Lohturuokaa

Nyt ois tarjolla todella iisi ja maukas resepti. Tätä tehtiin yks viikonloppuilta kun mulla teki mieli välillä vähän jotakin muuta kuin perus kana-riisi-parsakaalisettiä. Alunperin tää reseptin oon löytänyt Pirkka-lehdestä (saattaa löytyä yhä googlettamalla?), mutta en sitä pariin vuoteen ollut tehnyt ja jostakin se taas yhtäkkiä pompsahti mieleen (onneksi).

Resepti on helppo, tarvitset vain

lohkoperunoita (itse tein tällä kertaa alusta asti itse Rosamunda-perunoista kuorineen)

400g naudan jauhelihaa

1 salsadippipurkki

1 sipuli

1 punasipuli

kirsikkatomaatteja

fetaa

jalapenoja

collage.jpg

Ihan ekana lohkoperunat (itse tehdyt/valmiit) kannattaa pyoritellä kulhossa oliiviöljyssä ja mausteissa. Tämän jälkeen ne laitetaan uuniin paistumaan (200C ja noin 45 minuuttia). 

Sillä aikaa kun perunat paistuvat, valmistetaan kastike ja pilkotaan kasvikset. Kastiketta varten täytyy ainoastaan paistaa jauheliha, maustaa oman mielen mukaan ja lisätä lihaan (normi) sipuli ja salsadippi. Tadaa, kastike on valmis!

Kastikkeen lisäksi pilko vielä kirsikkatomaatit, punasipuli ja mahdollisesti fetajuusto.

Kun lohkoperunat ovat valmiit, kasaa lautaselle ensin lohkoperunat, päälle jauhelihakastike, ja sen päälle oman maun mukaan kirsikkatomaatteja, fetaa, silputtua punasipulia ja jalapenoja.

Nauti! :)

20150328_194216.jpg

Tää on ihan yks mun lemppari mättöruokaresepti ja ite tykkään ainaki ihan tosi paljon. Tän jälkeen onkin hyvä völjyä esimerkiksi sohvalle kattoon leffaa maha täynnä mannaa <3 – tai näiden kuvien perusteella vois vaikka lähtea harjoittelemaan ruokakuvaamista.. :D

Translation: Introducing one of my favourite comfort food recipes. <3

koti ruoka-ja-juoma