Virkattu Totoro ja sananen animesta

DSCF2979.JPG

Täytyy myöntää, että olin hieman skeptinen, kun poikaystäväni ensimmäistä kertaa ehdotti animen katsomista yhdessä. Oma tutustumiseni asiaan oli aiemmin ollut pokemonien tasolla -joista ala-asteella pidin kyllä kovasti! Vaihtelin Pokémon -kortteja poikien kanssa ja piirtelin niitä vihkoon, sekä osasin ulkoa melkein kaikkien silloisten hahmojen nimet. Kunnes päätin, että pokemon -ajat ovat ohitse, ja luovuin kaikista korteistani. Myös harvinaisista, ja myöhemmin olenkin asiaa harmitellut.

DSCF2982.JPG

Palataanpa takaisin aiheeseen.. Ensin taisimme katsoa Henkien kätkemän, ja sitten Prinsessa Mononoken. Yllätyksekseni pidin niistä. Mutta kolmanneksi, tähän mennessä viimeiseksi, katsoimme Naapurini Totoron. Ja Totoro vei sydämeni, se on niin hellyyttävä hahmo. Itse elokuva on hieno kokonaisuus, jota katselee ilolla.

DSCF2985.JPG

Keväällä selailin Pinterestiä, ja näin siellä jotain valloittavaa. Virkattu Totoro! Ja mikä onni, että ohjeet olivat ladattavissa omalle koneelle. Kun innoissani tulostin monisivuista englanninkielistä paperinippua, mietin osaisinko seurata ohjeita. Lyhennysten suomentamisen jälkeen aloin virkkaamaan, sillä päätin, että minähän onnistun. Ja kun onnistun, annan omatekoisen Totoron poikaystävälleni lahjaksi.

DSCF2986.JPG

Ohjeet olivat todella selkeät, ja virkkaaminen onnistuu kaikilta, jotka osaavat virkata kiinteitä silmukoita ja kaventaa. Paljon muuta siihen ei tarvitakaan. Eniten päänvaivaa tuotti nenän ompeleminen sekä turvasilmien löytäminen. Lopulta päädyin tilaamaan silmät nettikaupasta, sillä käymissäni käsityö- ja askarteluliikkeissä niitä ei ollut. Ihmettelen asiaa vieläkin, mutta niin se vain on.

DSCF2988.JPG

Sain kuin sainkin Totoron valmiiksi, vaikka aikaa siihen menikin. Tämä on ehkä hienoin virkkaustyöni tähän mennessä, vaikka vaikeusaste ei ollutkaan kummoinen.

Mallin on luonut Lucy Collin, ja ohjeet siihen voi ladata tästä osoitteesta.

kauneus diy
Kommentit (13)
  1. Anu Käyhkö
    17.11.2020, 17:08

    Hei! Voisinko saada suomenkieliset ohjeet kun ei noin hyvin englanti taivu. 10 vuotias poikani haluaisi tuon virkata minun ja äitini avulla.

  2. Totoro on kyllä aivan syötävän suloinen hahmo! Aion kyllä virkata tällaisen siskontytölleni, hänelle naapurini Totoro -elokuva merkitsee niin paljon. Itsekin pari vuotta sitten aloin paremmin tutustua studio ghibliin. Mieleeni oli lapsuudesta jäänyt Laputa -linna taivaalla elokuva. Se oli niin uskomattoman jännittävä, että se innosti näin aikuisena katsomaan sen uudelleen, sekä katsomaan muitakin ghiblin leffoja. Henkien kätkemä, prinsessa Mononoke, liikkuva linna sekä Porco Rosso ovat ehdottomia suosikkejani.
    Sattuisiko sulla olemaan tähän ohjeeseen suomenkielistä versiota? 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *