Joko sinä tiedät Salaisuuden?

IMG_3303.JPG

Minulla oli ollut jo pitkään mielessä, että haluaisin lukea Rhonda Byrnen kirjoittaman Salaisuuden. Koska tulen monissa asioissa vähän jälkijunassa, vasta eilen sain lainattua kirjan kirjastosta. Ja tänään olen jo lukenut sen loppuun. Enkä yhtään ihmettele, miksi se on saanut niin suuren suosion.

IMG_3304.JPG

Jos joku ei vielä ole kirjan aiheeseen törmännyt, niin kerrottakoon, että kirjan suuri Salaisuus on vetovoiman laki. Se, mitä ihminen ajattelee, vaikuttaa hänen elämäänsä suurella voimalla. Toisin sanoen saat sitä mitä ajattelet ja mihin keskityt, oli se sitten onnea, iloa, terveyttä, pahoinvointia, työttömyyttä tai velkaa. Jos ajattelet koko ajan, kuinka huonosti asiat ovat eivätkä ne ikinä muutu paremmiksi, olet oikeassa, eivät ne muutukaan. Keskität koko ajan ajatuksiasi epäonneen, jolloin se on vallitsevana elämässäsi. Jos taas toivot ja ennen kaikkea uskot saavasi hyvää, niin myös tapahtuu. Tärkeintä on kuitenkin ajatella, että toive on jo toteutunut ja käyttäytyä sen mukaan.

Itselleni alkuvuosi oli melko haasteellinen, sillä negatiiviset ajatukset seurasivat toisiaan. Ajattelin, ettei mistään tule mitään. Eikä vielä silloin tullutkaan. Kun otin kesällä tietoisesti välimatkaa ikäviin ajatuksiin, pystyin luomaan tilaa positiivisemmille ajatuksille. Aloin uskoa, että kaikki järjestyy. Ja niin asiat alkoivatkin järjestyä. Kun uskot johonkin, alat myös käyttäytyä siten, että saavutat tavoitteesi. Kirjan mukaan myös kiitollisuuden muistaminen ja olonsa tunteminen hyväksi juuri nyt on äärimmäisen tärkeää, eikä niitä sovi unohtaa.

IMG_3307.JPG

Kirjassa mainitaan monesti sanat universumi ja energia. Voin kuvitella monien ajattelevan kirjan olevan yliluonnollista hölynpölyä. Siltä se saattaa aluksi vaikuttaakin. Kirjassa ja Salaisuuteen liittyvillä nettisivuilla on kuitenkin paljon tarinoita siitä, mitä kaikkea omien ajatusten vaikuttavuuden ymmärtäminen on ihmisten elämään tuonut. Eivät ne kaikki mitenkään voi olla valheita tai vain sattumaa. Entäpä sitten lumelääkkeet? Monissa tutkimuksissahan ne ovat parantaneet ihmisiä, toisin sanoen usko lääkkeen parantavaan tehoon on parantanut heidät. Ja kaikkihan tietävät, mitä stressi tekee elimistölle. Henkisen ja kehon hyvinvoinnin välinen yhteys on mielestäni todella mielenkiintoinen asia.

Kirjan mukaan voit saada kaiken, mitä pyydät ja uskot jo saaneesi. Eikö tämä ole itselleen valehtelua? Jos tilillä on rahaa sata euroa, ei kai sinne ajatuksen voimalla ilmesty kymmentätuhatta euroa? Vetovoiman lain mukaan visualisoidessasi sen kymppitonnin itsellesi, tulet sen myös saamaan, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, miten se tapahtuu. Oikeat ihmiset ja asiat osuvat tiellesi.

IMG_3309.JPG

Olen monesti miettinyt, uskoako kohtaloon vai sattumaan -vai kumpaankaan. Kirjan lukemisen myötä uskon, että jokainen voi luoda oman kohtalonsa. Vaikka lähtökohdat eivät olisikaan täydelliset, menneisyys ei ole sama kuin mitä nykyhetki ja tulevaisuus ovat.

Keskittäkäämme siis ajatuksemme kaikkeen ihanaan ja iloiseen, näin ihanan myrskyisenä ja harmaana marraskuun päivänäkin!

hyvinvointi mieli kirjat
Kommentit (4)
 1. Salaisuussss
  27.11.2013, 09:13

  Luin juuri hetki sitten Salaisuus-kirjan, ja vannon kyllä sen oppien nimeen, nimittäin olen jo ennenkuin olen koko kirjan lukenut, hyödyntänyt sen oppeja, ja saanut sen mitä haluankin. Ajelimme mieheni kanssa eräänä päivänä yhden aivan ihanan talon ohi, jonka kyljessä oli kyltti ”myytävänä”. Olimme juuri ostaneet ja remontoineet mieheni kanssa talon, joten uuden talon hankinta ei todellakaan ollut ajankohtainen. Tiesin kuitenkin heti kun näin talon, että siinä on minun kotini. Soitin välittäjälle ja sovin näytöstä. Koko ajan talossa ollessani suunnittelin jo sisustusta ja remonttia minkä tekisin kun muuttaisin sinne. En piitannut lainkaan siitä, ettei meillä ollut rahaa eikä mahdollisuutta ostaa taloa. Se nimittäin oli jo mielessäni minun. Hauskojen sattumusten jälkeen asun täällä ihanassa talossa 🙂 Vain muutama viikko näytön jälkeen pääsimme remontoimaan ja pian jo muuttamaan. Eli Salaisuus kyllä toimii, mitä tahansa pyydät, sen saat, kun vain tarpeeksi lujasti uskot siihen 🙂

  1. Hei, olipa hieno tarina, kiitos kun jaoit sen täällä! Tämä antaa uskoa siihen, että meilläkin voi joskus olla se unelmien koti 🙂 Tai mitä tahansa sitä sitten toivookaan.

 2. Itse uskon, että elämässä saa juuri sen, mitä oikein kovasti haluaa. Sillä siihen panostaa, siihen keskittää ajatuksensa ja sen eteen on valmis tekemään töitä ja ottamaan riskejä.

  Jos ajattelee paljon negatiivisia asioita, ei ehdi keskittyä positiiviseen tai uskoa siihen. Se, mitä ajattelemme, vaikuttaa siihen, miltä meistä tuntuu ja miten kohtaamme maailman – ja miten se kohtaa meidät.

  Olipas syvällistä.:) Ja kyllä, olen lukenut Salaisuuden. Siinä on vissi pohja.

  1. Kiitos pohdiskelevasta kommentista, olen samaa mieltä oikeastaan kaikesta. Vielä kun muistaisi olla jumittumatta niihin negatiivisiin ajatuksiin liian pitkäksi aikaa, sitä olen tässä yrittänyt pikkuhiljaa opetella. Olen nimittäin aikaoimen murehtija, kun sille päälle satun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *