköiseksi kuin synteettiset. Väittäsin että laadukas pipo on parhaita hankintoja jos päänahka talvisin vaivaa.

IMG_20181105_211614.jpg

 

Kotimaisella Alpalla on laadukkaita alpakan villasta tehtyjä pipoja, jotka hengittävät hyvin ja pitää hiuspohjan raikkaana. Kuvassa  Baby Alpaca pipo.

Harjaa hiuksia, hiero hiuspohjaa. Pintaverenkierto elpyy ja kuolleet ihosolut pääsevät irtoamaan hiuspohjasta ja päänahka pääsee hengittämään paremmin. Päänahkaa voi hieroa sormin tai esim. hiussuka käy tähän hyvin.

Käytä hiuspohjan hoitoon tarkoitettuja tuotteita, hemmottele ihoa naamioin tai hiusvesillä. Ärtyneelle hiuspohjalle on yllättävän edullisia sekä tehokkaita aineita olemassa, joilla kutina on helppo karkottaa. Olen kuullut joskus ettei föönin käyttöä suositeltaisi jos päänahka oireilee mutta olen eri mieltä asiasta, kun tyven saa föönillä nostettua ylös hiuspohjasta, päänahka hengittää paremmin ja pesuvälikin pitenee.

Älä käytä liian stydejä hiuspuutereita/kuivashampoita. Voimakkaat tuoksut sekä ponnekaasulliset tuotteet helposti ärsyttävät kuivaa päänahkaa, varsinkin kun niitä haudotaan pipon alla. Luonnonkosmetiikan hiuspuuteri /kuivashampoo on huomattavasti parempi vaihtoehto. Oma lemppari on aster&bayn kuivashampoo josta voit lukea täältä.

ab6.jpg

 

Luonnonkosmetiikan tuotteet ärsyttävät vähemmän päänahkaa (kun inci on pidetty lyhyenä), ja ponneaineeton kuivashampoo on talvella nappivalinta. Freesaa hyvin tyveä, saa luonnollista tuuheutta ja ryhtiä hiukseen.

Kampaajat mielellään neuvovat erikoistuotteiden käytössä ja kurkkaamalla päänahkaan ammattilainen osaa kertoa oikeat tuotteet tai tarvittaessa ohjaa vaikka lääkäriin. Osa päänahan ongelmista on ihosairauksia ja saattaa vaatia jopa lääkehoitoa.

kauneus hiukset iho
Kommentit (3)
  1. Hyviä vinkkejä! Itseasiassa ostin tänä vuonna itselleni merinovillapipon ja ei muuten ole päänahka enää niin paljon kutissut! Oisko sulla muutenkin vinkkiä jostain päänahkaa saisi kosteutettua? Tyvi rasvoittuu ihan älytöntä kyytiä ja luulen sen johtuvan kuivasta päänahkasta. Ja toisaalta siitä, että tyvessä alkaa olla enemmän käsittelemätöntä hiusta, kun kasvatan omaa väriäni. Latvat sitten kaipaavat hoitavaa hoitoainetta vaalennuksen takia.

    1. Esim. Kerastasella on dermocalm naamio ja se kosteuttaa päänahkaa tosi hyvin, eikä tee hiusta raskaan tuntuseksi. Ja muutamalla merkillä on nimenomaan pesu- ja hoitotuotteita kuivalle hiuspohjalle mutta rasvottuvalle hiukselle mutta ne helposti kuivattaa latvaa taas (tän voi kyllä välttää sipasemalla hiusöljyä latvoihin ennen pesua). Toi oman värin kasvatus on raastavaa, pitkän blondiputken jälkeen se oma hius tuntuu rasvottuvan älytöntä vauhtia. Jos jaksat föönata hiukset kunnolla tyvestä niin se kyllä auttaa siihen ettei ihan niin nopeesti tunnu tunkkaselta. 

      1. Kitti vinkistä! Täytyy tutustua tuohon tuotteeseen. 🙂 Taidan jättää föönailut välistä, kun ei ole muutenkaan ollut tapana 😀 Eiköhän tää tästä helpotu sitä myöten kun oma väri ehtii pidemmälle. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *