SOKERITON TAATELIKAKKU
Leivoin aamulla täydellistä sokeritonta taatelikakkua. Uskokaa, kun sanon, että kakusta ei huomaisi lisätynsokerin puuttumista ja tämän työvaiheissa ei mennyt kauaa. Ajattelin, että kahvin kanssa on mukava saada jotain pientä herkkua lähestyvän aaton kunniaksi., kuitenkin niin, ettei ennen aattoa tulisi sokeriähkyä. Herkkuhammasta jos jo kolottaa, niin tässä reseptiä:
3 dl kaurajauhoja (tehosekoittimessa tein tavan kaurahiutaleista)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinhauhetta
2 dl kauramaitoa
1 muna
150 g kuivattuja taateleita ja keitinvesi n. 1.5 dl
0.5 dl voita
Laita taatelit kiehuvaan veteen (n. 5 dl) 10 minuutiksi. Sekoita jauhot. Lämmitä voita hetken aikaa mikrossa, ja kaada se munan ja maidon kanssa jauhojen sekaan. Ota taatelit kiehumasta ja kaada puolet vedestä pois. Loput voi kaataa taateleiden kanssa taikinaseokseen. Sekoita kunnolla. Uunissa 200 astetta 13-15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nauti. Resepti syntyi hieman vahingossa, inspiraation sain edellisen postauksen vauvan luumumuffineista.
Miten siellä herkutellaan ennen aattoa tai aattona? Jouluaatoksi ajattelin tehdä piparikuppikakkuja, ihan sokerista tosin.
Seuraa myös instassa: https://www.instagram.com/annemari.u/?hl=fi