Keittiöremontti

Olen useammassa postauksessa maininnutkin, että teimme tai teetätimme aikamoisen remontin taloomme. Osa talostamme on rakennettu 60 luvulla (rintamamiestalon puoli) ja toinen osa 2005-2010. Vanhalla puolella (jonne remontin teimme) oli myös keittiö, joka meni täysin uusiksi. 

Alla olevat kuvat uudesta keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta remontin jälkeen

IMG_0386 (2).JPG

kodinhoito.jpg

Vanhat kuvat, siitä mistä lähdettiin liikkeelle

keittiö vanha 1.jpg

keittiö vanha.jpg

Kuvissa onkin aikamoinen ero ja keittiö sekä muut asiat olivatkin jo uudistuksen tarpeessa. Rintamiestalon puoli uusittiin lähes kokonaan ja se tarkoitti, että kaikki melkein revittiin auki ja päivitettiin. Putket, lattiat, sähköt, ikkunat, katto, seinät ja pinnat saivat uudistuksen. Tämä mahdollisti myös sen, että saimme astiapesuliitännän, pistokkeita, liesituulettimen ja vesipisteitä sinne minne halusimme.

Nykyisen kodinhoitohuoneen (vanha keittiö) seinä oli kantava, joten sitä ei voitu kaataa. Vanhan ruokahuoneen (nykyisen keittiön) seinä taas ei ollut. Päätimme, että itse keittiö tulee siis sille puolelle ja seinä kaadetaan. Tilalle tulisi keittiön saareke. Halusinme keittiöstä avaran ja tilavan, näin se oli mahdollista. Erillistä ruokahuonetta ei tulisi, vaan ruokapöytä sijoitettaisiin samaan tilaan. Alla olevassa kuvassa näkyy syöttötuoli, josta alkaakin ruokapöytä. 

 

IMG_0385 (2).JPG

 

Itse keittiöfirman etsiminen alkoi viime tammikuussa. Olimme pyytäneet pari eri keittiöyritystä katsomaan/mittailemaan tilaa ja sen pohjalta suunnittelemaan meille hiukan alustavaa mallia. Helmikuun lopulla menimmekin firman luo tapaamiseen. Muistan päivän selvästi, koska se oli mieheni viimeinen isyyslomapäivä sillä hetkellä. Vauva oli kaksiviikkoa vanha ja jännitin miten reissu menisi. 

Tapaamisessa kerroimme remontista ja toiveistamme keittiön suhteen. Kerroimme, että haluamme uuden keittiön vanhan ruokahuoneen tilalle, sekä pienen kodinhoitohuoneen vanhan keittiön tilalle. Toiveenamme oli lisää säilytystilaa, käytännöllisyys, lapsiperhe ystävällisyys ja tyylikäs kokonaisuus. Halusimme, että jokainen sormenjälki ja leivänmurunen ei näkysisi heti pinnoilla eikä tarvitsisi olla kokoajan pyyhkimässä tai hinkkaamassa tasoja. 

Yhteyshenkilö kertoi meille joitain vinkkejä ja suunnitteli tietokoneella havainnollistamiskuvia, minkalainen keittiöstä ja kodinhoito huoneesta mahdollisesti tulisi. 

Tapaaminen meni kaikin puolin hyvin. Sovimme vielä toisen tapaamiseen, missä kävimme läpi enemmän mm. kaappien kahvojen ja ja vesialtaiden malleja. Värimaailmaa, materiliaaleja, pintoja sekä kodinkoneita. Tämän jälkeen he lähettivät meille tarjouksen. Saimme rauhassa miettiä ja kuunnella vielä parin muun yrityksen tarjoukset. Olimme kuitenkin erittäin tyytyväisiä ensimmäiseen, niin ei tarvinnut pitkään asiaa miettiä ja lyödä homma lukkoon.

Lopulliset mittaukset ja aikataulu sovittaisiin sen mukaan, kun remontti etenisi. Meillä oli itse remonttia tekemässä timpuri ja työmiehet, niin myös heidän kanssaan piti keskustella. 

Kesäkuun puollella remontti oli siinä vaiheessa, että asennus oli ajankohtainen, se sujuikin nopeasti ja ilman suurempia ihmettelyjä. Keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta tuli toiveittemme mukaiset. 

Onko siellä tehty tai teetätetty keittiöremontteja? 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Kuvissa on todella iso ero, hienon näköinen keittiö. Mekin teimme keittiöremontin viime vuoden puolella. Halusimme myös avaran ja tilavan keittiön vanhan tilalle. http://www.remonttiidea.fi/remontit/keittioremontti

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *