Imetyksen lopetus

Vieläkin hiukan kuristaa kurkkua, kun ajattelen ettei koskaan enää. Viimeinen imetyshetki esikoisen kanssa ja se hetki, kun lapsi on sylissä tyytyväisenä, rauhallisena ja niin lähellä. Silitän hiuksia ja hän katsoo minuun, suoraan silmiin. Vuosi ja kahdeksankuukautta. En ollut ajatellut täysin, että tämä on viimeinen kerta. Vähennys on tapahtunut kummankin suunnalta, mutta taapero ei ole enää kuukauteen kaivannut rintaa. Ei ole repinyt paitaa eikä oikeastaan antanut mitään merkkejä, että haluaisi imetystä jatkaa. Luonnollinen lopetus eli kaikille paras ratkaisu tässä tapauksessa. Olemme antaneet vettä ja kauramaitoa ja on niitä mielellään juonut. Olemme halineet ja sylitelleet, että läheisyyttä tulisi riittävästi. Aktiivisen taaperon kanssa nuo yhteiset halihetket eivät ole aina helpoimmasta päästä. Onneksi hän viihtyy vielä välillä sentään sylissä, varsinkin jos luetaan tai hän on väsynyt.

Pieniä muutoksia ollut kuitenkin havaittavissa taaperossa. Viikon jälkeen lopetuksesta lapselle kova äiti vaihe.Kaikki oli ”äiti, äiti, äiti”. Liekö sitten iästä johtuva ns. eroahdistus vai lopetuksesta johtuva. Pikkuhiljaa alkanut kuitenkin helpottamaan ja katsotaan miten etenee.

Itselleni ei suurempi hormoni muutoksia onneksi aiheutunut, olihan imetyskertoja enää ollutkin se 1-2 max vuorokaudessa. Hetken aikaa kestänyt unettomuus on alkanut väistymään ja keho tottunut uuteen vaiheeseen. Varmasti isommat hormonimylerrykset olisi tullut, jos olisin laittanut ns. kerrasta poikki esim. vuoden iässä. Imetyskertoja oli silloin kuitenkin vielä n. 6-9 ja maidontuotantokin aivan eri tasoa.

Miten muilla? Oliko lopetus vaikeaa vai menikö helposti?

Kommentit (2)
  1. Imetyksen Lopetus | Ralli Uutiset
    26.6.2020, 08:40

    […] Imetyksen lopetus – AnneMarin päivät | Lily – Imetyksen lopetus – AnneMarin päivät | Lily – Imetyksen lopetus. 0 Vieläkin hiukan kuristaa kurkkua, kun ajattelen ettei koskaan enää. Viimeinen imetyshetki esikoisen kanssa ja se hetki, kun lapsi on sylissä tyytyväisenä, rauhallisena ja niin lähellä. Silitän hiuksia ja hän katsoo minuun, suoraan silmiin. […]

  2. Imetyksen Lopetus | Urakointi Uutiset
    20.5.2020, 02:56

    […] Imetyksen lopetus – AnneMarin päivät | Lily – Imetyksen lopetus. 0 Vieläkin hiukan kuristaa kurkkua, kun ajattelen ettei koskaan enää. Viimeinen imetyshetki esikoisen kanssa ja se hetki, kun lapsi on sylissä tyytyväisenä, rauhallisena ja niin lähellä. Silitän hiuksia ja hän katsoo minuun, suoraan silmiin. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *