SOKERITON TAATELIKAKKU

Leivoin aamulla täydellistä sokeritonta taatelikakkua. Uskokaa, kun sanon, että kakusta ei huomaisi lisätynsokerin puuttumista ja tämän työvaiheissa ei mennyt kauaa. Ajattelin, että kahvin kanssa on mukava saada jotain pientä herkkua lähestyvän aaton kunniaksi., kuitenkin niin, ettei ennen aattoa tulisi sokeriähkyä. Herkkuhammasta jos jo kolottaa, niin tässä reseptiä:

DSC_0363 (2).JPG

3 dl kaurajauhoja (tehosekoittimessa tein tavan kaurahiutaleista)

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinhauhetta

2 dl kauramaitoa

1 muna

150 g kuivattuja taateleita ja keitinvesi n. 1.5 dl

0.5 dl voita

Laita taatelit kiehuvaan veteen (n. 5 dl) 10 minuutiksi. Sekoita jauhot. Lämmitä voita hetken aikaa mikrossa, ja kaada se munan ja maidon kanssa jauhojen sekaan. Ota taatelit kiehumasta ja kaada puolet vedestä pois. Loput voi kaataa taateleiden kanssa taikinaseokseen. Sekoita kunnolla. Uunissa 200 astetta 13-15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti. Resepti syntyi hieman vahingossa, inspiraation sain edellisen postauksen vauvan luumumuffineista.

Miten siellä herkutellaan ennen aattoa tai aattona? Jouluaatoksi ajattelin tehdä piparikuppikakkuja, ihan sokerista tosin.

 

Seuraa myös instassa: https://www.instagram.com/annemari.u/?hl=fi

Kommentit (1)
  1. Tuli aika pahan makuista. Ihan kaupan kaurajauhoja käytin, kauramaidon korvasin tavallisella maidolla. Pari tl lisäsin vaniljasokeria. Jauhojen määrä liian iso verrattuna makeutta antavan aineen määrään. Ei jatkoon 😒

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *