Ladataan...

45-koon korkkareita ei ihan joka Anttilan hyllyllä notku (R.I.P. Anttila!). Halusin kuitenkin kipeästi korkkarit, joilla voisin edes harjoitella kävelemistä. Lähdin koluamaan eri nettikauppoja läpi ja aika pian paljastui, että niitä on olemassa tosi halpoja ja sitten on ilmeisesti ihan hyviäkin. Ei varmaan tarvitse kahta kertaa arvata, kumpaa ryhmää lähdin kokeilemaan.

 

Ihka ensimmäiset korkkarini ostin Light In The Boxista. Se on ilmeisesti sellainen halpis Kiina-kauppa. Nämä kultaglitterkalossit maksoivat posteineen 29,59 euroa. Valitsin koko-oppaan mukaan oikean kokoiset itselleni, mutta valitettavasti kengät ovat liian isot (en tiennyt että on edes mahdollista löytää mun hobittijalalle liian isokokoisia korkkareita!) ja tuo kultareunus raapii ihoa aikamoisesti. Silti, koska näitä pystyy edes jotenkuten käyttämään ja ne on mun mielestä sairaan päheen näköiset, annan arvosanaksi 3/5.

 

Seuraava yritykseni oli löytää pinkit korkkarit, jostain syystä mulle on muodostunut outo fiksaatio siihen väriin. Googlettelin ja löysin tällaiset. Ja nyt ol kyllä nimellä kauppaa viskattu, sillä nämä mansikkajäätelön punaiset kenkulit löytyivät My Shemale Shopista (!). No, ei nimi kauppaa pahenna jos ei kauppa nimeä. Näistäkin valitsin koko-oppaan mukaan "oikean koon", en tosin ollut ihan varma ja otin vielä yhteyttä asiakaspalveluun varmistaakseni koon. Vakuuttelun jälkeen tilasin ja kenkien saapumisen jälkeen petyin. Aivan liian pienet. Palauttaminen olisi maksanut enemmän kuin itse kengät, joten päätin pitää nämä. Tarjosin niitä naispuoliselle ystävälleni, joka vihjasi että ehkä ne voisivat tuoda säpinää heidän makuuhuoneeseen. En kysynyt lisää.

Arvosanaksi annan kuitenkin 3/5, koska nämä on mun mielestä ihan supersöpöt! Tämä yritys tuli maksamaan lopulta 32,99 €. 

 

Kokeillessani yhtenä päivänä vaatteita, tajusin että mun pitää hankkia mustat korkkarit, koska nehän sopii minkä kanssa tahansa! Tällä kertaa suuntasin Brittien Ebayhin ja sieltä löytyikin tosi paljon halpoja vaihtoehtoja. Valitsin nopsaa yhdet ja taas valitsin kokotaulukosta "sopivan koon" ja kehoituksena oli ottaa kokoa isompi, koska kyseessä oli kuitenkin naisten koot. Kengät olivat posteineen 31,80 euroa ja saapuivat melko pian. No, näiden kohdalla oli vain kaksi ongelmaa. Kenkä oli niin iso, että jalkaan mahtuisi sen lisäksi myös pari villasukkaa (uusi trendi perhaps?) ja toisekseen olin valinnut melko kunniahimoisen koron. Hinutin itseni koroille seinästä kiinni pitäen ja aloin vahvasti miettiä jos drag-hahmoni olisi kuitenkin enemmän tennari- tai ballerinatyyppisten kenkien perään :D No, sinäänsä näissä oli hinta-laatusuhde ihan ok, vaikka koko-ohjeistus olikin heikko, joten arvosanaksi annan 3/5.

 

Tässä vaiheessa turhautuminen alkoi olla jo suurta, mutta päätin kokeilla vielä uutta verkkokauppaa löytääkseni sopivan kokoiset pinkit korkkarit. Nämä tulivat Ali Expressiltä ja olivat taas liian pienet. Hintaa tuli toisaalta vain 21,70 euroa, mutta turhaahan se on maksaa tavarasta, jota ei voi käyttää tai palauttaa. Tässä vaiheessa tuli mieleen, että olisi suoraan kannattanut tilata jotkut satasen kengät jostain kaupasta jolla on palautusoikeus. Oh well.

 

Yhtenä päivänä sain jonkinlaisen ahaa-elämyksen. Miksi en tilaisi uudestaan ensimmäisestä kaupasta, Light In The Boxista, koska sieltä olin saanut tilattua lähes oikeankokoiset kengät heti ensimmäisellä yrittämällä! Ja tadaa, sieltä löytyivät lähes täydelliset vaaleanpunaiset korkkarit! Ne ovat oikeaa kokoa ja tosi suloiset. Kyllä niistä huomaa, että ovat halpaa tekoa, mutta kelpaavat varsin hyvin tähän tarkoitukseen. Hintaa näille tuli 33,30 euroa.

Tarinan opetus on varmaan se, että kannattaa valita kauppa, johon pystyy palauttamaan. Tai että Kenkä-Marskin olisi tultava takaisin - nyt heti.

Loppuun vielä loppukevennys ja pyyntö, että jos teillä on vinkkejä mistä saisi laadukkaasti 45 korkkareita niin kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan!

 

Korkein terveisin,

Pasi

Ladataan...

Se olisi taas audiovisuaalinen elämys edessänne, olkaapa hyvä!

 

Ja lisäksi vielä pari kuva-arvoitusta, huomaako edes eroa?

Who wore it better?

Ja jos ura drag-taiteilijana ei meinaa aueta niin tämä peruukki käy myös Pete Parkkonen -imitaatioihin!

Synteettisin terveisin,

Pasi

Ladataan...

Drag-nimi on enne, johan sen kertoo vanha sananlaskukin. Halusin heti alusta keksiä itselleni jonkun sopivan drag-nimen, vaikka tuntuikin vähän hassulta keksiä ensin nimi luomukselle, joka valmistuisi vasta jälkikäteen. Ehkäpä kannattaisi puhua työnimestä. 

Tein alkuun katsauksen erilaisiin drag-nimiin. Suomesta löytyy muun muassa tällaisia nimiä:

Kaksiosainen hahmonimi: Pola Ivanka, Cristal Snow, Miss Divet, Sirkka Tälli, Linnea Von Kattendam, Miss B, Mega-Paula, Bloody Mary a.k.a. Verinen Marjatta, Lady Clapback

Yksiosainen hahmonimi: Sheila, Kalkkuna, Xenia, NikoLa

Omalla nimellään esiintyviä: Jarkko Valtee, Osku Heiskanen, Jukka K, Jere Sivonen, Luka Tienhaara (ehkä oikea nimi?)

Ulkomaisista mainitsen tässä muutaman suosikkihahmoni nimen: Bianca Del Rio, Sasha Velour, Latrice Royal, Kim Chi, Jujubee

Johtopäätöksenä voisi sanoa, että drag-nimi on usein joko korostetun naisellinen (Miss, Lady), hieman humoristinen tai joskus se voi viitata johonkin korkea-arvoiseen (Queen, Royal). X-kirjain tuntuu esiintyvän drag-nimessä melko usein (Detox, Pandora Boxx, Xenia).

Omaa drag-nimeä miettiessäni, minulle tuli ensimmäisenä mieleen Ms Pax

Nimi ei tietenkään ole pelkkä nimi, vaan se kertoo jo jotain itse hahmosta. Onko kyseessä kauneuskuningatar, komediakuningatar tai vaikkapa taiteellisempi kuningatar? Ms PAX olisi varmasti hahmona melko räväkkä, muotikeskeinen, sähäkkä muija. Sellainen, joita näkee elokuvissa vetämässä kabareeshow'ta kapakan lavalla. Glitteri pöllyää oluttuoppeihin, kun Ms PAX lehattaa pikkumekossaan ympäri huonetta. 

Nimenä tämä olisi ollut minulle muuten sopiva sillä pax on latinaa ja tarkoittaa rauhaa (minut tunnetaan melko rauhallisena ihmisenä). Toisekseen se on hieman lähellä omaa nimeäni. Lisäksi englanniksi on olemassa sanonta "pack a punch", mikä tarkoittaa että jollain asialla on voimakas vaikutus tai pystyy lyömään voimakkaasti. "She packs a punch"-lainista olisi ehkä saanut ihan kivan sanaleikin.

Ms PAX olisi myös uponnut hyvin perinteisen drag-nimikulttuuriin, mutta jotenkin se ei kuitenkaan tuntunut omalta.

 

Toisena nimiehdotuksena mieleeni juolahti Phyllis Love.

Phyllis Love oli yhden edellisen projektini työnimi, mutta jäi siinä yhteydessä käyttämättä, joten päätin lämmitellä sitä uudestaan. Phyllis Love olisi sydämellinen, fiksu ja sympaattinen. Phyllis rakastaa yöajeluita, musiikkivideoiden kuvaamista puhelimellaan, kaikkea pörröistä ja pehmeää. Phylliksen seurassa ei ikinä olisi tylsää.

Phyllis myös kuulostaa hassulta, jos sen lausuu suomalaisittain. Olin lähellä ottaa tämän nimen käyttöön. Ehkäpä jos johonkin yhteyteen tarvitsee luoda englanninkielinen hahmo, niin Phyllis Love olisi luultavasti ensimmäinen valintani.

Siinä edellisessä projektissani Phylliksellä oli vähän kujalla oleva kaveri, Brenda.

Brenda lähti siitä, kun työkaverini näytti pikkujouluissa meemin kissasta, jolla oli päässään joku tursilo ja tekstinä oli "It's called fashion Brenda, look it up." Siinä sitten Brenda-läppää tulikin heitettyä toimistolla seuraavat kuusi kuukautta :D 

Brenda on vähän hassu, hömelö, homssuinen nainen. Hyväntahtoinen ja rakastettava, aina vähän pihalla muiden jutuista. Vähän mauton pukeutuja, mutta ei anna sen haitata. Drag-nimenä Brenda olisi ollut melko tavis, vaikka sinäänsä ihan käyttistä onkin.

Astetta aatelisempi nimivaihtoehto olisi ollut Lady Munchies.

Rakastan herkuttelua ja aatelisia ja Lady Munchies on niiden täydellinen yhdistelmä. Mulla pyöri päässä Downton Abbeyn Lady Mary, se on niin super classy nainen. Lady Munchies puolestaan liputtaa päiväkahvien puolesta. Hänellä on aina viimeistelty look ja korvissaan helmikorvakorut.

Lopulta kun olin käynyt läpi kaikki nämä englanninkieliset nimet, niin ei niistä oikein mikään tuntunut sopivalta. Muistan kuinka tekstailin ystävän kanssa ja mulla oli suunnitteilla tehdä juonnot yhteen meidän kaveriporukan proggikseen ja tarvitsin siihen jonkun suomenkielisen juontajan nimen. Siinä jotain höhöttelin itsekseni ja heitin, että se nimi voisi olla Anna-Kari Virranviemä. No, loppu on historiaa.

Anna-Kari Virranviemä kuvaa mun mielestä tosi hyvin tätä projektia. Se on alkuun ainakin vähän erikoinen yhdistelmä miestä ja naista ja sukunimi kuvaa sitä, että heittäydytään tuntemattomiin pyörteisiin. Anna-Kari on henkilö, joka ei ota elämää liian vakavasti. Hän on monitaituri ja luovii itsensä läpi sekä Suomi-filmin päätähtenä että oman elämänsä Conchita Wurstina. Joku voisi kuvailla AK:ta hedelmäsalaattina: raikas, värikäs, välillä makea, välillä kirpeä.  

Voi olla, että jossain vaiheessa tulee eteen nimenmuunnos, mutta Anna-Karilla lähdetään vahvasti liikkelle.

Nimekkäin terveisin,

Pasi

Pages