Raskaus ja unettomuus

Ei liikunta, terveellinen ruokavalio, kehonhuolto tai ulkoilma ole tähän vaivaan nyt auttanut. Raskausviikolla 22 alkoi ja sitten oli taukoa rv. 26-29 ja nyt taas. Jouluaatosta lähtien oikeastaan. Menen nukkumaan, mutta tuntuu,että nukun todella kevyttä unta. Käyn viisi kertaa melkein vessassa, mikä tietenkin vaikuttaa. En kuitenkaan tunne ns. kunnon väsymystä enää kahden jälkeen. Menen ennen klo.22 nukkumaan ja siitä kahteen asti suunnilleen nukun. Herään ja pyörin sänkyssä. Mielessä ei ei stressaa mikään. Yritän rauhoittua ja laskea lampaita, mutta ei. Uni ei kunnolla tule. Saatan nukahtaa kevyesti taas viiden jälkeen, mutta tuntuu, että torkahtelen muutamiksi minuuteiksi ja sitten kello onkin kuusi tai seitsemän. Makaan sänkyssä,jos ei ole tarvetta vielä nousta. Viikkoihin mahtuu enemmän huonoja öitä, kun hyviä ja se alkaa tuntumaan.

Viime viikolla esikoisella oli oksennustauti ja valvottiin yöllä. Tämän jälkeen tauti tuli minulle ja seuraavana yönä en nukkunut kuin pari tuntia aamuyöstä ja ne hetket mitä vessan lattialla torkahtelin. Tauti oli luultavammin Noro virus, koska en ollut koskaan kokenut sellaista oksennustautia. 8 tuntia melkein putkeen ja mikään ei pysynyt sisällä. Aamulla, kun sain vettä hiukan alas ja nukahdin sänkyyn. Nukuin tunnin todella syvästi. Tauti oli hirveä, mutta olin melkein onnellinen tunteesta, minkä syvä uni sai hetkeksi aikaan. Valmiiksi univelkaa ja sitten tulee melkein kokonaan pari unetonta yötä, niin tuntuu kuin olisi jatkuva darra. Ajatus ei kulje ja mieli on maassa. Onneksi pikkuhiljaa Norosta ollaan selvitty koko perhe lopulta, vaikka melkein viisi päivää se vei, että normaalista olosta pystyi puhumaan. Onneksi vauvalla on kaikki hyvin, vaikka ainahan sitä miettii, miten mikäkin vaikuttaa. Onneksi ei ole nyt pakollisia menoja hetkeen, niin voidaan esikoisen ja oman olon ehdoilla mennä. Hieman negatiivisempi avautuminen, mutta jos jollakin ollut samaa, niin mielellään kuulisin kokemuksia.

Olen täällä jo googlettanut ruokiakin, mitkä auttavat nukkumisessa. Melatooneja ynms. ei raskaana käsittääkseni suositella. Esikoisen odotuksessa ei tälläistä myöskään ollut.

Kuvituksena toimii parinviikon takainen kahvila aamupala, mikä ainakin sai kahvin koon osalta mielen hieman virkeämmäksi tuolloin.

Kommentit (6)
  1. emmanenemmanen
    13.8.2020, 09:58

    Vähän myöhässä tätä kommentoin mutta google-haulla tuli vastaan. Voisi olla kuin minun kirjoittamani. Nukahdan 21.30 – 22.30, herään 01-02 välillä ja valvon ja valvon virkeänä, rauhallisena ja nukahdan joskus aamuyön tai varhaisen aamun tunteina hetkeksi, kunnes 7 aikaan esikoinen herättää, pitää viedä päiväkotiin ja alkaa töihin. Kiitos etätöiden, saatan välillä levähtää vielä aamulla hetken ennen kun 9 aikaan sitten aloitan työt. Ihan pirullinen vaiva oikeasti!

  2. Raskaus Unettomuus | Nhl Uutiset
    5.4.2020, 07:07

    […] Raskaus ja unettomuus – AnneMarin päivät | Lily – Raskaus ja unettomuus. 2 Ei liikunta, terveellinen ruokavalio, kehonhuolto tai ulkoilma ole tähän vaivaan nyt auttanut. Raskausviikolla 22 alkoi ja sitten oli taukoa rv. 26-29 ja nyt taas. Jouluaatosta lähtien oikeastaan. Menen nukkumaan, mutta tuntuu,että nukun todella kevyttä unta. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *