Äitiyslomalla on tylsää

Tämä on kai vähän herkkä aihe eikä tätä kai saisi sanoa ääneen, mutta minulla on tylsää nyt äitiyslomalla. Yritin etsiä netistä keskusteluita, artikkeleita, tms ”vertaistukea”, mutta sitä vaikuttaa olevan yllättävän vähän tarjolla. Eikö kenelläkään muulla ole muka tylsää kotona kahdestaan vauvan kanssa? Eikö kukaan muu kaipaa jotain järkevää tekemistä? Vai onko tämä todella niin tabu aihe, ettei siitä saa puhua?

Olen nyt ollut äitiyslomalla viisi kuukautta, kun lasketaan mukaan myös raskauden viimeinen kuukausi. Tämän viiden kuukauden aikana olen ehtinyt tehdä jo hyvin usein niitä kaikkia asioita, joista haaveilin ja suunnittelin tekeväni äitiyslomalla eli istunut kahviloissa, käynyt pitkillä vaunulenkeillä, lounastanut ystävien kanssa, kuskannut vauvaa neuvolaan, maleksinut kauppakeskuksissa, siivonnut ja järjestellyt kämppää rauhassa, kierrellyt museoita, jumpannut vauvan kanssa jne. Nyt kaikki tämä alkaa kuitenkin jo hieman tökkiä ja kaipaan arkeen jotain järkevää sisältöä. Tunteen siitä, että saan jotain aikaiseksi.

Tottakai vauvasta huolehtiminen on edelleen ykkösjuttu arjessani ja tunnen olevani etuoikeutettu, kun saan olla vauvan kanssa kotona vielä puoli vuotta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että minulla alkaa yksinkertaisesti olla tylsää ja kaipaan aivoilleni jotakin käyttöä. Vauvan kanssa on kiva leikkiä ja häntä on kiva hoitaa, mutta ei se aivoille paljon haasteita aseta.

Vielä pari kuukautta sitten uusi arki vauvan kanssa oli jatkuvaa opettelua, jonka lisäksi vauva nukkui melko huonosti, joten energiaa ei yksinkertaisesti riittänyt muuhun. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että arki alkaa olla jotenkuten hallussa ja yöunetkin ovat jo hieman paremmat, joten aivokapasiteettia riittäisi nyt muuhunkin.

Torjuakseni tylsyyttä, perustin tämän blogin ja se on auttanut ainakin vähän. Kirjoitan tällä hetkellä joka päivä sillä välin, kun vauva nukkuu pitkiä päiväuniaan. Ottaisin kuitenkin mielelläni vastaan myös muita vinkkejä, joilla tylsyyttä voisi torjua äitiyslomalla?

– Anonyymi

PS. Seuraa instassa @anonyymivauvablogi

bruno-cervera-327492-unsplash.jpg

Kommentit (14)
  1. Juuri niitä kammoamiasi vauvakerhoja ja muita vauvapitoisia harrastuksia suosittelisin tuohon tylsyyteen 🙂 Itsekin kuvittelin ennen vauvan syntymää, että päivät kuluisivat rattoisasti kotona, mutta toisin kävi. Tai siis musta on ihanaa olla äitiyslomalla ja kotona vauvan kanssa enkä todellakaan halua palata töihin vielä pitkään aikaan, mutta kyllä sitä tosiaan kaipaa päiviinsä muitakin maisemia kuin kodin seinät ja se ihana vauva. Vauvakerhossa on ollut tosi kiva käydä, samoin vauvauinnissa. Kohta meillä alkaa myös muskari ja äiti-vauvajooga 😀 Toki introvertille nuo tilaisuudet voivat olla alkuun rankkoja, mutta kannattaa silti kokeilla: kerhossa oon tutustunut muutamaan äitiin, joiden kanssa on sitten käyty kahdestaan (tai siis vauvojen kanssa toki) kahvilla. Ei tarvi lähteä ns. sokkotreffeille kenenkään tuntemattoman mamman kanssa, kun voi ensin muutaman kerran käydä kerhossa ja nähdä, kenen kanssa kemiat pelaa yksiin niin, että haluaa tutustua paremmin.

    1. Kyllä minun varmaankin täytyy alkaa pikkuhiljaa tosissaan harkitsemaan joitakin vauvakerhoja. Niin moni sanoo, etteivät ne ole niin ”pahoja” oikeasti. Ehkä minun täytyy antaa niille sitten mahdollisuus 😀 Olemme kyllä olleet ihan alusta saakka liikkuvaista sorttia – käyneet kaupungilla, ostoksilla, museoissa, kävelyillä, lounailla ja kahvilla kavereiden kanssa jne. mutta nuo vauvakerhot on kyllä vielä kokeilematta. Tulisin todellakin hulluksi, jos vain kotona kyhjötettäisiin!

  2. Mä tein äitiyslomalla avoimen yliopiston opintoja ja aloitin väitöskirjan. Kaikenlaista sitä voi puuhata kun on aikaa 🙂

    1. Hieno homma! Minullakin on jo maisterin paperit takataskussa ja katselin avoimen kursseja josko siellä olisi jotakin kiinnostavaa ja järkevää, jolla voisi täydentää omaa osaamista, mutta valitettavasti en löytänyt 🙁 olen tsekkaillut kursseja myös lukiotasolta, kansalaisopistoista, koodaamista, jne, mutta vielä mikään ei ole kolahtanut niin, että olisi ollut tarpeeksi motivaatiota aloittaa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *