Allergisen taaperon makeat muffinsit
Aiemmin olen tänne kirjoitellut, että vajaa kaksivuotiaalla lapsellamme on maito sekä vehnäallergia. Allergiat luokitellaan altistusten peruusteella vakaviksi ja meille on määrätty Epipen mahdollisten vahinkojen ja oireiden varalta.
Onneksi nykyään on paljon tuotteita millä korvata nämä allergisoivat aineet ja tietenkin sitä oppii ajan kanssa koko ajan enemmän. Meillä kaksivuotissynttärit lähestyvät ja päätin jo testata maidottomia, vehnättömiä,maissittomia (ei leivinjauhoa) muffinseja. Osan tein myös ilman kananmunaa. Vieraissa on pari näille allergista, niin tein näistä kaikille sopivia.
Makeat muffinit ohje:
3 dl kaurajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl sooda
2 banaania
0.5 dl kauramaitoa
2 dl kaura vanilijakastiketta (esim. Oatly)
1 dl vadelmia
(2 kananmunaa)* voi jättää myös pois
Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta sauvasekottimella tai sähkövatkaimella toisessa kipossa kauramaito, vanilijakastike ja banaanit sekaisin. * Jos pystyt käyttämään kananmunia, lisää myös ne tässä vaiheessa ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet mukaan. Lisää lopuksi vadelmat, mutta sekoita enää lusikalla. Laita taikina muffinsi vuokiin. Eivät hirveästi kohoa, mutta se ei makua haittaa.
Paista 200 c ja 15 minuuttia.
Näyttävyyttä halutessaan muffinsit voi vielä koristella vispautuvalla kaurakermalla hetkeä ennen tarjoilua.
Jos siellä allergialasten vanhempia, niin saa jakaa omat luottoreseptisi :)