Gluteeniton & maidoton pikkuleipä
Tällä kertaa vuorossa maidottoman ja gluteenittoman pikkuleivän resepti. Tämä oli tosi nopea tehdä ja idea syntyi vanhan ajan pikkuleivistä, mitä aina mummolassa syötiin. Onnistuivat aika hyvin ja maku muistuttaa kovasti ”oikeaa”
pikkuleipää.
Resepti:
1 dl kookosjauhoja
1 dl riisijauhoja
2 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
50 g rasvaa (maidoton)
Pirkka paistonkestävä marmeladi, meillä oli vadelma.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon lopuksi kananmuna. Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita. Tee pieniä pikkuleipiä taikinasta ja laita lusikallinen marmeladia päälle. Paista 200 astetta 10-12 minuuttia. Riippuen miten tummaksi haluat. Hiukan murenevat syödessä, mutta ei pahasti.
Tein myös instagram tilin, siihen pääset tästä
siellä jatkossa myös enemmän reseptejä.